Händelserik dag – faktiskt

sömn; ok

Redigerat inläggen:
Lillsemester dag 1 av 2
Lillsemester dag 2 av 2

Promenad
Hustrun fick med mig på en promenad och nu blev det extrasvängen ned vid Korseberg också. Kallt, blåsigt och mulet.

Fågelholk med kamera
Nu har jag monterat en fågelholk med en liten kamera i och fått igång det hela. Jag valde en svartvit lösning. Billigare och kräver mindre ljus.

Bild på var holken är placerad (det måste vara en folkvan rackare som bygger där…):
[Bild: Östra Holken]
Den med skarpa ögon ser också min väderstation i bildens nedre vänstra hörn.
Ja, och holken finner ni i bildens högra övre del.

Bild på hur det ser ut ’just nu’ (kl 13:47):
[Bild: Bild från hur det ser ut nu i Östra Holken]
(22:41, ser det likadant ut…)

Jag fäste kabeln på utsidan, lite under ett antal fönsterbleck, med spik. Då hände det här:
[Bild: Mitt vänstra pekfinger finger efter ett hammarslag]
Vänster pekfinger.

Naturbesök
Såg dystert ut på ormfronten.

Hittade 3-4st rådjur, det blev hyfsade bilder på två:
En stor råbock som tittar åt mitt håll och funderar säkert på om jag ska anses som störande eller inte.
[Bild: Rådjur (Capreolus capreolus)]

I vänster ögonvrå hade jag koll på ett rådjur som stod och betade mitt ute på kärret, jag väntade tills den började röra sig mot de andra och då visade det sig att det var en bock det också, något mindre. En serie bilder som visar hur råbocken passerar precis intill ett grågåspar:
[Bild: Rådjur (Capreolus capreolus) + Grågås (Anser anser)]

[Bild: Rådjur (Capreolus capreolus) + Grågås (Anser anser)]

[Bild: Rådjur (Capreolus capreolus) + Grågås (Anser anser)]

Och avslutningsvis en bild som jag fick till genom att helt enkelt vissla:
[Bild: Rådjur (Capreolus capreolus)]

En fågel (Sävsparv):
[Bild: Sävsparv (Emberiza schoeniclus)]

Var ute vid kärret och stapplade omkring och kollade om det kommit några paddor eller grodor – icke.

På tillbakavägen gick jag och kollade på det ställe jag började leta orm på, en sydslänt. Och se, där hittade jag två. Jag ger mig katten på att det är samma två som jag hittade på samma plats förra året:
[Bild: Snok (Natrix natrix)]

[Bild: Snok (Natrix natrix)]

[Bild: Snok (Natrix natrix)]

[Bild: Snok (Natrix natrix)]

Besök
Sonen kom på besök. Vi käkade mat och pratade.

Hälsoläget:
Kändes ok på morgonen och under morgonpromenaden. När jag var ute på naturrundan höll det på att låsa sig två gånger. En gång vid kanalen och en gång mitt ute i Onsjökärret. Givetvis ångrar man sig i det läget men det var ’bara’ att slappna av och hitta både den inre och yttre balansen, andas och slappna av, stabilisera kroppen. Kändes inte så bra eftersom jag inte hade stövlar på mig och kände hur det trängde in vatten genom kängorna. Men jag tar hellre blöta fötter än en ländryggslåsning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *