Säng-race

Sömn: ok. Väldigt trött på morgonen.

Meditation
QiGong på balkongen.

Sjukgymnastik
Sköter mina övningar. Till 2/3.

Nya sängar
Både hustrun och jag har ju dåliga ryggar, på olika vis. Som gott är så har jag aldrig haft problem med sömnen och ryggvärk efter det att min rygg blev riktigt dålig. Däremot hade jag det innan?
Hustrun är nu den som har mest problem med störd nattsömn p.g.a främst ryggsmärta så en ny säng till henne hade högsta prioritet och har så haft i nu nästan 2 år…

Igår sa jag: "I morgon åker vi och köper ny säng till dig." och svaret blev: "Okey."

Vi och främst hustrun har kollat igenom ett antal sängbutiker och läst en massa tester så det har skett en hel del förarbeten.

Valet föll på IKEA. Liksom natti-natti i Trollhättan har IKEA öppet köp på madrasser och resårbottnar. Man har alltså möjlighet att byta säng / madrass om det visar sig att det inte funkar alls eller att man helt enkelt känner att det troligtvis kan bli bättre med en annan typ av säng.

Vi investerade i 2st 120cm breda resorbottensängar med namnen; Sultan Songli (till hustrun) och Sultan Skaun, till mig. Vi valde sängar av naturmaterial av två skäl, de lär andas bättre och så tyckte vi att de såg lite snyggare ut.

Som bäddmadrass valde jag Sultan Toröd och hustrun Sultan Tafjord.

Vi köpte också 2 par tillräckligt breda lakan – i material som också lär andas bättre än 100% bomull (sömnig). 1 par valde vi ett mer satinliknande material (100% bomull, vila).

8st sängben skulle också inhandlas. Ja, vi har bestämt att vi nödvändigtvis inte måste ligga i dubbelsäng men vi vill ligga i samma rum. Problemet är jag, jag vill ha en vägg som stöd för min ena sida. Det blir knepigt med en dubbelsäng då.

Nu blev det problem. Vi hade bestämt oss för 20cm höga träben i ek. De hade inga hemma. Kommer på tisdag.
Vi hade redan beslutat att vi skulle beställa hemtransport med bärhjälp (890 sek (GBG->VBG)). Vi frågade då om de kunde skicka med ben om vi lade leverans vid lämplig dag – icke.

Vi fick veta att de hade ekben på IKEA söder om GBG.

När vi kom ut ur kassan och kollade kvittot så upptäckte jag att jag klantat mig vid köpet av lakan. En av färgerna, ett rött (sömnig), där var det ena 200 cm brett och det andra 150 cm brett.

Vi lämnade tillbaka det 150 breda och tog ett tillgodokvitto eftersom vi bestämt att åka till IKEA söder om GBG och köpa sängbenen som fanns där.

Vi kom dit och hittade sängbenen men inte f-n hade de några röda 200 cm breda lakan (Sömnig).
Köpte två passande örngott (sömnig), till mig. Hustrun brydde sig inte.

Eftersom jag irriterades av att det inte blev 'färdigt' så körde jag vägen tillbaka till IKEA norr om GBG (egentligen ingen omväg eftersom jag ändå tänk köra E6:an hem) och gick in och köpte ett 200 cm brett rött (sömnig) lakan – så!

Leverans av de nya sängarna kommer att ske i morgon måndag, någon gång mellan 14 och 20. Jag lovade hålla mig hemma. Sådant här är spännande! Hoppas nu att det blir bra för hustrun. Åsså får jag ett 'eget' sänghörn.

Nu ikväll har vi kämpat med att röja ur vårt sovrum. I natt kommer vi att sova i hustruns 'lekrum'. Jag i extrasängen och hustrun på golvet – hon fick faktiskt välja!

Hälsoläget:
Det blev en del vandrande i butiker och väntande och sittande och stående. Det där fixar inte min kropp så det blev ett gäng extramediciner.
[02-08-015-035]

2 svar på ”Säng-race

  1. Sängen är ju så klart viktig för alla – tänk hur mycket tid vi ändå tillbringar där! Nu har vi bara vanliga skumgummimadrasser här i stugan men det har gått över förväntan. Känns för min del som att det är värre om det blir för mjukt.
    Blir säkert bra det där och ni har väl dessutom turen att ha så stort sovrum att de får plats. Vi har inte tagit med många möbler men sängen valde vi att ta med oss så den kommer väl med flyttlasset nån gång….
    Hoppas hustrun får sova bättre och att ni blir nöjda med inköpen.

    Kram Nonna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *