Mitt i veckan

Sover bra och det är jag väldigt glad för. Det innebär bl.a. att jag klarar betydligt mer värk och smärta – dagtid.

Bilder
Har fixat med Teneriffabilder idag. Bäst att ordna med det medan jag förhoppningsvis har något litet minne kvar, i huvudet.

Har publicerat den här:
[Bild: Tenerife Lizard (Gallotia galloti)]
och den här:
[Bild: Boettger's Lizard (Gallotia caesaris)]
samt denna:
[Bild: Tenerife Lizard (Gallotia galloti)]

Hälsoläget:
Vänster knä vill inte repa sig riktigt. Till råga på allt elände har vänster armbåge börjat krångla, också. Utöver att höger armbåge sedan ett bra tag har begränsad funktion. Men gott humör, det har jag!
[01-08-015-005]

2 svar på ”Mitt i veckan

 1. min högra armbåge har ju krånglat sen i våras, nu då jag var till vc dr här gav han genast cortisoninjektion, tennisarm sägs det och det är mkt bättre!
  Sova är ett måste, därför tar jag tablett och klarar dagarna bättre, farligare att inte sova än att ta insomningstablett sa min förra dr.
  Dosen har jag inte ökat som en del påstår att man får göra.
  Kram Nonna

  • Innan någon doktor får närma sig min armbåge med en cortisoninjektion så ska denne på ett trovärdigt vis kunna förklara grundorsaken och hur det i så fall ska förebyggas.
   (Har inte träffat någon sådan ännu)

   Har fått en övning av en mycket duktig sjukgymnast som gör att rörligheten sakta förbättras.

   Givetvis ligger en förklaring i klämda nerver i nackryggen[*]. Men vad beror detta på, egentligen?

   [*] I mitt fall, främst, den nerv (N, radialis R. profundus (Plexus brachialis, pars infraclavicularis)) som innerverar m. extensor pollicis longus och / eller m. extensor digitorum. Aktuella ryggmärgsnerver är: C5-T1

   Kunskapen om insomningstabletter är full av myter och felaktigheter.
   Däremot kan jag tänka mig att det kan uppstå problem om man har insomningssvårigheter och ångest. Här finns en tendens att kroppen vänjer sig vid dosen och ’vill ha mer’ för att få avsedd effekt. Därför ska ångesten behandlas separat, skilt från insomningsproblematiken som kan bero på t.ex. en kronisk grundvärk.

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *