Väldigt trött Lördag

sömn, obefintlig… somnade väl ca 04:00. Magen var i fullständigt uppror. Om det berodde på nya sorters nötter eller mat och öl i kombination med ökad Sarotendos ska vara osagt. Men något var det som stökade till det.
Dottern ringde och väckte mig 13:00…

Data-Teknik
Igår kväll beställde jag en s.k. ’slug’. Det är en nätverksenhet som man kan koppla USB-enheter till. Förväntad leverans: 090216-090220.
[Visa mer…]

Livsmedelsaffärsanalys
Jepp, det är precis vad vi ägnat anda halvan av dagen åt.

Far har ju hemtjänst. En del i den hemtjänsten är att de handlar var torsdag.

För ett tag sedan uttrycket far klagomål över att han aldrig fick fisk.
[Visa mer…]

Mina Live-värden
[Visa mer…]

Hälsoläget
Morgonen: Trött, sov hela tiden så jag upplevde ingen morgon…
Under dagen: Sov in på en del av dagen. Nattens maguppror hade tagit på krafterna men till slut kom jag upp. Hann väl inte vara uppe mer än ca 1,5 timmar då min hustru ringer och tycker att just denna dag passar perfekt till att ta med far till livsmedelsaffären för en varusortimentgenomgång. Och jag hör mig själv säga ”Javisst.”?
Kvällen: Helt slut, är lite överdrivet, jag orkar ju skriva det här. Men jag är bra mör. Och sängen hägrar, igen…

6 svar på ”Väldigt trött Lördag

 1. Nisse!
  Det är inte lätt att veta vad upproret beror på men en kombi av det du beskriver tycker jag låter klokt. (Kan bero på att Du är klok)Saroten kan ge en del magbesvär men det kan ju mat också dessvärre…

  Har du sett att Saroten också kan ge tinnitus? Det har du ju redan sen tidigare men kan den ökning du beskrivit ha med det att göra?
  Hoppas du får tag i folk på audio och får rätsida på det så gott det går!!

  Köper hemtjänsten mest djupfrysta färdigrätter att värmas? Lagar dom inte mat eller har nån form av utskick av varm ordentlig mat? (Dum fråga! Vilka kommuner har ordentlig mat till sina gamla? Lätt räknade..)

  Inte nog med en affärspärs, det blev en till… Det är ju gott att kunna hjälpa far din men jag förstår att det tar slut på krafterna…

  På tal om datorer ska jag kolla detta med trådlöst nätverk. Finns tydligen ett kort (typ SIM kort) man sätter i datorn och så en mojäng i usb porten och vips kan man vara ute överallt. Router har jag testat och det bröts hela tiden av dålig mottagning.

  Varma tankar och kramar!

  • Det lutar mer åt matmissbruk…

   Jag har koll på Saroten® ja men inte så att den kan ge tinnitus. det visste jag inte.

   Om nu Saroten® skulle vara orsak till ökningen av min gasläcka så vofför ökade då inte gasläckan när jag tog Saroten@ 2003/2004?

   Saroten® är därmed bortröstat. Dessutom tar jag det i såpass låg dos.

   Far har inte ’matleverans’ i form av måltider. Utan han skriver upp på en lapp vad han vill ha handlat och så handlar hemtjänsten det, varje torsdag.

   Det ’trådlösa’ du avser är troligtvis ’3G’. ’Köper’ man deras avtal så får man en s.k. puck. Vilket i själva verket är ett trådlöst modem. I den ’pucken’ ska det nog sitta ett s.k. SIM-kort.

   Ta å kolla avtalen ordentligt. Det kan dölja sig en kostnad för datatrafik över en viss MB per tidsenhet. De avtal som har en låg fast månadskostnad brukar några lurigheter i ’gränserna’.

   Så fort man t.ex. hämtar mejl tittar på en hemsida så räknas dessa MB per tidsenhet.

   När det gäller trådlöst så kan det skilja mellan olika tillverkare och mellan modeller inom samma tillverkare.

   Jag hade ju ett trådlöst nätverk som inte funkade alls. Så jag bytte tillbaka till trådburet.

   Utan att jag ville det så följde det med en s.k. router till ComHem-abonemanget (bredband) och den hade, utöver s.k. portar för datakablar även en antenn för trådlöst och det visade sig att den där lilla apparaten täcker hela lägenheten.

   Så, om jag vill, så kan jag sätta mig var jag vill med min bärbara dator. Men oftast vill jag inte det…

   Kramar!

 2. Nisse!
  Hm..ja så är det nog. Synd att det är så vansinnigt gott med mat! :o)

  Att Saroten kan ge tinnitus stod på ”mindre vanliga biverkningar” i FASS när jag sökte på Saroten.

  Nej, det skulle klart ökat förra höjningen också, det är säkert inte orsaken till gasläckans ökning. Jag blev bara så paff när jag läste det.

  Aha, då förstår jag med hemtjänsten. Trodde att dom lagade maten till din far.

  Den restaurang jag slogs för förra julen distribuerar mat till hemtjänsten. Kvaliteten har aldrig varit någon höjdare men nu är det under all kritik. Restaurangen går back..

  Jag fick en micro i julklapp och värmer nu frysta färdigrätter när jag har ont.
  55kr + 20kr för utkörning av mat som man får andas djupt för att kunna äta är inte värt pengarna. Stackars dom gamla!

  Ska kolla detta med datorn mycket noga!

  Förlåt att det råkade bli en roman :o)
  Kramar!

  • Saroten®
   Att öka på Saroten® var en åtgärd jag försöker för att få ned den ökande tinnitusen. Så tinnitusökningen kom före dosökning av Saroten®.

   Jag är av den övertygelsen att min tinnitus är muskulärt utlöst och när muskelspänningarna ökar (trötthet, stress) så ökar min tinnitus. Så jag är mest ute efter Sarotenets lugnande verkan.

   Saroten® har ju initialt en vätskeansamlande effekt och i höga doser kan den effekten plus den direkt blodtryckshöjande effekten ge ett så ökat tryck i innerörats pyttesmå blodkärl (kappilärer) så att delar i innerörat (kristallerna) kan fara illa och på så vis ge upphov till en typ av tinnitus.

   Se till att du får det trådlösa bredbandet ’på prov’
   En micro, trådlösa telefoner, mobiltelefoner, radiomottagare och typ klockradio är apparater som är kända störare av trådlöst bredband.

   ’Äldre’-mat
   Läste i någon tidning för inte så länge sedan att det var någon eller några forskarjeppar som kommit fram till att färre kalorier ökar intelligensen.

   Och mellan raderna kunde man ju läsa att det där försvarar ju den ’sämre’ maten till de gamla.
   Det är helt rätt att ge dem sämre (kalorisnålare) mat för då blir de inte så dementa och det vill vi ju inte att de ska bli. (suverän medicinsk slutledningsförmåga…)

   Jag blir förbannad när de spelar på känslor på ett sådant vis när det egentliga syftet är att ’spara’ pengar.

   Jag har läst forskningsrapporter som pekar på motsatsen, äldre måste ha kaloririkare mat eftersom deras ämnesomsättning inte förmår att ’ta hand om 100%’ mat som kommer ned i tarmen.

   Nåt lurt är det.

   Kramar!

 3. Riktigt illa är det med maten för de äldre!
  Tycker nog att de som var med att bygga upp Sverige borde ha en bra mycket bättre standard nu när de är gamla och orkeslösa,livskvalite´.

  Så klart de behöver en bättre näringsrik kost nu, likadant är det ju på skolorna, det blir bara sämre och sämre där!

  Läste nånstans att fängelserna har den bästa maten!!??!!
  Nånstans har det blivit nå fel tycker jag iaf..

  Hoppas att din Far får sin fisk nån dag 🙂

  Kramar!

  • Jag tycker det är utomordentligt märkligt att våra folkvalda politiker agerar på det här viset, det är cynism!

   Jodå, det är allt så att far får fisk, numer.

   Fängelser… hmmm… emellanåt anser jag nog att detta med straffarbete borde införas. Använd de straffade till att förbättra vår infrastruktur t.ex. Väg- och järnvägsbyggen t.ex.

   Kan inte för mitt liv förstå av vilken anledning detta skulle kunna vara otänkbart. Det finns ju nu folk som arbetar med det och de trivs utmärkt med det.

   Men det är klart. Det skulle ju rubba den ’fria’ konkurrensen. Hur skulle det se ut om våra fängelser började lägga offerter på arbeten och konkurera ut de riktiga arbetarna?

   Sådant får inte förekomma i en liberal marknadsekonomi.

   Jag tycker ändock att frågan är berättigad och borde gå att lösa. Det är ju, hur vi än vrider och vänder på det, arbetskraft vi låser in. En del riktigt händiga, vad det verkar.

   Fast, å andra sidan. den frågan, i dagsläget. med ökade varsel och ökad arbetslöshet.

   Föressten, är det någon mer än jag som tänker på att det kanske är så att denna ’finanskris’ är ett gyllene läge för arbetsmarknadens representanter (företagen) att lägga ut ordentliga varsel och skrämma skiten ur arbetarna så att de:
   1) går med på att inte begära höjd lön,
   2) går med på att t.o.m. få den sänkt, för att få behålla jobbet över huvudet taget.

   Det var ju någon borgargubbe som kläckte ur sig att vi måste anpassa oss till den globala konkurrensen och bl.a. möta arbetskraftskostnaden i t.ex. Kina.

   Det betyder i så fall lönesänkningar med upp till 75%

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *