Trött Torsdag

sömn ua. Med hjälp av 15mg Stesolid®. Vaknade tidigt 05:30. Blir väl till att via ett par gånger under dagen.

Ekonomi
Jag (vi) har ett system där vi delad ekonomi. Det innebär att en del saker som handlas i t.ex. matvaruaffären ska betalas av mig personligen. Därför sparas alla sådana kvitton så att vi så snart därefter som möjligt kan justera ’skulderna’.

Kort: Jag är urusel på att vara: ”så snart därefter som möjligt”. Det samlar sig på hög.
Hustrun däremot fixar till det, i regel, inom en timma efter transaktionen…

Idag är en kvittodag, för mig.

Katten Linus – sår
[Bild: Katten Linus Sår]
Tror att detta dokumenterande är ganska meningslöst snart…

Kulighet
En historia med anknytning till detta med bilar:
Fråga:
Kära Walter,
jag hoppas att du kan hjälpa mig. Härom dagen när jag åkte iväg till jobbet, lämnade jag min man i huset tittandes på TV, som vanligt.
Jag hade inte hunnit långt när motorn la av och stannade. Jag promenerade hem och bad min man om hjälp. När jag kom hem kunde jag inte tro mina ögon! Han var i vårt sovrum med vår grannes dotter. Jag är 32 år, min man 34 och grannens dotter 22. Jag och min man har varit gifta i 10 år.

När jag konfronterade honom bröt han ihop och erkände att de hade haft ett förhållande de senaste sex månaderna. Jag ställde ett ultimatum: Bryt med henne eller så lämnar jag honom. Han har blivit av med jobbet för sex månader sedan och säger att han har känt sig deprimerad och värdelös sedan dess. Jag älskar honom väldigt mycket, men sedan jag gav honom mitt ulitmatum har han hållit sig på sin kant. Han vill inte gå på familjeterapi och jag känner att jag inte når fram till honom. Var snäll och hjälp mig!

Vänliga hälsningar
Sheila

Svar:
Kära Sheila
En bil som stannar efter att ha körts en så kort sträcka kan bero på en massa olika fel i motorn. Börja med att kontrollera att det inte är några stopp för bränslet. Om det är okej, kolla insprutningen och att det inte finns lösa kablar. Om inget av detta är fel, kan det bero på bränslepumpen, att det är för lågt tryck till motorn.

Hoppas att detta hjälper,
Walter

Naturrunda
Det slutade ju regna och så piggnade jag till efter tre timmar i sängen.

Gick mest ut för att få en promenad men givetvis var kameran med.

En blodigel:
[Bild: Igel, Blodigel (Hirudo medicinalis) eller Hästigel (Haemopis sanguisuga)]
Kraftigt förtydligad.

En bildserie om en humla. Snacka om att stå på huvudet i maten…:
[Bild: Åkerhumla (Bombus pascuorum), troligtvis en arbetare.]

Ett Storskrakepar:
[Bild: Storskrake (Mergus merganser), hanne och hona]

Och en snok. Jag såg den. Den såg mig. Blev rädd? Gömde sig. Jag ställde mig och väntade – rätt vindriktning och solen i ryggen. Den ville väldigt gärna värma sig en gång till:
[Bild: Snok (Natrix natrix)]

Biljakt
Kan vara över. Fick OK från hustrun att beställa ny bil. Gör det i morgon.

Mina Live-värden
[Visa mer…]

Hälsoläget
Morgonen: Inte så trött. Seg i kroppen. Värk i underarmarna. Ca 50% kraft i vänsterhanden.
Under dagen: Trött så ini attan och värk i kroppen. Mest i armarna och handlederna.
Kvällen: Sov ju tre timmar idag på dagen men det ska nog inte bli några problem att knoppa in.
Hörapparaterna funkar utmärkt men jag kan inte säga att de egentligen hjälper mot min tinnitus. har fått en tid till audionomen den 16 jun 2009. Det är då meningen att de ska justeras upp till full styrka.

2 svar på ”Trött Torsdag

 1. 😀 det var en kul historia, ha ha.
  Ja den killen var ”bright” 😉

  Vilka finfina bilder!
  Gillar den med mina favoriter…nämligen maskrosen och humlan 😉
  Snokbilden var otroligt fin.

  Ibland verkar såret på Linus bättre och sen ser det sämre ut igen…är det så el är det jag som bara tycker det?!

  Hoppas ni får bukt med det snart, men han kanske inte bryr sej om det, att det kliar el nåt…

  Kram kram!

  • Jag har också fallenhet för humlor. Har ingen aning om vad det beror på.

   Snoken blev bra men så fick jag säkert stå och vänta i minst 10 minuter.

   Linus-såret:
   Jag tittar på storleken främst. ‘Hur det ser ut’ beror ju på om han har slickat bort sårskorpan eller inte.

   I övrigt verkar han nu vara som vanligt så jag tror att det där kommer att fixa sig.

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *