Fin dag

sömn ok

Nostalgi
Den sjätte dagboksanteckningen från tiden då jag gick Vårdlärarutbildningen, på Vårdlärarinstutionen i Mölndal (Göteborg) är idag publicerad: VLI 1985-08-24 lör 24-Aug-1985.

Naturrunda
Det var ju ormväder. Eventuellt kom jag ut lite sent, ca 10:45. En huggorm fann jag, bl.a.
[Bilder] Kommer när ork, tid och lust infaller samtidigt… (jag har samlat på mig mycket sådant nu – dålig feng shui)

Data
– Ubuntu
Nu är Ubuntu 8.04 LTS Hardy Heron installerad på hustruns dator och allt är fixat:
Favoriter / Bokmärken (från IE8) är importerade
Kontakter är överförda manuellt; De var så få…
Meddelande är överförda. För det krävdes att ThunderBird installerades i WinXP och då importeras meddelanden från Outlook. Sedan letar man upp en profilkatalog som innehåller alla mejl. Den kopierar man och byter ut den som ThunderBird använder i UbuntuInstallationen.
Skrivare installerad.

Nu krävs det bara att hustrun vågar närma sig det där och testa. Själv tycker jag att det går oroande segt. Det betyder att det är något hårdvaruspök. Eventuellt att jag prövar med ett separat grafikkort.

Data – fjärrskrivbord
Har roat mig med att försöka få s.k. fjärrdator att fungera. kan jag enkelt se min hustrus skärm i ett fönster, hos mig, så behöver jag inte ränna fram och tillbaka.

Har hitintills försökt med vnc4server och vncviewer men det skiter sig på något vis. Antingen har det med datorernas olika upplösning (grafiken) eller så är det problem med de s.k. fonterna (tecknen).

Får väl klura ett tag till på det där…

Fackförening – Lärarförbundet
En liten besvikelse, bland många andra, det visade sig att den där avgiften jag betalt sedan 1982 inte innehöll någon s.k. efterlevandeförsäkring. Jag tänker då mest på pengar till begravning.

Blev upplyst om att det har jag ju via arbetsgivaren. Då upplyste jag dem om att blir man sjukpensionär så sägs man upp och då får man inte behålla den försäkringen.

Blev uppmanad att ringa Lärarförsäkringar. Jodå, de hade en försäkring som innehöll efterlevandeskydd och begravningshjälp och skulle kosta 64 SEK per månad och sedan öka ju äldre man blev…?

Men, det krävdes hälsointyg för att få den där försäkringen. Jag upplyste då Lärarförsäkringar om att jag kommer att bli sjukpensionär fr.o.m 1 sept 2009 så jag kan knappas prestera någon hälsodeklaration som gör att jag får en sådan försäkring. Det höll försäkringsmänniskan med om.

Resultat: jag skiter i Lärarförbundet. Jag ’sa upp mig’ och det träder i kraft fr.o.m. 31 aug 2009.

De ska också skicka papper så att jag kan gå ur a-kassan.

Jag har sedan bestämt att de där frigjorda 100-lapparna ska, förhoppningsvis, placeras i någon slags sparform som ger vinstchans. Det fanns ju förr. Obligationer med vinstchans vet jag att vi hade.

Hälsoläget:
Känner fortfarande av gårdagens äventyr i skogen (svampplockandet). Så jag tar det lugnt idag.
VeckoBLTR: 146/89. Puls: 59. Det får väl anses som godkänt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *