Är det fler Måndagar, eller?

sömn ok. Men jag hittade min pyjamasöverdel på golvet på morgonen? Övre delen av den var genomsvettig? Har inget minne av att ha tagit av den men det verkar ju ha varit ganska förnuftigt.

Vad svettningen beror på? Åt för många portioner med CornFlakes och mjölk strax före 21:00.

Är det fler måndagar, i år, eller?
Svar nej. Däremot är det en torsdag mer än de andra veckodagarna.
2009 får du uppleva 53 torsdag och ’bara’ 52 av vardera övriga veckodagar.

Rapport till Försäkringskassan
[Visa mer…]

Teknik-Data-acer Aspire One A110L
[Visa mer…]

Mina Live-värden
[Visa mer…]

Hälsoläget
Morgonen: Gasläckan är kvar – attan!
Under dagen: Relativt Ok. Hugger till emellanåt i länden.
Kvällen: Var med hustrun till köpcentret. Där högg det till några gånger lite mer upp mot slutet av bröstryggen. Inge bra – nytt ställe?

8 svar på ”Är det fler Måndagar, eller?

 1. Nisse!
  Denna förbaskade gasläcka! Hoppas att hörapparaterna kan lindra eländet för dig!

  Det låter inget bra att du får hugg där du inte haft det innan! Mitt har ju flyttat sig och hugger på nytt ställe nu. Det förklarade ortopeden med att vanliga stället var förkalkat och då blir det nästa nivå..

  Jag får lära av dig att ställa mig upp och le på morgonen, som du skrev till FK. Bra idé!!

  Det hade kanske varit bra också för FK:s personal?

  För att inte tala om våra politiker. Fast dom ler nog redan…dock inte av positivt tänkande utan över alla pengar dom sparar in på oss hypokondriska parasiter..

  Tur att vi har varandra! :o)
  Kramar!

  • Bara jag nu inte (omedvetet) bygger upp för stora förväntningar på hörapparaterna.
   Å andra sidan kommer jag att bli helnöjd över att få höra fågelkvitter igen. Jag kommer inte ihåg ens när jag hörde det senast.

   Och med ’förkalkat’ menar han att kroppen själv har ’stelopererat’. Och ja, då kan jag tänka mig att det flyttar på sig, i ditt fall.

   Jag är nog mer i början av din karriär, tyvärr.

   Skitenkelt, bara ’le’ och så studsar jag tre gånger på hälarna (med framdelen av foten i golvet!). Två enkla knep som skickar positiva signaler in till kroppen.

   Man har liksom inget att förlora på att göra det…

   Jag tycker faktiskt synd om flertalet av handläggarna på FK (rötäggen borträknade). Det måste vara ett helsike för dem att följa de nya reglerna och samtidigt kanske ha ett humanistiskt förhållningssätt.

   Har man ett positivistiskt förhållningssätt (som tyvärr många doktorer har) så har de inte så svårt med alliansens nya sjukförsäkringsregler.

   Ska kanske förklara hur jag menar med ’positivistisk’ och ’humanistiskt’.
   Skillnaderna mellan;
   positivism’ (strikt vetenskapligt, fakta, delarna formar helheten, kvantitativ) och;
   hermenutik’ (humanism, tolkning, helheten består av delarna, kvalitativ),
   finns delvis att läsa under respektive begrepp (paradigm) å WikiPedia:
   Positivism
   och
   Hermeneutik
   samt
   Holism
   eftersom hermeneutiken är holistisk (helhetssyn).

   Bäst är dock att läsa boken: ”Positivism kontra hermeneutik”, Andersson S, Göteborg: Bokförlaget Korpen, 1979, ISBN: 91-7374-044-6
   … om du (ni) är djupt intresserad av vetenskapsteori?

   Blev en liten ’utvikning’ där…

   Politiker borde sätta sig vid skolbänken och läsa på om politiska ideologier (främst; kapitalismen, liberalismen och socialismen) då kanske de skulle få lite grepp om att det inte funkar det här med att slicka marknaden i r*va.

   Det som skrämmer mig med politik är att dagens Svenskar inte verkar fatta att vi håller på att glida rakt in i en ren kapitalism – och det är inte bra – enligt min mening.

   Väldigt många kommer att fara väldigt illa och några få kommer att gotta sig å det värsta. (Inte för att de gjort något bra, egentligen, de har ’bara’ blivit snuskigt rika, kanske främst genom att inte vara humanistiska…)

   Kapitalismen är nödvändig men vi ska sätta till ett epitet: humanistisk (eller demokratisk) kapitalism.

   Ja, jag tycker det är väldigt skönt att vi har varandra!

   Massa Kramar!

 2. Hoppas oxå på att du får höra fågelkvitter snart el på hustruns mummel bakom din rygg kanske oxå kan bli intressant!! *skojar*

  Fattar inte hur du orkar skriva en hel roman till FK…helt otroligt!
  Hoppas hon/han nu läser detta om alla dina besvär.

  Är det nåt som du själv väljer att göra el vill de ha in en lägesrapport om dej? Är det nåt som man ska göra eller?(kanske en dum fråga)

  Tycker det är en Himla tur att vi har varandra oxå!

  Tack min vän.

  Kramar!

  • Hustrun brukar inte mumla bakom min rygg hon sticker in huvudet i en garderob eller ett skåp, och mumlar. :me:

   Min erfarenhet har visat att de där ’rapporterna’ har skapat ett bättre förhållande med handläggaren. Denne känner då att jag är aktiv och det verkar som om de blir mer trygga när de känner att de är välinformerade.

   Dessutom slipper de ringa och fråga efter hur det är.

   Om man ska göra det eller ej är väl något som får vara upp till var och en. Jag tycker att det fungerar positivt, för mig.

   Är man osäker så kan man ju alltid kontakta sin handläggare och fråga.

   Jag gör det. Hör efter om det tycker att det är en bra idé att jag skickar dem ’rapporter’ när det har skett någon form av förändring.

   Tänk av mycket man slipper att ”ta reda på” tag vare att vi har varandra. Men det mest bästa är ändå det stöd vi ger varandra, det är unikt.

   Kramar!

 3. Nisse!
  Ja, det är ju lätt att bygga upp för stora förväntningar, men att få höra fågelkvitter igen :o) Nu tror pippina att det är vår och sjunger för fullt, i alla fall Vadstenafåglarna…

  Ja, han menar att kroppen själv har stelopererat, därför är det ingen idé att han gör det, suck. Jag hoppas innerligt att du ska slippa ”min karriär”!

  Jag ska verkligen pröva att gunga och le! Tror att det är ett jättebra och enkelt knep inför dagen. Tänker bara på skillnaden när jag säger ”tack” för den nya dagen till den Gud jag tror på eller om jag mumlar något om att jag helst vill slippa…

  Jag håller med dig om handläggarna. Det är ett oerhört tufft jobb att försöka följa jäkligt otydliga regler och få skit för hur dom än gör. De som bryr sig om människor håller nog dessvärre inte så länge.

  Jag har inte tänkt på ”positivism” innan. Har studerat lite om hermeneutik och holism men ska läsa vidare på Wiki.

  Märkligt att människor fortfarande kan vara så blinda för vart vi är på väg när fler och fler ”åker ut i kylan”!? Det är obegripligt!

  Måste man vara drabbad för att förstå? Är kanske ”Strutssyndromet: det händer inte mig” det som finns i mångas sinne? Huva!

  Massa kramar!

  • För mig känns det vettigt att samtidigt studera ’positivism’ och ’hemeneutik’, då de beskriver skillnader.

   Jag upplever att jag då har lättare att först hur t.ex. läkare tänker där de flesta är fostrade, via sina studier, in i ett positivistiskt tänkande.

   Sedan är ju hela hälso- och sjukvården uppbyggd på ett positivistiskt vis. Se bara på alla dessa ’enheter’ som ska ha ekonomiskt ansvar.

   Och produkten eller varan de (brukarna) är människor. Självklart går inte det det där ihop.

   För mig är det helt uppenbart att människan är en helhet som består av delar. Och där alla delar är beroende av alla de andra för att ’helhet’ ska kunna fortgå.

   Det blir ju givetvis utomordentligt knepigt när en människa blir sjuk, helt ’plötsligt’ upptäcker att den inte alls är en ’enhetlighet’. Utan att deras eventuella diabetes (eller annan s.k. systemsjukdom) hanteras av en medicinspecialitet. Deras skrala lungor av en kirurgspecialitet. Får de sedan en tumör så ska de till något som heter onkologen.
   Sitter den där tumören nära urinvägarna jag då är det urologen eller eventuellt gynekologin som ska titta på det.
   Ska det behandlas ja då är det tillbaka till onkologen igen.

   Skulle det sedan vara så illa att denne person, av någon märklig anledning, får vänta, mellan de olika specialiteterna ja då ska individens ekonomi nagelfaras. Där kommer Försäkringskassan och ev arbetsgivare in.

   Skulle nu mitt sjuka leda till en eller flera diagnoser som faktiskt behandlas så ska jag ju rehabiliteras – när jag är s.k. medicinskt färdigbehandlad. Nu kommer sjukgymnastik och andra rehabiliterande åtgärder in i individens liv.

   Jag skulle kunna fortsatta med den här ’historien’. Min poäng är att människan ÄR en individ som har olika behov och att de kan bli sjuka men det är likt förbaskad samma individ.

   Nog skulle väl detta upphackade specialiserande kunna fungera om det inte vore för en sak. Alla dessa specialiteter anser att de har tabbe på helheten utifrån sitt perspektiv. Det blir ytterst förvirrande för individen.

   Det är därför doktorn på vårdcentralen är jätteviktig eller husläkaren. Det blir den som ska vara spindeln i nätet och skicka remisser och hjälpa individen i att fortfarande känna sig hel.

   Det är ju bara det att det där ’förhållandet’ många gånger är ytterst sällsynt.

   Det innebär att individen är utlämnad till sig själv. Du måste alltså vara tillräckligt frisk och stark så du kan vara din egen spindel. Kanske har du en anhörig som orkar.

   Finns inte denna ork, varken hos dig eller anhörig, ja då riskerar du att ’försvinna’ in i alla delarna och oftast resulterar det i att du ’hamnar mellan stolarna’. Det händer alltså inget. Och du blir bara sjukare och sjukare och mer och mer ifrågasatt.

   Människans ’blindhet’ tror jag består i att de i vårt välfärdssamhälle inte betraktar det som speciellt viktigt att vara ’solidarisk’ eller ’rättvis’.

   Vad har de att vinna på att vara solidariska och rättvisa?

   Är arbetsgivare solidarisk och rättvis?

   Är politiken solidarisk och rättvis?

   För att se vinsterna måste du ge det tid. Långsiktighet har varit ett ytterst fult begrepp länge bland politiker och tjänstemän.

   ’Förebyggande’ är också ett begrepp som är svårt för politiker och tjänstemän. Förebyggande ger ju ingen omedelbar förbättring eller direkt synbar avkastning och så slappt kan vi ju inte ha det.

   Sittande politiker och tjänstemän vill ju ha resultat och effekter som märks på kort sikt så att de kan må bra och känna att de gjort något viktigt under ’sin’ tid.

   Om nu ’makten’ har det synsättet (vilket skapar ett förhållningssätt) hur blir då inställningen och beteendet hos individen, människan?

   Ja, jag tror att ’strutsfenomenet’ är mer utbrett än vad vi egentligen har förstått.

   Och så är det väldigt mycket mer ’vi’ och ’dem’. Skillnader ökar.

   Och så kan vi ju fundera på av vilken anledning alliansen anser det vara helt OK att gå in som delägare i SwedBank men inte i Saab?

   OK, Saab ägs av GM. Men som jag förstår det så skulle de, GM, bara bli glada om de slapp Saab.

   Gör något radikalt miljövänligt av Saab som fabrik, arbetsgivare och all den kompetens som finns.

   Personligen anser jag det vara ’döfött’ att satsa på en bilindustri som konkurerar med låglöneländer, främst österifrån.

   Lägg om produktionen till att producera vad som helst, utom bilar.

   Nu känner jag mig trött. Det blev en massa ord.

   Kramar!

 4. Hej Nisse!

  Du har så rätt om att det är fel att man måste ha en läkare för varje kroppsdel. Det saknas verkligen helhetssyn inom vården. Som patient måste man vara sin egen specialist och kunna ta ställning till vad som är bäst för mig . Många VC-läkare är där bara kort tid så kontinuitet är det inte tal om. med bara 15 minuters tid hos doktorn hinner patienten bara ta det nödvändigaste, recept osv. fastän det är så komplex situation för oss som har långvarig smärta.

  Tråkigt om det där med ditt förhöjda PSA-prov,men som du vet kan det ju bero på flera saker. Ska hålla tummarna att det inte är något allvarligt.

  Stackars dig som har så ont. Jag skickar många varma kramar!

  Din smärtsyster!

  • I det avseendet gillar jag inte att ha rätt. Det är bedrövligt. Är det bara VI som ser det? De som bestämmer verkar ju inte se det, vad kommer det sig?

   Prostataproblemet har jag egentligen inte gjort till ett problem. Dyker det upp ett nytt brev från vårdcentralen så kan det ju innehålla antingen goda eller dåliga nyheter.

   Jag tar det eventuella problemet då.

   Tills dess så känns det mest som om det är en godartat prostataförstoring.

   Som tur är så har jag ju inte kronisk smärta utan ’bara’ kronisk värk. Men de där smärtattackerna är jobbiga. Och än så länge slipper jag de mer långvariga smärtattacker som Kristina verkar få betydligt oftare än vad jag byter kalsonger :me:

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.