Lite småpysslig Fredag

Sjukläget
Idag vaknade jag 09:30. Jag gillar inte att jag sover längre och längre. Jag är ju inte uppe senare och senare. Normalt brukar jag vakna vid ca. 07:00. Det gillar jag. Jag tycker om de där morgontimmarna. Jag vill inte vakna och inse att halva förmiddagen är bortsoven. Jag får börja ställa klockan.
[not. kl 20:30] Jag gjorde det igen…,följde med hustrun och handlade. Om det nu känns relativt bar av vilken anledning måste man då toppa med något så dumt som att handla en fredag kväll? Nästa steg leder till sängen…

Läkemedel
Jag gillar inte att det känns som om kroppen har för lite värkstillande läkemedel. Morgondosen tog jag vid ca 10:00 och lunchdosen ca 13:00. Det borde vara tillräckligt?

Städning
Städade idag. Gick mycket bättre än förra gången. Hittade inte på några dumheter i mina pauser. Utan det fick vara just paus. Sedan var det inte så skitigt. Vi är ju bara två personer och en innekatt. Så dammsugandet gick relativt lätt (vi har också investerar i en av marknadens i vikt lättaste dammsugare samt satsat på det lättaste munstycke som går att finna.). Toaletterna (vi har två, en med wc och dusch samt en med wc och badkar, där står också en tvättmaskin och ett torkskåp) var lite skitigare eftersom jag skippade dem vid förra städningen.

Bloggutveckling
Idag har jag installerat en s.k. insticksfunktion (PlugIn) till min lokala blogg. Jag har en lokalt installerad WordPress blogg på min PC hemma för att där kunna göra alla installationer och ändringar m.m. På så vis görs eventuella misstag utan att drabba den ’riktiga’ (för det mesta).
Den där insticksfunktionen kallas ’snap-shot’. Det innebär att om man för muspekaren över en s.k. länk så visas målet för länken i en ruta som en liten förminskad bild. Per standard så är inställningarna sådana att det visas för alla länkar på bloggen. Så vill inte jag ha det (givetvis). Jag vill att det bara ska visas för de länkar som tillhör de som kommenterat samt en del som jag själv väljer ut. Det betyder att jag får koppla bort standardfunktionen och i stället skriva in lite programmeringskod i lite olika filer, på egen hand.
Ska också nämna att det är en programvara som heter XAMPP som gör det möjligt att köra en lokal WordPress blogg. I kontrollpanelen för XAMPP klickar jag igång själva servertjänsten (Apache) och databasmotorn (MySQL). Apache är (i grunden) en Linux-applikation.
Häromdagen orerade jag en del om krånglet med att i Word skriva sina inlägg och sedan kopiera in det i WP-Admin Editorn. Det där går att fixa på enklare vis än det jag föreslog (att göra det via NotePad),
1. Man kan klicka på ’HTML’-fliken i Editorn för WP-Admin och där klistra in texten från Word. Och sedan klicka på den vanliga fliken.
2. Det finns en speciell liten knapp att välja i WP-editorns utökade funktionalitet. ”Klistra in som Word-text”. Och vad som händer då ska jag testa idag. Resultat: Blev faktiskt inte så tokigt. Men de rubriker jag hade som vanlig text men fet blev ’H1’-rubriker. Vilket är helt korrekt när jag kikar hur Word har ställt in det (Rubrik 1).
3. Det fanns ju en liten knapp till: ”Klistra in som ren text”. Vi prövar: Klockren. Så vill jag ha det. :me:

2 svar på ”Lite småpysslig Fredag

 1. Nisse!
  Kan det vara att du helt enkelt är tröttare? (det var väl en tröstande kommentar?)
  Det är väl underligt att när man har det hyfsat så hittar man på något, tex åker och handlar, så att man blir precis slut. Underliga mekanismer, och du är ju inte ensam om att hitta på såna stolleprov!

  Varma kramar!

 2. Kristina: Det är klart att jag är tröttare och blir trött fortare. Det svåra är att ta till sig att man är inte den man var innan, även om det emellanåt känns så.
  Sedan är i alla fall jag väldigt naiv – jag tror ju faktiskt att: ”Jamen, nu har det kanske vänt!”
  Hej å hå! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *