Magkrånglande Tisdag

Sömn, nästan u.a., lite oroligt under de tidiga morgontimmarna.

Sjukgymnastiken
Ringde och ändra tiden. Hade ju bokat in kl 13:00 på Torsdag. Det går inte då ska vi ut och äta med mor och far.
Fick en ny tid; kl 08:00 på Fredag. Lite tidigt, men va f-n, lika bra att få det gjort.

Bildfixande
Bilder från Vadstena Kamping 26/7-08. Och Vadstena Kamping 28/7-08.

Värdmöte med Friskis&Svettis
Trevligt att träffa alla entusiastiska och glada människor. Friskis&Svettis funktionärer ÄR positiva och trevliga.

Vi fick skriva på avtal. Bl.a. om att vi måste sköta oss som värdar – inga problem. Sedan fick vi skriva på ett avtal som gällde gymmet – doping är inte tillåtet. Det kan ju bli ett problem. Eller inte. :me:

Vi får (bl.a.) inte heller missbruka alkohol. Ett annat problem – vad är missbruk? Rimligtvis borde allt bruk inom Friskis&Svettis lokaler under aktivitetstid vara ett högst olämpligt bruk. Eller inte. En eller ett par öl i bastun, efteråt, måste väl vara OK. Eller är det missbruk?

Jag ska ju värda vid en av Vattenjymporna. Kl 18:00 Söndagar i Rehabbadet vid Vänerparken (Distriktssjukgymnastikens bassäng).

Det fanns inget separat avtal för den aktiviteten. Det blir lugnt och fint. Det ska jag se till.

Alkohol
Upplysningsvis ska jag förtydliga att alkohol är klassat som ett lösningsmedel och dessutom ett utmärkt drivmedel. Det förångas och antänds lätt. Samma som bensin, thinner och aceton för att nämna några exempel. [Visa mer…]

Hälsoläget
Lite upp och ned idag. Pigg lite och sedan trött. Magen är kaos, jag har inte skött min diet. Jag har misskött den. Jag kanske ska formulera ett avtal…

5 svar på ”Magkrånglande Tisdag

 1. Ja du Nisse det är väl med alkoholen som med det mesta i livet – lagom är bäst – när man inte kan hålla sig till lagom bör man kanske avsluta eller strängt minska umgänget med varorna.
  Jag har börjat käka säloljekapslar så jag ska medd om det är till nån nytta då jag får äta dem ett tag.
  Har hört om folk jag känner till som blivit mycket bättre – nu hade dom en kampanj från hälsokosten som jag naturligtvis föll för – så vi får se vart det leder. 120 kapslar = 179:- och det räcker då 30 dgr. Blir man bra i musklerna och inte behöver ha så ont kring storlederna som jag har så är det värt vartenda öre. Nu gruvar jag mig för att stiga upp då jag suttit en stund och linkar som en gammal giktbruten tant. När jag kommer igång med promenaden och gått en stund känns det bättre men sen kommer det efteråt i form av muskelplågor.
  Det dåliga trista vädret med duggregn och mulet och hällregn i blandad kompott gör inte livet lättare precis.
  Annars är det bra och jag ser fram emot resan vi ska göra där är det varmt i alla fall. +33 enl kartan. Säloljan börjar nog koka i kroppen.
  Sa nyss till min Caisa, som svar på vad oljan sägs göra för nytta, ”har du sett en stel eskimå”? svaret kom fort ”mamma hur många eskimåer har du sett?” Ingen förutom på film och dom kanske gör som grekerna gömmer dom icke representativa – vad vet jag? Rapport kommer om det är något att satsa på!
  Sköt om dig
  Kram Nonna

  • Jodå, visst är det så, att lagom är bäst. Jag funderar dock en hel del på trenden i samhället, just nu. Alkoholrelaterade problem, sjukdomar, olyckor, våld etc. ökar. och det har ökat mycket.

   Den nu rådande s.k. alkoholliberalismen är oroande.

   Egentligen borde producenterna få ta ett mycket större ansvar för vad deras produkt orsakar.

   Säloljekapslar? Väntar med spänning på eventuella resultatrapporter.

   Resor och gärna då resor söderut verkar ha en gynnsam effekt på sådana som oss. Hoppas verkligen att du får det bra.

   Det där med Eskimåerna – jag tror det mer handlar om vad de inte äter.

   Kramar!

 2. Det där har jag också tänkt mycket på, det ju är så att säkert nästan alla våldsbrott är drogrelaterade, trafikolyckor, misshandel både i och utanför hemmet och förstörelse, klotter ja massor av saker som kostar både människoliv, vård av olika slag, mänskliga tragedier i familjer där barn får skador i barndomen pga missbruk i hemmet.
  När jag läser om allt tråkigt i tidningarna så tänker jag på det här och undrar varför det inte pratas mer om att alkoholen ju faktiskt har baksidor också. Numera är det ju inte heller ”bara” sprit utan så många lättillgängliga droger av annat slag som ska provas. Vilka pengar det kostar och tragedier det skapar. (Just nu ser jag på Povel Ramels minnesprogram och han sjunger ”Halsa dom därhemma” dvs, flaskorna man bränt, väldigt passande – Gud vad den karl har gjort fantastiska saker)
  Säkert är det så att eskimåernas kost inte kan jämföras med vår i övrigt heller men du vet man griper ju halmstråna för att slippa börja med dagmedicinen igen. Rapport kommer vare sig den är positiv eller negativ så klart.
  Nu ska man lösa korsord tills John Blund dammat ut allt sömnpulver så man kan sussa några timmar.
  Man kan ju alltid drömma om Cyperns värme och allt man ska fotografera o imorgon hämtar jag hårddisken så då ska bilderna föras över dit och lämna lite plats för annat på lappe-laptop!
  God natt god sömn!
  Nonna

 3. Nisse!
  Några ord från en rödvinsälskare: vin är gott!Och den berusande effekten känns mycket behaglig!

  Jag mår bra när jag dricker 2 glas vin (lämplig mängd för mig, beroende förstås på glasets storlek..)Jag blir mer avslappnad i kroppen, får mindre ont, känner mig starkare och gladare.

  Men går jag över ”min mängd” blir effekten precis tvärtom.

  Det är så med det mesta, tänker jag, att man kan bruka eller missbruka. Nyttja eller utnyttja.
  Allt från droger, pengar, mat till människor.

  Trafikolyckor och våld som är drogrelaterat beror, tänker jag, inte på bruk utan på missbruk.

  Att producenterna bör sätta av en stor del av vinsten till hjälp till offren för drogens baksida skulle vara en självklarhet, men profiten talar väl högre tyvärr.

  Dessa myter som sprids är djupt tragiska! T ex att vin är bra för hjärtat (men att det ökar risken för blodpropp näms inte)Det är falsk varubeteckning och såna ”köpta” forskare tycker jag är oseriösa så det är skamligt.

  Det är bra med debatt om sånt här så folk får upp ögonen för att det finns en hel sanning bakom väl utvalda presenterad fördelar.

  Det blir ett glas gott vin för mig och kärestan ikväll när han kommer :o)

  Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *