Fredag

sömn orolig. Hade den där känslan av att inte ha sovit någonting. Men jag känner mig inte trött. Gasläckan är störande hög. Det brukar den inte vara så ha dags. Strax efter frukosten.

Efterlevandebestyr
Tackannons
[Visa mer…]

Teknik-Data-acer Aspire One A110L
[Visa mer…]

Shopping åt det mer killiga hållet.
[Visa mer…]

After Work
[Visa mer…]

Mina Live-värden
[Visa mer…]

Hälsoläget
Morgonen: Störande tinnitus. Ökad värk i höger axel upp mot nacken (pressade mig extra på jympan igår just för att jag kände att det ömmade och var stelt i det området. Så det är nog inte så konstigt om det är ökad värk idag.
Under dagen: Var å uträttade en del ärenden. Kändes inte bra. Fick sådan där frånvarokänsla. Fast man är närvarande… Det blev sängen direkt när jag kom hem.
Kvällen: After Work, hemma är alltid bra. men nu strax (21:00) tänker jag inta horisontalt sängläge.

14 svar på ”Fredag

 1. Störande tinnitus? Jävla tinnitus!
  måste tom vara värre än värken många gånger kan jag tro!

  Tror jag åkt på ett nytt diskbråck….men å andra sidan är jag ju ingen läkare med röntgensyn heller, men förjävla ont gjorde det!!!

 2. Nisse!
  Ja, hur tusan fotograferar men en salamander underifrån? Jag har sett genomskinliga plastbaljor, typ ”medicinmuggsgenomskinliga” du vet. Men det kanske inte blir tillräckligt tydliga bilder?

  Med en rödlistad art är det ju verkligen noga. Kan du inte ha någon med dig som håller den under fotograferingen?

  Läskigt när man blir ”frånvarande”, har också känt så några gånger. Undrar om det beror på trötthet eller vad det är…

  Mysigt med en stilla after work :o)
  Dämpar alkohol din tinnitus något?

  Har du förresten fått några besked från audiologen och dom kontroller som gjorts som hjälper dig med detta mysterium?

  Kramar!

  • Jo så är det. Det ska även gå att fotografera den underifrån, helst. Det är i.o.f.s. inget måstekrav. Från sidan är viktigare och att man verkligen ser att det är en stor vattensalamander. Den karaktäristiska knottriga huden.

   Kan man inte ha den i sin, just då, naturliga element, vattnet, så ser de närmast ut som sniglar.

   Det är bara under parningen (tidig vår) vi har salamandrar (små och stora) i våra stillastående vattensamlingar. De är egentligen groddjur. Inga ödlor alltså. Resten av tiden lever de på land, liksom våra paddor, i mullrik s.k. undervegetation.

   Frånvarandekänslan tror jag är en kombination av dels medicinsk bieffekt som biverkan och dels som efterverkan om du dagen innan tagit en högre dos t.ex. samt dels ett stressfenomen.
   Om jag gör många saker t.ex. De behöver inte vara direkt tröttande utan de kan helt enkelt bli för många, på samma dag.

   Det blev en mysig After Work som traditionsenligt avslutades 20:00. Då börjar hustruns favoritTVprogram. Jag drar mig tillbaka till mitt rum eller så går jag och lägger mig.

   Alkohol dämpar inte tinnutus, för mig, däremot blir det ju betydligt lättare att strunta i den än annars.

   Audionmen; Jag har fått en s.k. ljudkudde (kortar insomningstiden när jag kan lyssna på musik) och så väntar jag på en kallelse att få två hörapparater, en till vart öra.

   Tanken är att störa bort tinnitusen genom att ge mig ’normal’ hörsel.

   Det är nu klarlagt att min tinnitus är muskulärt utlöst. Men det hjälper inte att ta sedvanliga muskelavslappande preparat eftersom just de muskler som fäster i skallbasen får konstanta (felaktiga) nervsignaler om att de ska vara spända.

   Det krävs alltså antingen en lokalt verkande curare eller en lokal nervblockad för att stoppa det.

   Problemet är att vi (jag) inte vet från vilken av halsryggradens 8 ryggmergssegment de felaktiga signalerna kommer ifrån.

   Alla 8 segmenten med vidhängande ryggmärgsnerver bidrar med nervsignaler till våra nackmuskler och en del ansiktsmuskler.

   De flesta direkt och andra via våra tv s.k. plexus; plexus cervikalis och plexus brachialis

   Och det kan vara en mindre påverkan på någon nervförgrening som tidigt efter utträdet från ryggkotpelaren viker av och s.k. inerverar ryggradsnära muskler.

   Det krävs en ruggigt duktig neurolog för att precis avgöra var ursprunget ligger.

   Jag ska också få träffa en kurator som specialiserat sig på tinnitus och efter det ska jag få ingå i en patientgrupp där vi har det gemensamt att ha tinnitus.

   Kramar!

 3. Att du är en rekorderlig kis har vi inte alls tvivlat på så det är klart du kunde avstå den där sista bärsen och sluta skydda husfrun hon får bära sin huvudvärk själv! Var det inte hon som drack en för mycket sist?? Besvärligt med tinnitus som inte går att stänga av man måste bara leva med oljuden tror inte man fattar det förrän man haft det själv. Hoppas nu att du får hjälp. Bra med patientgruppen tror att du kan ha mycket kunskap att tillföra där.
  När det gäller shoppingen så väntade jag mig bilder av snygga trendiga kläder du köpt gissa om jag blev väldigt lik en knipholk då det var EN HÅV du var ute efter. Ja ni karlar…
  Du kan få en halv kram idag ha det så gott!
  Nonna

  • Öldrickandet:
   Höll sig väldigt måttligt – för oss bägge.

   Tinnitus:
   Egentligen känns det inte som ett stort problem att leva med tinnitus. Det svåra är att också orka jobba och ha tinnitus.

   Det är klart, hade jag ”bara” haft tinnitus så kanske ett jobb hade varit möjligt. Nu är det ju inte så. En trasig rygg är en trasig rygg hur man än vrider och vänder på det. Ja, tanken alltså. Vrida och vända på min rygg är ingen bra idé.

   Shopping:
   Det verkar som om ni kvinnor har mycket jobb kvar vad gäller förväntningar. :me:
   Och det var nog fel, av mig, att använda just begreppet ”shopping”. Det är liksom dedikerat just kvinnligt handlande och då mer specifikt kläder och accessoarer.

 4. Hej Nisse, lite sent inlägg här kanske men…Mkt intressant läsning om Tinnitusen & dess orsak.

  Har ju själv fattat att det är just från skallbasen det härrör, dock när jag tagit upp detta (för att hitta ev lindring) så har jag fått noll i respons-antagligen, för att det som du ju skriver, krävs grym kompetens i neurologi, och de jag har träffat har antingen inte velat erkänna sina brister el. helt enkelt inte tyckt det var lönt…

  Vet inte om det är av intresse för dig, men jag har skaffat en bettskena, inte för att jag har ont i käken av tandagnissel, utan för att se om det hjälper öht, nacke, käke, tinnitus hänger väldigt ofta ihop. nackspänningar förankras i käke etc. Jag tycker efter idogt användande (månader) att det givit ngt mindre tinnitus. Man får ge det väldigt lång tid före utvärdering.

  Så till din efterfrågan av ”fiskeburk”.
  Gottegris som jag ju är brukar jag köpa flerpack av ”Ferrero Rocher” (mkt goda:) dessa ligger i en förpackning klar hårdplast med lock. (ca 14 x 7 x 7 cm) Kanske vore ngt, el så är den för liten, men tänkte du då kunde slå 2 flugor i en smäll liksom,
  Gott & Praktiskt i en låda….
  (förvarar själv små pärlor i dessa, så inga lufthål el dyl.finns)

  Ha d fint!

  • Anki!

   Lysande idé med ’godisburkar’ ska snarast undersöka utbudet i vår omgivning. Det är ju så trevligt att göra många flugor på smällen, ja?

   Tinnitus
   Audionomen föreslog att just bettskena nattetid kanske också skulle kunna hjälpa till. Jag har varit inne på det tidigare.

   Vet bara inte hur jag ska bete mig för att få det på recept eller nåt. Enligt min tandläkare kostar det ca 8000 SEK att få en gjord.

   Köpa begagnat funkar ju inte… :me:

   Kramar!

 5. Ha,Ha nä, du kan ju alltid kolla på Blocket men….
  Min kostade exakt 2360 kr (har kvar kvittot för jag tänkte ta det med försäkringskassas så småningom..)

  Den gjordes av min vanliga tandläkare, så ingen remiss behövdes, sen remitterade hon mig förvisso vidare iom mina nackbesvär till Bettfysiolog, vilket var en stor besvikelse, om man bortser från mkt kompetent sjukgymnast, för jag var mer påläst om vad för alternativ som finns att tillgå än dem…det enda som gjordes där var att de slipade lite på skenan (kostade typ 1000 kr..:(

  Det finns ju andra alt.bla en klinik jag läst om i Skåne, en tandläkare där som är specialiserad på just Tinnitus besvär och ofta är det just nackpatienter han behandlar tydligen. Har inte kommit så långt med det, då jag upplever andra besvär som mer störande.

  Nu blev det sådär låångt igen…när man kommer igång så…

  Lycka till med Godisburken!

  Ha en go söndag!

  • Det jag vet är att det lär finnas någon specialklinik i Ystad för tinnitusmänniskor och de ska tydligen ha ett helhetsgrepp.

   Men för att få bli remmiterad dit så kan inte den egna regionen ha likvärdig kompetens. Och gissa vad de anser i VGregionen?

   Jag får så vart det leder med hörapparater och jag vet ju att min filéträning på sikt kan påverka min tinnitus. Det är nämligen skett en gång att jag mentalt kunnat påverka de övre delarna av filéerna och en gång lyckades jag medvetet tysta tinnitusen.

   Visserligen har jag inte lyckats återupprepa det där. men det inger hopp.

   Vadå långt? Vem är kortaktig?

   Massa kramar!

 6. Nisse!
  Trodde att salamanderna alltid levde i vatten, men nu har jag lärt mig något nytt. Idén med godislådorna, för du behöver säkert några för att se vilken som blir bäst :o)är ju lysande!
  Lycka till!

  Jag känner igen en del av dom möjliga orsaker du tar upp till ”frånvaroattackerna”, högst troligt att det är liknande för mig.

  Underbart vore ju om du träffade en smärtläkare eller neurolog som kunde säga i alla fall relativt säkert och så lägga provblockader och leta sig fram till aktuell nivå! Men jag förstår att det är komplicerat…Låter bra med kuratorn och gruppen!

  Apropå shopping… det finaste jag har shoppat någon gång var Trangias lilla värmeljuslykta som man hänger med en liten kabinhake i taket på sitt tält för att minska fukten.

  Mina vänner sa: ”Normala kvinnor köper faktiskt handväskor och du köper tältvärmare!”
  Jaha, så var det med det…

  Kramar från en som tydligen kommit hem från Rumänien :o)

  • Du är inte ensam om att tro att vattenödlor är just vattenödlor. Men så är det alltså inte. Både den lilla och den stora vattenödlan är salamndrar och är därmed mer groddjur än ödlor.

   Och de är ’bara’ i vattnet under parningen. Ynglen tillbringar ju sedan en längre tid i vatten innan de är färdigutvecklade och kan krypa upp på land.

   Jag vet inte om du kommit i kontakt med ’ödlor’ som vi kallade sandödlor. man hittade dem under stenar vid fuktiga ställen, beige till färgen.

   Hur som, de där ’sandödlorna’ är samma salamandrar som ’vattenödlorna’.

   Anade att du skulle förstå min ’shopping’ :me:

   ”Normala kvinnor” – kan ju diskuteras vad som är ”normalt”.

   Ja, välkommen tillbaka till ’västvärlden’ :me:

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *