Fredag

Morgon: Sömn OK.

Hittade en ny 'acne'-j****l på övre delen av vänster lårs baksida.
[Bild: NGN, acne / 'plita']
Det märkliga är att jag inte känner dem. Det gör inte ont. Jag upptäcke denna när jag duschade och kände den då med handen.

Någon tycker säkert att det är fel men den där tänker jag klämma ur. Sätta på ett plåster med en ordentligt klick med alsogel.

Morgonens fotografering och baddning av plitorna på ryggen avklarade.

När jag tänkte klämma ur den där acnen så visade det sig att det hade mina boxershorts redan fixat.
[Bild: NGN, acne / 'plita']
Satte i vart fall på ett plåster med alsogel (och så rena kläder).

Politik
Ordföranden IF Metall Norra Älvsborg, Tonnie Andersson har lämnat en bra slutreplik till (M)-debattörernas replik;
ttela, fredag 30 oktober 2015, sid 2:

Jag ser ingen anledning att be om ursäkt

Replik

Slutreplik till Mikael Cederbratt (M) och Lotta Finstorp (M), TTELA den 28 oktober.

När våra medlemmar utsätts för orättvisor, kommer jag att försvara deras intressen­. (M) gjorde sig definitivt skyldigt till att skapa en stor orättvisa under sin regerings­tid när de lagstiftade om att sjuka människor kan ställas utan ersättning.

Nyligen konstaterade jag i ett inlägg att Moderaterna gör långtidssjuka till politiska bollträn. De flaggar nämligen för att stoppa regeringens budgetförslag om att skrota den bortre paren­tesen i sjukförsäkringen.

Moderaterna Cederbratt och Finstorp anser att jag far med osanning. Men jag vet hur verkligheten ser ut. Människor som är sjuka under lång tid blir inte ett dugg friskare för att man tar ersättningen ifrån dem och tvingar dem att gå till Arbetsförmedlingen för att söka jobb som de aldrig kan få. Det är sanningen.

Cederbratt och Finstorp har rätt i att det var Socialdemokraterna som i början av 2000-talet tillsatte en utredning om sjukförsäkringen. Målet var att minska sjukskrivningarna. Den idén stöttar jag naturligtvis till hundra procent. Det är Moderaternas väg till målet som jag är oerhört kritisk till.

Visserligen ledde den (M)-styrda politiken, med nedskärningar av ersättning till alla sjuka, till att sjukfrånvaron minskade. Men samtidigt ökade sjuknärvaron. Många människor som är sjuka går till jobbet för att de inte har råd att vara hemma. Det är en utveckling som kan få allvarliga konsekvenser.

Att dessutom sätta en gräns som säger att ingen sjukskrivning får vara längre än 914 dagar är fullständigt orimligt. Det finns människor som är sjuka efter 915 dagar och ännu längre och det vet Cederbratt, Finstorp och sannolikt alla andra moderater också. Ändå hotar de med att lyfta in den bortre parentesen som en spelbricka i förhandlingarna om statsbudgeten.

Jag har sett och ser medlemmar i vårt förbund som drabbas av svår sjukdom och blir borta länge från sina jobb. Parallellt med sjukdomen får de uppleva hur sjukersättningen successivt trappas ner till nivåer som ingen människa kan leva på. Det sista steget är att ersättningen helt tas bort och ersätts av beskedet att Nu får du inte vara sjuk längre. Du måste gå till Arbetsförmedlingen och söka jobb.

Den cyniska inställningen och nedlåtande behandlingen kommer jag aldrig att ställa upp på. Jag kommer på alla sätt att motarbeta sådana omänskliga idéer. Att Cederbratt och Finstorp upplever orden som hårda är ingenting mot vad drabbade sjuka människor upplever när de passe­rar den 914:e sjukdagen och måste ställa sig i kö på Arbetsförmedlingen.

 Tonnie Andersson

ordförande IF Metall Norra Älvsborg

 

 

Relaterade debattartiklar:
Den 'första': M gör långtidssjuka till politiska bollträn, ttela, 17 oktober 2015 sid 17.
(M)'s replik: Illa att IF Metalls ordförande far men osanning och felaktigheter, ttela, 28 oktober 2015 sid 2.

Anteckningar
Renskrivit och redigerat bilder samt publicerat;
13/10-14
14/10-14
15/10-14
16/10-14

Fixat
Åtagit mig att lägga in ett slags halkskydd i de två översta lådorna i nya hallbyrån (MALM 40cm). Det blev bra:
[Bild: lgn172; Hall, Båry, Malm 40cm 'halkskydd' för de två översta lådorna]
Avvaktar med att klistra fast dem tills vi vet att de verkligen fyller sin funktion.
I alla fall i 'min' låda. Hustrun vill kanske ha sin fastlimmad, direkt.

Detta 'arbete', mäta & klippa, gjorde att jag blev nästan helt genomsvettig. Svetten har blött ned mitt hår och rinner nedför nacke och hals…

Motion
Gick till soprummet. Två gånger, med källsorterade sopor (inte samma sopor…).

Hälsoläget:
Morgon: Jag kan ju röra på mig, trots att det gör förbannat ont. Främst i fötterna (mest småtorna och framdelen av foten) och sedan vänster knä.
Fortsätter jag sedan att stå så 'kryper' värken upp mot muskeln ovanför vänster knä.
Dagen: Kan ju röra på mig :me: Men värken kryper uppåt i vänsterbenet. Känns inte alls bra.
Kvällen: Trött. Jag vill lägga mig men klockan är bara ca 18:00…. Hustrun har precis 'duttat' så då börja vänta ett part timmar innan det blir dags för smörja ryggen med 'gelen'.
[0407080001] 91,4(+0,3)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *