Idag blev det en riktigt härlig utedag!

sömn, god, men kort. Även igår kväll kom jag sent i säng. Trots att jag hade andra intentioner…

Geocaching
Vädret var ju bara så ute-måste. Satt ett tag och klurade ut vart jag skulle tillbringa dagen. Valet föll på skogarna utmed vägen som går till Stenungsund, från Västerlanda. Huvudmålet var Gårdsjön runt.

Det gick men jag blev väldigt trött – ramlade tre gånger – benen orkar inte.

Näst sista gömman innebar en simtur ut till en liten ö – det piggade upp.

Dagens naturbildskörd;
Vid Västerlanda Scoutgård letade jag efter en gömma vi deras byggnad som bl.a. hyser sopkärl och så dessa invånare:
[Bild: Geting och getingbo]
Ett lite lagom stort getingbo men många surrande getingar. Lyckades att inte störa dem – de lät mig vara ifred – med mitt letande.

När jag kom till Lysevattnet så fick jag bl.a. uppleva den här:
[Bild: Stor sten som trotsar gravitationen]
Stenen är jättelik, kanske 5meter hög. Jag har med en röd linje markerad den yta som den vilar på och den blå bilen visar år vilket håll stenen lutar. Att den står kvar…?

Strax efter att jag hittat gömman som hade med ovanstående sten att göra så hittade jag den här:
[Bild: En groda]
Har stött på riktigt många nu – ett gott tecken – de har varit på nedgång och anses hotade. Men, det kan vara den s.k. Åkergrodan som är den mest utsatta. Detta är en vanlig groda.

När jag kom till bilen så hade jag en gömma kvar, en s.k. mystery. Den gick ut på att det runt Gårdsjön och i tre gömmor fanns ledtrådar till hur man skulle få fram koordinaterna till ytterligare en gömma (Trollbyn).
Jag missade antagligen en ledtråd för, i detta fallet, så saknade jag värdet för 'A' och det fanns ingen ork att gå och kolla i aktuell gömma efter A-ledtråden.

Jag behövde komma hem – jag var skittrött. Vattnet som jag hade i en flaska i bilen hjälpte bara lite. Ersatte lite vätskeförlust men gav ingen energi.

Körde till Lilla Edet och hittade en öppen affär. Där fick jag köpt mig lite energidryck och bubbelvatten. Det gjorde att resterande bilfärd hemåt kunde köras lite tryggare.

Farsan
Stannade till i Trollhättan och hälsade på farsan. Berättade vad jag gjort under dagen, och mina planer om att resa till Fuerteventura (okt-dec) men att jag först behövde få undersökt den där knölen på halsen under höger öra och så skulle ju prostatan få sig en ny undersökning (det s.k. PSA:t har 'slått i taket').
Om det nu ska opereras och det hela anses godartat så skulle jag vilja planera in dessa operationer till tidig vår.
Försäkringskassan ska ju också granska min stadigvarande sjukersättning. Har ett papper som säger att det ska ske i år, i september. Ska se om jag kan ringa och prata med dem i morgon.
Tid med min vårdcentralsdoktor är bokad sedan länge.

Det blev lite väl mycket om mig…, farsan hade det bra. Låg och tittade på TV, mest OS nu.

Hälsoläget:
Fick ju trötthetsproblem, i skogen. Satte sig mest i mina ben och då främst knäna men även höfterna och ländryggen – fick stoppa i mig några extra antivärktabletter. Ramlade tre gånger – hade tur – fick bara lite skrapsår på smalbenen och så försvann det lite hud på vänster hand. Ett litet sår mitt på näsan finns också.
[02-08-015-075]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *