Semester Tisdag

(21:35 Vandrarhemmet Helsingborg, Scoutstigen 4)

Vi lät oss sova ut på morgonen.

Jag ville också dra på vår avfärd lite eftersom det Digitala UV-filtret, till mitt nya makroobjektiv, hade kommit. Och jag skulle ha hämtat det redan i fredags. Eller i går, måndag…

Som en parentes kan nämnas att jag nu läst mig till att UV-filter till digitala kameror är meningslöst. CCD’n reagerar inte på UV-strålar så som negativ och positiv film gör. Men det är bra att ha ett extra damm- och skadeskydd för objektivets frontlins.

Idag är alltså nästa etapp på vår resesemester. Vårt mål idag är Helsingborg. Vi har bokat ett rum på ett vandrarhem där.

Vi stannade i Kungsbacka och åt en suveränt god måltid på en restaurang, Storgatan 1, den kan jag varmt rekommendera. I alla fall vid lunchtid.

Det var en relativt behaglig resa (även om jag glömde att ta 12:00-medicinerna. De kom ner i magen 1,5 timmar för sent. Det behagliga bestod i att det var mulet hela vägen och det kom bara några regndroppar.

Nära Varberg stannade vi och rastade lite. Tog då en bild på dessa flickor och pojkar som surfar på både vatten och med hjälp av vinden.
[Bild: Kajtsurfare (Homo sapiens)]

Cykelutflykt
Efter kvällsmat som delvis inhandlades i närliggande Hemköpsbutik så gav vi oss ut på cykeltur. Vi var nyfikna på Sofiero. Det låg alldeles intill.

Innan vi begav oss åt det hållet gjorde vi ett återbesök i Hemköpsbutiken. GPS’en ville ha nya batterier.

Jag satte Hemköpsbutiken som s.k. hemposition. Passade ju bra…

Sedan försökte vi leta upp Sofiero. Efter en fråga om vägen av en trevlig människa som rastade en hund så kom vi helt fel. Vi hamnade vid vattnet. Liksom nedanför Sofiero. Vi kikade runt lite där nere och förundrades över att det fanns människor som betalade miljontals kronor för att bo mitt i stanken av ruttnande tång?

Vi hittade en ny person med hund. Av denna fick vi veta att Sofiero nog stängde om en halvtimma (klockan var väl då ca 19:30, eller nåt?). Vi bestämde då att det var ingen idé att släpa cyklarna upp för den långa slingrande och ojämna grusvägen.

Enligt vår nya vägvisare kunde man cykla utmed en vandringsled som gick nära kusten. Så gjorde vi.

Stannade till en gång och fotograferade Ekollon på en vindpinad Ek, nära stranden.
[Bild: Skogsek och ekollon (Quercus robur Fagaceae)]

Efter en bit bestämde vi att vi skulle mata in koordinaterna för en geocache-(GPS)-gömma som borde finnas i närheten. En utsiktplats nära Slottet Kulla Gunnarstorp.

Efter en bit hamnade vi inom ett naturreservat. Där fick vi inte cykla. Så då fick vi leda cyklarna. GPS’en ledde oss rakt mot Slottet. Vi parkerade cyklarna och gick en stig utmed ett staket ned mot vattnet igen. GPS’en pekade upp mot slottet in i en snårig skog.

Vi såg så upp mot utsiktplatsen från leden vi gick på men inge stig dit. Vi fortsatte och GPS’en blev lite lömsk? Den lyste rött?

Nåväl vi gick runt och tyckte att vi hittade en stig den slutade i Törnbuskar. Jag fick två rejäla taggar in i mitt vänstra ringfinger och hustrun fick napp i jackan.

När vi så gått runt ”hela” skogen och lite in på Slottets privata marker hittade vi en stig som ledde till utsiktplatsen. Och vi hittade GPS-gömman.

Utsiktplatsen underhålls av Slottet Kulla Gunnarstorp. och det var skitfräckt. Det var röjt skog i tre riktningar: Västerut, Nordväst och sydväst. Och nog tyckte vi att vi skymtade en Hjort?

Vi valde sedan en annan stig därifrån för att se var det var vi missade den s.k. infarten. Jag såg då att platsen var ett ställe där hustrun sagt att här går det in en stig. Men jag ratade den för det såg så snårigt ut…

Jag kände mig nu ordentligt trött. Benen var som stockar och jag började bli besvärande andfådd. Det var då jag kom på att jag missat tiden för middagsdosen, också? Så blir det när man hamnar ur rutinerna.

Återresan gick lätt via fin cykelväg. För säkerhets skull satte jag GPS’en på ”HEMKOP”. Jag kallade koordinaterna för vår startposition så.

Vandrarhemmet
Det var en trött Nisse som sedan tog en skön dusch – och upptäckte att han glömt handuken…

Förvirringen är nära, eller nåt?

I morgon ska vi åka till ön Ven. Vi har lurat ut att det kan bli enda möjliga dagen. Vädermässigt sett. Vi ska cykla runt där lite. På den ön finns också en GPS-gömma.

Hälsoläget
En sådan här s.k. resedag så kommer jag tydligen ur rytm, jag glömmer mina mediciner – hela tiden. Så nu (21:35) fick jag ta både middagsdosen och kvällsdosen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *