BlandadFredag

sömn ok.

Hälso- och sjukvården
Öronmottagningen
Ringde idag, på telefontiden och fick pratat med en person om var min remiss tagit vägen.

Den hade de skickat till hörcentralen (Audionommottagningen ska det visst numer kallas) men de var inte nåbara idag. De har tel.tid må-to kl 9-11 och 13-14.

Så nu har jag bokat in måndag förmiddag för att försöka få besked om när det blir något besök. Jag har ju inte ens fått någon s.k. bekräftelse.

Data-Gambas-Google Chart API och BLTR (BLodTRyck)
[Visa mer…]

AfterWork
Hustrun och jag har haft vårat fredags-AfterWork.
[Visa mer…]

Mina Live-värden
[Visa mer…]

Hälsoläget
Morgonen: Väldigt seg. Lite slow motion men det beror ju på dosökningen av Saroten® från 50mg till 75mg (till natten). Slemhinnorna blir väldigt torra (märks mest i munnen). Ett ’besvär’ som går över om ett par veckor. Men jag funderar på om jag inte ska ta och köpa mig en ask sugtabletter på apoteket. Jag ska ju dit idag, efter kl 15:00 och hämta Brufentabletter.
Under dagen: Att öka på Saroten® från 50mg till 75mg får, bl.a., till effekt att det känns som att gå omkring i en låda eller att ha på sig en dräkt som bromsar upp de rörelser man vill göra. Och lägg därtill att, under en kort period, så ökar besvären. De som man ville minska…
Av erfarenhet vet jag att det bara är att ’vänta ut’.
Köpte en ask ’sugtabletter’. Och så använde jag min presentcheck på 100 SEK. Det var de inte vana vid, på Apoteket, så jag fick förklara hur det låg till och att den gällde för hela sortimentet, inklusive receptbelagda läkemedel.
Kvällen: Alltid trevligt med ett gäng öl och diskussion med hustrun. Men nu ska det bli skönt att närma sig bädden (Är det någon mer än jag som upptäckt alkoholens gynnsamma muskelavslappnande effekt samt dess avspännande verkan?).

6 svar på ”BlandadFredag

 1. Hade ingen aning heller att ett presentkort på Apoteket gällde även receptbelagda ”grunkor”…

  Ahaaaa, där fick man lära sej nåt nytt!!!
  en får tacka så mycket för upplysningen!
  Du är en klippa med all info man får, ”matnyttig sådan dessutom 😀

  Ha en fin lördag!
  Kramar!!

  • När det gäller Apotekets presentkort måste jag få uttrycka en liten osäkerhet. Jag fick mitt presentkort från Apoteket centralt och det var just med receptbelagda läkemedel som det strualde. Jag fick denna presentcheck som ’plåster på såret’.

   Det kan vara så djävilusitkt att det kanske finns olika typer av presentkort…

   Kramar!

 2. Absolut, ett glas vin i mitt fall, verkar jättebra på avslappningsfronten & musklerna blir ”möra” på ett behagligt sätt,om jag haft en mer än vanligt ansträngande dag så blir det dock lite väl avspända och blir liksom övertrötta ist. Funkar t.o.m bättre än vad mediciner i form av smärtstillande (vid lindrig värk) & muskelavslappnande kan åstadkomma ibland. Likaså varma bad, dessvärre kan man ju varken dricka vin var & varannan dag, ej heller ligga i badet jämnt & ständigt=beroende russin:)Det är väl just kärnan i hela beroendefrågan, att de ämnen som framkallar denna effekt i alkoholen & andra sorters droger är beroendeframkallande för att de ger bla.just den effekten, lite skrämmande, när man var frisk tänkte man ju inte på det riktigt så. Å andra sidan känner man att blodgenomströmningen blir bättre också, så även vid varma bad, och därmed ger lindring. Moment 22, då man eg skulle behöva springa runt och vara i rörelse hela tiden för att slippa besvären, men krämporna gör att man inte kan det….Men allt detta visste du väl redan-sorry för långt inlägg, intressant dock att höra andras upplevelser i ungefär samma smärtsituation.
  Önskar dig en fin helg!

  • Så sant. Det är mycket moment 22 inblandat när det gäller oss med värkproblematik.

   En ökad rörlighet är ju bra för nästan allt i kroppen förutom just precis där en nerv t.ex. sitter i kläm.

   Ökar man rörligheten där så får man ännu mera värk. Mer än innan man rörde sig.

   Det finns ytterligare en detalj i det här som är lite ’lömsk’. Börjar man med en motionsaktivitet och kan överbrygga den där initierande smärtan / värken så känner man, efter en stund, att det ju går riktigt bra.

   Det där beror, främst, på att kroppen börjar s.k. utsöndra det kroppsegna morfinen; endorfin.

   Vilket får till effekt att vi, en stund, mår finfint och kan tänka att det här med motion är ju jättebra.

   Sedan slutar vi med motionsaktiviteten. En kort stund därefter så återkommer besvär (värk, smärta m.m.) med dunder å brak. Dessutom i en betydligt intensivare form än innan man började motionsaktiviteten.

   Det där var väldigt tydligt, innan jag opererades i nacken. Då motionerade jag regelbundet inom Friskis & Svettis.

   Jag hade problem med att ta mig dit och de 30 första minutrarna var plågsamma, sen blev det riktigt bra. Och hemfärden gick hyfsad och jag hann i regel att äta lite, sedan var det sängen som gällde och dessutom var jag satt ’ur spel’ för hela nästa dag.

   Ibland gör jag fortfarande sådär och det bygger på resonemanget att jag inbillar mig att det har positiv effekt på lång sikt även om det är skit på kort sikt.

   Att ligga på en vibrationsdyna är ett alternativ, till varma bad, den kan avge både värme och vibrationer (då slipper man russineffekten).

   Och nu senast prövar jag ’spikmatta’. Den trivs jag riktigt bra med (ont ska med ont fördrivas :me: )

   Mest känner jag att det får fart på blodcirkulationen i min hud på ryggen som har blivit liksom läderartat efter många års kroniskt spända muskler.

   (Långa kommentarer är helt OK. Men för läsbarhetens skull kan man lägga in lite ’luft’ emellanåt. Det har jag fått lära mig av ett smärtsyskon.)

   Kramar!

 3. Nisse!
  Ja, när man väl får tag på någon en telefontid så kan man ge sig den på att bli skickad till någon som inte har telefontid… Suck!

  Låter väldigt mysigt med er after work på fredagarna. Vi behöver såna stunder tror jag med lite gott att äta och bara umgås enkelt.

  För mig är det samma. Alkohol ger lite smärtlindring men framför allt god avslappning.

  Så ett par glas vin en kväll i veckan och dessutom kanske äta något extra ger mig en klart förhöjd livskvalitet både fysiskt och psykiskt.

  Även om du springer runt i en låda så önskar jag dig en fin helg :o)
  Kramar!

  • Telefontid; ja, jag ser inte fram emot måndagen då jag ska försöka få fatt på något vettigt svar på ’audionommottagningen’.

   AfterWork är trevligt – men det bör nog inte bli varje vecka. I alla fall inte för den här kroppen.

   Lådeffekten gick över fortare än väntat. Känner mig redan nu relativt ’normal’.

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *