Det händer liksom inget

sömn ok. Någon gång under efternatten vaknade jag, låg på vänster sida, av att huvudet och övre delen av överkroppen liksom studsade upp och ned. Det var muskler på vänster sida om nacken som gjorde en samlad muskelattack. Vände på mig. Vaknade sedan igen av att jag låg på vänster sida igen(?) och ’studsade’ upp och ned med huvud och axel.

I går kväll hade jag problem med en dela av en muskel nära vänster fotknöl. Den drog ihop sig så att det kändes som en bubbla som sakta sväller och sedan faller ihop. Fast just denna muskelaktivitet verkade vilka gå över i något form av kramp.

Det vill vi inte.

Efter lite vridande och vinklande på huvudet så upphörde det. Och det är vi mycket glada för.

Försäkringskassan
Jag skickade ett mejl till min handläggare tisdagen den 17 mars 2009 och ansökte om en dialog. Jag ville bli kallad.

Kommer det inget med posten idag så får jag ta och ringa upp.

Inget med posten så jag ringde och fick givetvis prata in ett meddelande på en telefonsvarare.

Inte f-n ringde det tillbaka någon FK-handläggare.

Då ringde jag till den nationella magiska FK-växeln och fick först bekräftat att det var just den handläggaren jag hade och så fick jag direktnumret.

I morgon blir det telefonterror, även om det är mot en telefonsvarare.

Polariseringsfilter
Har beställt ett sådant från en Expertbutik i Trollhättan. Det verkar ta evigheter innan den kommer. Jag beställde ett måndagen den 9 mars 2009.

Nu har de lovat att det ska komma i början på denna vecka.

Ett polariseringsfiler används som ett försättsfilter på ett objektiv, vanligtvis till en systemkamera. Ska du t.ex. fotografera fiskar i ett akvarium eller någon annanstans genom en glasruta så gör ett polariseringsfiler att du kan filtrera bort reflexer som bildas i glaset. Speciellt om bakgrunden är mörk och det du har bakom dig är ljusare.

Släktforskning
Jag är nog fast. Tror jag. Det är kul att ’forska’ i sina rötter men kanske mest spännande är det att se vilka nu levande släktingar man har, utöver de jag redan har koll på. Det är massor!

En helt ovetande gren dök upp. Jag hade nog hört att mor Vivan nämnt att hennes mamma, min mormor Valborg var bördig från Norge.

Jag tror jag har hittat vilka Valborgs föräldrar var:
Fadern: Karl Johan Olofsson
Moder: Karolina Karlsdotter
Adress: Torgerslund och/eller Torgersröd
Ort: Naverstad

Det ligger ju åt Norgehållet – Övre delen av Bohuslän, vid Tanum.

Jag har aldrig hört mor Vivan prata om några släktingar på mormor Valborgs sida. Men jag måste ha varit döv och fattat noll. Nu begriper jag vad det berodde på att vi tillbringade somrarna i en stuga uppe i Bullarebygden…

Mormor Valborg hade 3 bröder och 5 syskon. Har inte hunnit kolla upp hur det sedan har grenat sig ’nedåt’. Där ser man!

Mina Live-värden
[Visa mer…]

Hälsoläget
Morgonen: Lite segt och haltande, släpper efter någon timma. Värk i höger han lillfingersidan. Gasläcka i huvudet.
Under dagen: Högerbenet har inte velat vara med idag så jag har hållit mig inne – synd när det var så fint väder. Ja, i vart fall här i Vänersborg.
Kvällen: Oförändrat. Inte riktigt, höger tumme bråkar, det svider och bränner och emellanåt försvinner känseln helt. En seg dag. Strax dags för sängen.

6 svar på ”Det händer liksom inget

 1. Det där lät inge vidare måste jag säga, att du har det så där om nätterna 🙁

  Ja du, vad säger man om den ”fina” servicen från Fk´s sida?!!?
  Kan ju bli alldeles för allvarligt, allvarsamt, jobbigt att prata med nån i andra sidan luren….

  Bra du terroriserar dom….!!!! 😉

  Vad skoj att du gillar släktforskningen 😀 Tror jag skulle oxå bli ’såld’ på det.

  Idag fick vi lite snö…. 🙁

  Kramar!!

  • En positiv sida av det, jag börjar bli van :me:

   Fick pratat med aktuell avdelnings enhetschef, det var inte min avsikt, den nationella FK-växeln kopplade dit mig.
   De visste inte heller var min handläggare var. Så de skulle ’ta tag’ i det och återkomma.

   En hel del av mina släktingar har emigrerat till USA och det är ju iofs kanske både lite spännande och roligt. Baksidan av det är att i USA har de ingen koll. Så det är mycket svårare, och dyrare, om du vill komma åt släktuppgifter.

   Till min stora förskräckelse så möttes jag av -1,4°C och ett tunt snötäcke! I går kväll var definitivt vår.

   Kramar!

 2. Jag är nog allergisk mot telefon köer, inte ett dugg avis på din dag idag : (
  Släktforskning verkar jättespännande, jag tror intresset ökar med åldern (?) Har själv försökt mig på det lite inom Sveriges gränser, men det är betydligt svårare när det gäller släkten utomlands. Tyvärr.
  Det låter jobbigt med muskelryckning, har du nån förträngning, eller diskbråck även längre ner i länden?
  Lycka till idag, håller tummarna att du få prata med rätt personal på FK.
  Kramar!

  • Om det nu bara räckte med ’telefonköer’. Du hamnar ju i otroligt långvariga ’menyval’ där du ska trycka på någon siffra på telefonen som ska motsvara det du vill. Hur många gånger uppfattar man rätt där?

   Och sedan ska man oftast knappa in personnummer – för att det ska gå snabbare?

   När man sedan kommer fram, efter att ha fått vänta en bra stund så frågar de ju oftast efter namn och nummer ändå, ja, ja…

   Ja min släkt har då inte varit speciellt trogna sin trakt. De drar antingen till USA eller så klättrar anorna vidare till Norge och gren drar iväg nedåt Skåne.
   Och ja, att hitta släktingar utomlands är betydligt knepigare. Men det känns som att jag har tillräckligt att ’leka med’ på hemmaplan.

   Jo jag har förträngningar på fyra ställen i ländryggen och s.k. koddegeneration (degenerativa förändringar). Kotorna liksom luckras upp på höger sida.

   Men oavsett det så brukar det lätta om jag vickar på huvudet. Nervsystemet ligger ju ikläm även där uppe – och i bröstryggen.

   Tackar!
   Ang FK läs min kommentar till Charlotte här ovan.

   Kramar!

 3. Vad spännande med släktforskning. Häromdagen satt jag och kollade runt på nätet, vilka sidor och program det finns om det. Hur gör du när du släktforskar?

  Kram

  • Hur jag gör?

   Jag började på familjeband.se (gratis). Det är iofs en ganska så kul sajt att lägga upp sin släkt via. Men jag tycker det är bökigt. De använder sig av ’Flash’ och det gör det hela lite trögt. (Och just nu håller de på med systemunderhåll och någon uppgradering, som jag var testperson i och det imponerade inte.)

   Så precis nu sitter jag och funderar på om jag ska lägga upp min släkt via ett s.k. Open Source program; PhpGedView.

   Det verkar passa mig bra eftersom jag har en plats på ett Webbhotell där det programmet kommer att fungera bra. och jag gillar ’rena’ s.k. gränssnitt.

   För att vara på den säkra sidan så sparar jag alla mina släktdata i vanliga textfiler och då får varje ’huvudgren’ inom släkten sin egen fil, t.ex. Nordlund.txt, Svanström.txt, Andersson.txt.

   En hyfsat bra källa är: Förening Släktdata (http://www.slaktdata.org/index.php/regsearch)

   Sedan har jag också tillgång till en CD: Sveriges Dödbok 1947-2006. Där fångar man upp ’alla’ som dött inom de åren, i Sverige.

   Det finns säker mer bra källor men en del kostar pengar, per månad, och mitt ekonomiska månadsutrymme är redan hårt ansträngt (jag är ju tekniknörd – också :me: ).

   Tar man sig t.ex till någon storstad som Stockholm, Göteborg och Malmö och respektive stadsbibliotek så vår man ’gratis’ tillgång till Riksarkiven (folkbokföringen). Via nätet kostar det pengar per månad.

   Nu ska jag alltså ge mig på att installera ’PhpGedView’.

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *