Midsommardagen – Lördag

Djur & Natur
Även om jag hade utsett denna dag till vilodag så gick det ju inte att låta bli att gå ut när nu vädret, i alla fall här, blev såpass bra som det blev. Lite blåsigt men vad gör det?

Jag valde att promenera bort till Onsjökärret. Jag brukar ju ta cykeln annars. Men jag tänkte att jag måste ju få lite motion även om det är besvärligt.

Hittade ganska snabbt en snok och sedan en till. men de var väldigt alerta. Det var inga stora felaktiga rörelser från min sida som krävdes för att de skulle försvinna näst intill blixtsnabbt.

En Nässelfjäril satt på en sten och tog i gen sig

Missade en som låg i rätt så kort gräs och solade. Den såg jag bara svansen på.

Bestämde mig för att knalla bort till ’höjden’ och se vad som kan ha blivit lockade att ta plats under den plåten. Plåten vid Onsjökärret har inte gett annat än myror hitintills.

Under plåten på höjden hittade jag en liten mus, kanske en Näbbmus, hann inte se det, men en Skogsmus var däremot mer än villig att ställa upp på bild. Hoppas det blev bra bilder.

På väg hem stannade jag vid en trädrot som låg så väldans mysigt till i kvällssolen och jag gav mig attan på att detta var en perfekt plast för Skogsödla. och efter en stunds väntan så kom det faktiskt en, där ser man.
[Visa mer…]

Midsommardagen
Dagen har jag hannars ägnat åt att vila och ta igen mig. Har pillat lite med en ny bildblogg. Är inte riktigt nöjd med den som jag har på ngnfoto.blogg.se. Reklam och skit och så har man väldigt lite möjligheter att påverka design, layout och innehåll samt funktioner.

Bloggutveckling
Så ett embryo till min nya fotoblogg kan studeras på: bilder.ngn.nu. Jag är inte nöjd med hur ’Kategorier’ fungerar så det ska jag ändra på.

Den flexibla bredden kanske jag kommer att behålla men inte att texten ska dra iväg och bli hur bred som helst.

Textstilen gillar jag inte. Tecknen är liksom hopklistrade inom orden.

Vi får se vad jag orkar med…

Midsommarafton
Vi tillbringade den tillsammans med min mor och far och kamrater till dem. Mitt uti vildaste Dals?and mellan Åmål och Billingsfors. Ett väldigt vackert ställe.

De höll på att göda ihjäl mig. Men det är väl så… Och lättledd är jag ju också…

Vi tog en biltur till ett tjärn där de har en vedeldad bastu. Nu blev det ingen bastu men kaffe och tårta blev det.

Djur & Natur (i Dalsland)
Jag snokade runt lite där, vid tjärnet. Det hittades ingen snok. Men en fjäril blev det och en Skalbagge. Innan vi åkte till tjärnet var jag en tur utmed grusvägen där fick jag en annan fjäril framför kameran och så en Humla.
[Visa mer…]

Besvärsläget
Väser i huvudet, trött i kroppen. Har dålig kraft i benen. Och nu börjar kraften i händer och armar att ta slut också…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *