Lugn dag

Sover faktiskt väldigt bra. Hustrun har det värre (hon har också ryggproblem). Hon ligger f.n. på 'min' s.k. bäddmadrass. Den är något hårdare än 'hennes'. Den som jag nu ligger på.

Fukt
Jag vill ju ha ökad luftfuktighet men inte på det vis som grannen får det. De har ett badrum som krånglar. Det läcker vatten, in under våtrumsmattan. Antagligen vid golvbrunnen. Jag fick veta det via grannen. Det ska dyka upp en hantverkare och mäta fuktigheten på vår sida för att utesluta att fukten kommer från oss.

Nu har en pojk varit här med en fuktmätare och hos oss är det 'kruttorrt'.

Farsan
Ringde (ca 10:30) och var bekymrad. Det hade inte kommit någon morgonpersonal. De kom medan vi talades vid i telefonen.

Bilder
Jag 'kämpar' på. Idag har jag gjort följande:
Lagt in en balkongutsiktsbild på: Teneriffa Dag 1 onsdagen den 28 september 2011.

Under nästan hela tiden, när jag var på Teneriffa, så undrade jag över hur långt det var till horisonten, när jag sätt där på balkongen och lät sinnet sjukna in i den ro som en atlantutsikt kan ge. Nu, först nu, har jag tagit reda på det.
Jag antar att jag befann mig ca 16 möh.
Horisonten (H), avståndet till den (i km).
Ögonhöjden uttryckt i möh (öH)
Jorden genomsnittliga diameter (JD) uttryckt i m
H2 = öH * JD
H = roten ur (16 * 12750000) / 1000 = 14,28 = ca 14 km

Står jag på stranden så blir det ungefärliga avståndet:
H = roten ur (1,79 * 12750000) / 1000 = 4,78 = ca 5 km

Givetvis så betyder ju inte detta att det är så långt jag ser. Vad jag ser beror på sikt och det faktum att just jordens krökning och atmosfären gör att ljuset böjs en aning så det jag teoretiskt kan se är upp till ca 20% längre, än det beräknade avståndet, men oftast gör partikeltäteheten i luften (sikten) att jag (vi) inte ser så långt.

Lagt in utsiktsbilder på: Teneriffa Dag 2 torsdagen den 29 september 2011.
Lagt in ödlebilder på: Teneriffa Dag 2 torsdagen den 29 september 2011.
Lagt in en Trollsländebild på: Teneriffa Dag 3 fredagen den 30 september 2011.
Lagt in följande ödlebilder:
[Bild: Tenerife Lizard (Gallotia galloti), hane]
och:
[Bild: Tenerife Lizard (Gallotia galloti), hona]
på: Teneriffa Dag 3 fredagen den 30 september 2011.

Ryggen
Fick ett telefonsamtal från en kille som jag pratat med förut. Han berättade att det nu var klarlagt att hans besvär berodde på borrelia men att Svenska läkare inte vill (eller kan) ge effektiv behandling.
Han tyckte dock att jag skulle se till att få taget ett ryggmärgsprov. Jag är faktiskt inne på de tankarna.

Fått ett mejl från en tjej som undrar om hennes sjukgymnast kan ha rätt om denne menar att hennes tinnitus kan bero på ett diskbråck i nacken. Jag svarade att det kan vara så (fast jag använde många fler ord).

Hälsoläget:
Knälederna och armbågslederna leder besvärsligan lite före bröst- och ländryggsbesvären.
[01-08-015-005]

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *