En Fredag…

sömn; ok. Fortfarande segt på morgonen. Kan bero på sena kvällar…

Promenad
Bidde det ingen idag. Åkte till Överby Köpcenter och vandrade runt. Blir säkert lika långt som en promenad…

Sjukdomshistorien
Skrev en del om året 2009.

Barndomen
Skrev inget. Tänkte bara på den…

Apoteket
Överby köpcenter. Tar kölapp. Min tur. Lämnar fram körkortet. Får fråga: ”Vad vill du ha?”. Svarar: ”En liter flour.” tystnad, ”Det finns inte…?

F-n också! Det har jag ju på recept (det jag hade med mig till Turkiet, där de inte ens visste vad flour vad för något…). Förklarar för apotekspersonen att jag har ett recept hemma men att jag är så van vid att alla mina läkemedel finns i datan så jag missade detta med den gula papperslappen.

Finns det kanske fluor att köpa utan recept? Icke, blir svaret, just nu är det receptbelagt. För tre månader sedan var det inte det och före det var det receptbelagt. Det fanns visst någon liten flaska med mintsmak i en lite svagare variant än vad min tandläkare förskrivit.

Berättade för Apotekspersonen om mitt försök om att få ut en liter fluor i Turkiet. Det var tydligen vansinningt roligt för hon fick hålla sig i ’disken’ för att inte ramla ned på golvet.

Stod en stund (lite kunder) och resonerade om vad som var bäst att göra, Jag blev också påmind om att idag var sista dagen för frikort så…

Jag åkte alltså hem och hämtade den gula lappen. Där rök miljötänket. Kapitalet vinner emellanåt. 65 SEK är i vart fall 65 SEK.

När jag kom tillbaka var det fortfarande lite kunder så nästa turnummer var mitt. Blev expedierad av en trevlig pojk. Mitt upp i så dyker det upp ett glatt huvud: ”Hej, Du kom tillbaka!” Det var den förra apotekspersonen.

Stegade ut ur Apoteket med en röd tejp på påsen som visade att jag inte behövde betala.

Överby Köpcenter
I övrigt kollade jag runt i teknikbutikerna och spanade in kostnadsläget på: stationära och bärbara datorer, USB-hårddiskar, s.k. NAS (Network Access Server), USB-minnen, m.m.

Avslutade med att köpa bröd och laktosfri mjölk på ICA Maxi.

Vila
Hem och placerade mig i sängen på min värme- och vibrationsdyna i 3×15 minuter.

Besök
Vi har haft goda vänner på besök. Hustrun kom hem från jobbet och ställde sig vid spisen direkt.

Jag fixade lite med dukning och försökte hänga med så gott jag kunde.

Vi hade i vart fall mycket trevligt med E-L & C.

Hälsoläget:
Har tydligen skött mig idag. Känns ganska ok.

2 svar på ”En Fredag…

  • Jag skulle ha en liter, av en viss procent (0,2%). Jag var inne på massor med Apotek. De ruskade samtliga på huvudet när jag visade receptet och sedan pekade de på mindre behållare med smaksatta munsköljmedel som innehöll en mycket lägre procentandel flour och en del pekade på tandkräm och tandpasta.

   Du har alltså rätt i de visst vet vad flour är men inte ’ren’ flour.

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *