Snurrig dag

sömn; ok

Inga allvarligare rörlighetsproblem idag.

Bildfixande
Har lagt till bilder från Varbergsvistelsen, i inlägget:
Lillsemester dag 1 av 2 sön 11 apr 2010.

Naturrunda (snabbis)
Hittade inte ett kräldjur…

Tinnitusgruppen
Avslutning. Konklusion: Bra.

Vi ska ha en uppföljningsträff om 6 månader.

När jag kom till parkeringen upptäckte jag effekten av stress. Jag hade ingen plånbok med mig…

Vad gör en än mer stressad och förvirrad man då?

Jag ringer hustrun. Hon tipsar mig om att det kan ligga en peng i ’koppen’ i bilen. Det gjorde det.
Annars var jag på väg in till ’receptionen’ i Uddevalla sjukhus för att höra om det gick att få någon lapp som befriade mig från P-böter.

Funderade på att låna en peng av de andra deltagarna men problemet men det var att det var ju sista gången…

Det fanns en peng i ’koppen’.

Nästa problem. Inga pengar till fikat. Jag tiggde till mig en gratisfika. Tänk vad man kan nedlåta sig till. Hustrun sa senare att jag kan ju lägga dubbel kaffepeng på uppföljningsmötet – smart tjej det där.

Jag hade ju planerat att åka ut till köpcentret på Torp och shoppa trådlös cmos ccir kamera och mottagare (till fågelholken på västra sidan).

Bensinen var ’slut’ i bilen. Inga pengar. Kan man tigga till sig pengar till bensin? Jag hade räknat ut att jag skulle klara mig till närmast bensinstation, räknat från Uddevalla sjukhus. Inget å göra jag chansade.

Körde så snålt jag kunde. När jag närmade mig trestad center ringde jag hustrun och bad henne möta upp vid Volvo Brant, med min plånbok. De har en tank för etanol där. Jag kom dit och upptäckte till min glädje att etanolpriset nu gått ned till 9:09 SEK / liter. Nu lönar det sig även att köra på etanol.

Tankade och upptäckte att jag hade ca 5 liter kvar i tanken… Mätaren i bilen ljuger!

Torp Köpcenter
Ovan nämnda, anade, miljömedvetande kom på skam då jag, direkt, körde tillbaka till Uddevalla och Torp köpcenter.

Jag hade siktat in mig på ett trådlöst kamerasystem för min västra holk på Kjell&Company.

Köpte ett ’kit’: velleman Ultra-mini wireless colour camera kit.

HemTest
Det funkade skitbra, i samma rum. Nästan lika bra i andra ändan av lägenheten men när det kom utanför husväggen så sket sig kvaliteten. Tillbaka med den alltså.

Det verkar som att dels det trådlösa nätverket (ligger också på 2.4 GHz samt de trådlösa telefonerna är de ’värsta’ störarna. Micro, spis/ugn, kyl och frys. Diskmaskin och tvättmaskinär också möjliga ’bovar’.

Nästa steg blir nu alltså att hitta en billig trådburen liten kamera att sätta i befintlig holk + tillräckligt lång ljud+video+strömkabel.
Har en på lut; Elektronikhuset; Mini B/W Cmos Camera with 6 IR Leds. Liten svartvit kamera med inbyggd mikrofon och IR-belysning. 199,90 SEK. Om de har någon på lager i Trollhättan eller Uddevalla.
Kom på en sak, är det med strömadapter? Om inte så blir det klurigt. vad ska det vara för sort? Vad kostar den? Informationen om aktuell kamera är obefintlig. Hitta lite om det på en Kinesisk leverantörsida. Bara kamera, ingen strömadapter.

Måste också fixa en tillräckligt lång ljud+video+strömkabel. Om jag förstått det hela rätt så har de inte sådan kabel på Teknikmagasinet…

Jag skulle ju kunna beställa en; Audio/Video/Ström-kabel, 1xström ha – ho & 2xRCA ha – ha, 25m, från usbgrossisten.se 94 SEK + frakt (+moms?)
Jag skulle också kunna göra en egen av ’delar’ från Kjell&Company:
20 m svagströmskabel (har jag redan. Samt ’sockerbitar’)
1st färdig 2xRCA-kabel 2xhane till 2xhane 20m. Artnr: 37-081(115 SEK)

Ett annat alternativ men något dyrare, men som jag vet fungerar, är ju att köpa en sådan holk jag har, på östra balkongen. Färdig med kamera å allt. Efter en del funderande verkar det vara ett riktigt bra alternativ.

Ett tips till er som ämnar köpa trådlösa minikameror och montera dem utomhus, i en fågelholk t.ex. Fundera inte ens på batterialternativet. Ska det fungera smidigt så är det DC-ström som gäller och då är det nästan undantagslöst så att medföljande adapter har alldelses för kort kabel. Så ni får klura på hur ni ska lösa det där.
Jag hade tänkt lösa det med att knipsa av kamerans strömkontakt, inne i holken. Skruva dit en ’sockerbit’, i taket på holken. Fast med kamerans lösa trådändar. I den andra ändan förlängningskabel i lämplig längd. Inne i lägenheten en annan sockerbit. Det hela slutar med den avklippta kamerans strömkontakt. Som då sedan givetvis passar i den medföljande strömadaptern

Hälsoläget:
Svårbedömt. Käppen har behövts ’ibland’ men mest som trygghet. Det har kännts som om det varit ’nära’ flera gånger idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *