Trög Onsdag

Tablett Saroten 50mg till natten gör att jag är ganska seg på morgonen och de första timmarna. Och så tar det en stund innan morgonmedicinerna börjar verka (Brufen 400mg + Alvedon 500mg + Paraflex 125mg). Det där är en, för mig, låg dos. Jag skulle egentligen behöva höja ytterligare, nu. Men då faller försöket med att få smärtlindring via Saroten. Så jag har bestämt mig för att ’härda ut’ i ytterligare 2,5 veckor.
Lyfte cykeln upp på bilen (på en sådan där gaffelliknande grej som sitter på bilens dragkrok) och senare lyfte jag ned den igen.
Emellan där var jag in och handlade lite syndiga tekakor. :mums:
När jag står där i kön så känner jag att jag är rätt så pigg i benen (cykelturen) men armarna är helt slut. Det liksom skakar eller darrar inne i musklerna – kändes otäckt. Har känt det förut men inte så mycket.
Då, fick jag nytta av stresshanteringsutbildningen. Jag utnyttjade väntetiden i kön med att ställa mig balanserat och med lite lätt ’övervikt’ på framfötterna. Och så avslappnad i armarna, djupa andetag, koncentration på magen (under naveln). Och det funkade. Det lugnade ned sig så pass så jag fixade betalningen i kassan och kom ut till bilen. Där fick jag sitta och samla mig lite till. Får nog ta en allvarlig funderare på hur pass uppmärksam eller ouppmärksam bilförare jag är, i vissa situationer.
Än har det inte hänt något men det beror ju mest på att jag har insikt (om att jag har problem med reaktionsförmåga t.ex.) och är väldigt försiktig och verkligen anstränger mig i att vara uppmärksam.

Bilen
Håller mig inne och nära telefonen. Bilmekaren skulle ringa tidigt (07:30) eventuellt och rapportera om vad det är med bilen. Han har inte ringt än (10:20).
Han ringde lite efter 12:00 och talade om att oljudet framtill skulle kosta 1200 SEK att få bort. Men det var inget som besiktningen skulle bry sig om (?). Jag ville i alla fall att han skulle fixa bort det där oljudet.
Efter ca 20 minuter ringer han igen och meddelar att han nu också tittat under bilen baktill och där var det rostiga bensinrör, litet hål i avgassystemet samt något mer som jag inte kommer ihåg. Det skulle kosta ytterligare 5000-6000 SEK att fixa. :-s(
Han rekommenderade att vi först besiktigade bilen så får den avgöra vad som måste göras. Den iden gick jag också på.
Bilen hämtad. Det kostade 600 SEK. Väldigt positivt när det går åt det hållet. 🙂

Spine Center
Först ringde jag till IFK-kliniken i GBG. Det var ju dit min remiss hade vidarebefordrats från NU-sjukvårdens Ortopedi. Remissen har sedan vidarebefordrats från IFK-kliniken till Spine Center i GBG.
IFK-kliniken, ”köper”, har avtal om tjänster med Spine Center. NU-sjukvården har avtal med IFK-kliniken. Och eftersom ortopedkliniken dels hade 8 mån väntetid och dels inte hade nackbesvär som specialitet så kunde den s.k. vårdgarantin åberopas och remiss som ursprungligen skickades från Torpa VC (november/december) av min vårdcentralsdoktor till NU-sjukvårdens Ortopedklinik kunde då skickas till IFK-kliniken som har avtal med Spine Center i GBG vilka är nackspecialister. Det var en omväg.
Själv tog jag direktkontakt med Spine Center förra året (november) och de sa då att jag kunde söka enligt det Fria Vårdvalet direkt till dem. Jag gjorde det. Men så tyckte min vårdcentralsdoktor att det kanske kunde vara bra att gå den byråkratiska vägen och så blev det.
Min remiss var under behandling och röntgenplåtar var beställda och hade kommit, nu jobbade de med bokningar så jag hoppas inom en snar framtid få en kallelse.

Bloggutveckling
Har uppdaterat bloggen lite. Lagt till en rad med för mig viktiga länkar. Jag har också lagt till en funktion som gör det möjligt att klicka sig till föregående och/eller nästa inlägg när man studerar enstaka inlägg. Under kommentarsrutan. Och så har jag roat mig med att göra några nya egna s.k. emoticons eller smilies:
:meSad: En ledsen Nisse
:meAngry: En arg Nisse
:pain: En emoticon (smilie) som har ont/värk/smärta
:sjuk: Dags att söka sjukvård (röda korset)
:UpYours: Min variant på ’fingret’. (’Fuck You!”)
:stirra: En storögt stirrande.
:s) Se Pengar! (Tjäna pengar)
:-s( Inga pengar. (Förlora pengar)

2 svar på ”Trög Onsdag

 1. Nisse!
  Tur i oturen med bilen!
  Jag känner igen det du beskriver att det skakar och darrar inne i musklerna. Det är väldigt obehagligt och någonting annat än ryckningar. Är det muskeltrötthet, mjölksyra eller vad tror du?
  Läskigt.
  Hoppas Saroten ska ge effekt för dig snart! Det är ju ännu kämpigare att behöva ”härda ut”.
  Kul smilies du har gjort. ”storögt stirrande” skulle passa mig för jag blir lika förvånad varje gång jag inte orkar något jag tror att jag ska orka. Du verkar lida lite av detsamma, medan vår sekreterare är betydligt smartare.
  Kramar!

 2. Kristina:
  Jo, men, extra irriterande blir det när man också inser (är på det klara med) att vi egentligen inte behöver någon bil.

  Skönt å veta att det inte är bara jag. Jag tror mest på muskeltrötthet. Musklerna för allt för mycket motstridiga signaler.

  Jag tror inte ett skit på Saroten – den här gången. Sker det ingen radikal förbättring inom det närmaste så börjar jag ’avgiftningen’ den 11 februari 2008.

  Tack, de små ’plupparna’ är kul att klura ut hur en ska göra för å få de att se ut som en vell. :me:

  Just, hon är smartare.

  Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *