Svettig Onsdag

Djur & Natur 1
Idag sken solen tidigt på morgonen. Det betyder att då vill ormarna (kräldjuren) gärna värma sig lite i solen. Ja vem vill inte det?

Som vanligt tog jag cykeln ut till min naturrunda. Jag gör det för jag blir mer trött om jag går. Och då blir det ingen kraft kvar till den koncentration som krävs för att dels stå balanserat still och dels hålla kameran relativt stabilt.

Jag hittade en Huggorm och två Snokar.

Huggorm (Vipera berus)
Huggorm (Vipera berus)

Snokar (Natrix natrix)
Snok (Natrix natrix)

Och så har jag publicerat bilder som nås direkt till bilder.ngn.nu från 5/7-08 eller indirekt via blogg.ngn.nu och ”Kustlördag

Pulshöjare
Min sjukgymnast och jag har kommit överens om att jag ska försöka utföra någon form av pulshöjande aktivitet var dag. T.ex.; rask promenad (minst 30 min), cykeltur (minst 30 min och inte mindre än 15 km/h), Jympa med Friskis&Svettis eller sjukgymnastik.

Idag satsade jag på en cykeltur till Trollhättan och tillbaka. Och för att få mål och mening ringde jag till Lindes Foto och frågade om de fått hem några 58mm UV-filter för digitalkameror. Jajjamensan svarade en pojk efter en stund, de hade fått hem en trave om 10st.

På väg till Trollhättan stannade jag vid Sundsberget, ett fornminne vid Onsjö Golfbanans sydöstra ända. Dit kom senare hustrun med glass och bubbelvatten – vi hade bestämt träff.

Medan jag väntade på hustrun testade jag lite närbildsfotografering. Bländaren inställd på F11.

Djur & Natur 2
Sundsberget; En svårfotad fluga, en Nyckelpiga som vägrade vara still, en Blå Flickslända. Försök till Humlefotografering (Blev inga bra bilder).

Men jag upptäckte att de blommor jag försökte fota Humlan på var samma som en av dem jag inte kunde artbestämma i Fredags (Gul Blomma). Nu har jag bild på hur den ser ut utslagen. Och jag kommer fram till att det kan vara en: Äkta Johannesört (Hypericum perforatum)
Och så en spindel som håller på att paketera sitt senaste byte.
[Red. 080710] [Visa mer…]

Pulshöjare forts
Senare cyklade hustrun hem och jag fortsatte till Trollhättan.

Efter en viss väntan inne i Lindes Foto, som jag bl.a. fördrev med att dregla över en Sony DSLR a350 och konstatera att några 58mm UV-filter för digitalkameror fanns inte upphängda. De hade väl inte hunnit med det, antog jag.

Min tur, vi gick bort till stativet och konstaterade det jag redan konstaterat. Pojken (osäker vikarie) går och frågar vad det verkar en mer säker, vikarie. Jodå får pojken till svar de filtren hänger där uppe till höger.

Men de är ju för analoga kameror vill jag då hävda. Pojken frågar då mig vad det är för skillnad, jösses(?). Ja, nu råkar jag ju faktiskt veta att det är en liten, liten skillnad mellan UV-filter för analoga kameror och UV-filter för digitala kameror.

Det har att göra med skillnaden i hur en 35mm film negativ som positiv (dia) hanterar ljus jämfört med en CCD i en digital kamera.

Av den anledningen ska just UV-strålarna filtreras något annorlunda, om vi nu jämför analogt och digitalt.

Det där förklarade jag inte för pojken utan sa bara; det är skillnad.

Då går han och frågar sin äldre vikariepartner (antar jag) och denne förklarar enkelt och kort, det är ingen skillnad.

Jag förklarar då för pojken att det var ju tråkigt att ni ger mig det beskedet. Tack och adjö.

I mitt lätt irriterade tillstånd glömmer jag antagligen min blå solmössa i butiken så det blir till att ringa dit till morgonen och höra om de har den där. Och så ska jag beställa ett 58mm UV-filter för digitala kameror.

På hemvägen stannar jag vid Överby där jag lagt ut plåtar (8st).

Djur & Natur 3
Överby; Massa Kopparödlor
[Red. 080710]
Kopparödlor (Anguis fragilis)
Kopparödlor (Anguis fragilis)

Pulshöjare forts
Jag fortsätter min cykeltur med en liten omväg om Brinkebergs Kulle. Tänkte att jag skulle kolla upp de plåtar jag har på ’höjden’.

Djur & Natur 4
’Höjden’; Mera Kopparödlor
[Red. 080710]
Kopparödlor (Anguis fragilis)
Kopparödlor (Anguis fragilis)

Pulshöjare forts
Cykelturen fortsätter mot Önsjökärret och den plåt jag har där. Det var tomt under den. Sedan kom jag till slut hem. Hustrun tyckte jag luktade konstigt – märkligt?

Hälsoläget
Förmiddagen var jobbig. Värk i liksom hela kroppen. Minsta rörelse så ökade besvären och så kände jag hur jag blev liksom muskeltrött nästan omedelbart.

Så länge jag cyklade var det OK. Men så fort jag gick av cykeln och gick så blev jag andfådd?

Och att gå upp och ned i skogen – jösses! För att inte tala om ansträngningen att sätta sig ned på huk och sedan resa sig upp. Som jag gör när jag vittjar plåtarna.

Nu har jag ont i hela kroppen. Det svider i fötterna och händerna (hudnervsveda).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *