Gävle

sömn;  ok.

Furuvik
Det bestämdes att vi skulle till Furuvik och deras park. Det började inte så bra. Parkeringsautomaten trilskades och envisades med att vilja ha 65 sek i stället för angivna 35 sek. Och när jag lade fram problemet för personal inne på parken så skyllde de på att det var Q-park som ansvarade för automaterna. Jag frågade då om själva parkeringen var Furuviks och det var den. Då menade jag att Furuviks park inte kan avsäga sig ansvaret, för parkeringsavgiften, bara för att de valt att ha en entrepenör som sköter avgiftshanteringen. Personalen sökte Q-park på angivet telefonnummer – inget. De försökte också med ett 'specialnummer – inget.
Jag började då bli lätt irriterad och sa till den mycket trevliga personalen att det är nog ingen idé att vi fortsätter med detta och upptar din arbetstid och min tid på parken bara för att ledningen klantat till det i avtalsskrivandet med Q-park. Jag fixar detta när jag kommer hem.
[Not: 16 juni 2011: Den 14 juni skickade jag in min reklamation och krävde bl.a. återbetalning av 30 sek. Jag fick svar samma dag. Några pengar fick jag inte men ett s.k. gästkort som gäller på alla Q-parks parkeringar under två år. Jag ville ha en lista på vilka parkeringar som det gällde, det fick jag inte. Däremot fick jag veta att det inte gäller för; 'bomgarage samt Hudiksvalls Sjukhus'].

Tova skulle bestämt se aporna först och det var vältajmat. Det var dags för utfodring och då pratar en djurskötare om aporna och berättar lite.

Jag var ju här förra året så det hade inte hänt så värst mycket men det som blev en nyhet för mig var att Kejsarskorpionen fått ungar:
[Bild: Kejsarskorpion med ungar. Furuvik.]
Ungarna är den där vita 'massan' som honan har på ryggen.

Vi åt medhavd sallad, jag utan pasta. Sedan skulle Tova 'sövas'. Det gick, till slut. Vi gjorde en tur ut på ön, av två anledningar;
1. Där fanns inga djur som tilldrog sig Tovas uppmärksamhet (förutom en Ekorre, givetvis…)
2. Där finns också en GPSgömma som jag och Tovas pappa letade upp och loggade.

Tova vaknade lagom till ett besök på parkens tivoli. Tova fick åka bil. Barnbarnens mamma, min dotter, vann 2kg choklad – behövdes det?

Tovas mormor, min hustru, ville åka tunna i vatten borta vid platsen där de har bl.a Kajmaner. Hon fick med Tova och det blev både filmat och fotograferat.

Alla, utom jag och min ammande dotter, tyckte att nästa steg var svalkande bad i parkens badanläggning. Det blev inte så långvarigt. Tova frös så läpparna blev blå.

Geocaching
Hustrun, dottern och barnbarnen åkte hem och jag och D fick egen tid till att fanatiskt ägna oss åt hobbyn GPSgömmor (geocaching). Det blev rätt många, 11st. D valde ut de som var enkla för mig att hitta, tackar!

Kvällen
Vi kom hem till slut. D åkte på fest och jag tog mig till bädden.

Hälsoläget:
OK. Har gått på extra läkemedel hela dagen för att orka vara med.
[01-08-035-055]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *