Ljudfylld innedag

Musik
Idag har dagen ägnats åt musik, MP3 och hustruns MP3-spelare (Sony Walkman NWZ-E474, 8GB)

Det som inte framgår, i de flesta recensioner av den här MP3-spelaren är att det följer med en programvara: Sony Media Go.

Jag har sett till att den nu är installerad och inställd på så vis att när hustrun kopplar MP3-spelaren via medföljande USB-kabel så startar detta program upp.

Sätter hon sedan in en CD-skiva så kan hon från en låtlista lyssna på och markera de låtar hon vill ha kopierade till programmets Bibliotek. Därifrån kan hon sedan skicka det vidare till MP3-spelaren.

Programmet hanterar även Filmer och bilder.

En av nackdelarna som jag reagerade på var att det inte går att välja Svenska för språket i MP3-spelaren. Så det fick bli Engelska.

Att ställa in Datum & Tid var enkelt.

Det fanns en automatisk kanalsökare för Radio – smidigt men antagligen får jag i stället lägga radiokanalerna manuellt för P1 ska ju vara på [1] o.s.v. till Rix FM 105,0 på [5].

Lyssnade igenom ett antal CD-skivor jag har, det är några över 200 st. Jag samlade på mig en hel del under tiden som Friskis&Svettis-ledare.

Några låtar blev det som jag sedan kopierade över till min SmartPhone (Sony Xperia V)

Geocaching
Det släpptes 2st nya s.k. mysterys idag. I Vänersborgstrakten. Löste dem och har nu fått bekräftelse från CO (GPSgömmeÄgaren) att jag räknat rätt.
Får se när det blir av att ge sig iväg ut i naturen och leta upp dem. De liger ganska svårtillgängligt. Eller avsides. Det beror på hur man nu ser det.

Bok
Har av en cykelforumsignatur blivit rekommenderad att läsa boken:
[Bidl: Pain Free, Pete Egoscue]
Den finns att köpa via amazon.com (Ny ca 9$, beg ca 3$ + frakt (4$)).

Kollade om den fanns på något Svenskt bibliotek. Jodå, en finns det. I
Karlskrona, på Blekinge tekniska högskola, Bibliotek Gräsvik.
Skrev ett meddelande till Vänersborgs bibliotek om det kunde fixa så att jag kan komma till dem och låna den. De har väl någon forma av sådan service, eller?

Melodifestivalen
Tycker det där är kul. Hustrun och jag kikar och lyssnar. Sätter poäng och gissar. Hustrun prickade in nästan samtliga och jag hade nog inte en enda rätt gissning…

Spelade in låtarna. Har dem nu på en DVD+RW. I morgon ska jag se om jag kan hitta teknik / funktion för att få ut endast ljudet och konvertera det till ljudfilsformatet MP3.
Jag ska även se om det går att föra över låtarna som filmklipp till dels min SmartPhone och dels till hustruns WalkMan. Filmformatet jag tänker försöka först med blir AVI.

Hälsoläget:
Vaknade i morse med en stel och värkande kropp. Det gjorde ont att ta sig upp. Värken i vänster fots framdel är tillbaka t.ex.
Så, idag har jag inte rört mycket på mig – en innedag.
[0308045005]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *