LäkarBesöksTorsdag

sömn ua. (10mg Stesolid t.n. i går kväll.)

Läkarbesök – Vårdcentralen

Idag kl 11:10 hade jag tid till ett läkarbesök på carema vårdcentral i Grästorp.

Började morgonen med att kika igenom mina kladdlappar om vad jag vill ha sagt på läkarbesöket (jag har en urusel handstil – och den blir liksom bara värre… jag kanske är kvalificerad till att bli läkare?)

Nåväl följande fick jag ihop, det med röd text är mina ’resultatnoteringar’ om vad vi kom överens om: [Visa mer…]

Resan dit, blev lite stressig. Det ville att jag skulle vara där i god tid eftersom jag skulle ’registreras’. Jag missbedömde restiden ordentligt.

I en hast fick jag skrivit ut en karta från hitta.se, precis innan jag skulle ge mig iväg. Kom å tänka på att jag hade ingen aning vart i Grästorp den där vårdcentralen låg…

Jag var där 11:00 och blev ’registrerad’ inget märkvärdigt alls tog kanske tre minuter…

11:40 kom doktorn och hämtade mig – undrar om de sitter och blänger på klockan och ser att lite till kan de vänta. Vårdcentralen behöver inte betala tillbaka kostnaden om man väntat mindre än 30 minuter… (även till de som har frikort, märk väl!)

Minnesruna
En barndomskamrat till mor har satt in en minnestext över mor Vivan i vår morgonblaska ttela. Jag förde in det i inlägget: BegravningsOnsdag.

Mina Live-värden
[Visa mer…]

Hälsoläget
Morgonen: Tog det lugnt. Lite småvärk.
Under dagen: Blev ju lite stressigt till vårdcentralen så jag var lite skakig när jag kom hem. Rättade till sig efter lite ’mat’.
Kvällen: Värker (som vanligt…) i armar, händer, bröstrygg och höger ben. Kanske lite extra ont i höger tumme om jag känner efter lite extra noga. Gasläckan finns där…

6 svar på ”LäkarBesöksTorsdag

  • Jepp! Till hundra procent.
   (30-minutersregeln)

   Men jag är inte hundra om vilken ersättningssumma du får om du har s.k. frikort. I regeln står: ”rätt att få tillbaka din patientavgift”. Har jag frikort har jag inte, just då, betalt någon patientavgift. Men någonstans i bakuhuvudet ligger något och skvalpar. Jag har frågat sjukvården om detta tidigare och jag har för mig att de då svarade att t.ex. vårdcentralen är skyldiga att betala ’tillbaka’ en vårdavgift som skulle gällt om jag inte haft s.k. frikort.
   Anledningen skulle vara att många har frikort och att det då fanns risk att just de med frikort kunde få vänta ’hur länge som helst’ medan de som betalt vårdavgift skulle få ett slags företräde.

   Men jag hittar ingen skriftlig dokumentation som stöder det…

   Kramar!

  • Precis. Det har aldrig hänt, i varje fall mig, att jag har blivit inkallad tidigare.

   Jag tror att anledningen till att de vill att en ska komma tidigare är att det kan vara en jättekö till anmälningen. Är man då ’precis i tid’ så kan man ju bli för sen till sin tid och då är det ju ’jag’ som skapar förseningen.

   Kanske är det så. bara en gissning.

   Kramar!

 1. Nisse!
  Vad skönt att punkt för punkt gå igenom din lista med din doktor. Klokt att göra så! Hoppas medicinjusteringarna ska hjälpa dig!
  Bästa receptet hade ju varit en medelhavsresa :o)

  Tusan vad du har haft mycket nu med alla praktiska saker efter din mor och så din smärta..undra på att blodtrycket gått upp! Låter mycket bra att det är på väg ner igen!

  Hoppas du har fina stunder på fakir-spikmattan :o) ja, annars också förstås!
  Kramar!

  • Egentligen är det där ’punkt för punkt’-listan mer för min skull. jag skulle inte ha en chans att komma ihåg allt annars.

   Afterlevandebestyren; ja, usch ja och nu väntar bouppteckningsblanketten på att bli ifylld och nu strax är det dags för deklarationen…, där det där ’God man’-gubbarna kommer att spöka en del eftersom de avled under 2008, de med.

   Blodtrycket behandlas numer med avhållsamhet från efterlevandebestyren. Så långt det går är de förpassade till en gång per vecka. Bättre att samla ihop skiten och ta den pärsen en gång än att sprida ut eländet.

   Ska lägga upp ett ’schema’ där spikmatta, avspänning, promenad och sjukgymnastik samt annan motion (varmvattenjympa och eventuellt en lättare jympa) ska ingå.

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *