Ibland kan det bli en hel del…

sömn; ok. Tycker dock att jag försov mig…

Farsan
Har ringt en massa samtal i anknytning till far.

Först ringde jag primärvårdens arbetsterapeut. Den som beviljade EL-rullstolen (kallas visst EL-arbetsstol). Hon såg inte heller att fars tillstånd vara sådant att han inte skulle kunna börja använda hjälpmedlet. Går allt väl så kommer hon att vara med på VPL (VårdPLaneringen) i morgon fm.
Det blir i så fall jättebra för hon har sett far, i hemmet, innan han bröt sig och hur det då fungerade för honom.

Samtal två blev till ansvarig sjuksköterska på Tallbacken. Jag frågade om den nya behandlingsinriktningen där far ska sitta uppe i rullstolen, mer, trots att värken då ökar. Det skulle undersökas. Jag fick ingen vettig motivering beroende på att den SSK (SjukSKöterska) jag pratade med visserligen var ansvarig för fars medicinska omvårdnad men denne SSK ingick inte i fars s.k. omvårdnadsgrupp – och visste därmed inte så mycket…? (finns det ingen dokumentation eller rapportering?)

Samtal tre blev till bostadsanpassaren (det är en helsikes massa funktioner att hålla reda på…). Det samtalet handlade om tröskeln mellan hall och WC. Bostadsanpassaren hade gett det uppdraget till hantverkare den 3 december 2010. Far hamnade på sjukhus den 12 dec 2010. Normalt ska de kontakta bostadsanpassaren om de (hantverkarna) inte får tag på kunden (far). Något har missats. Bostadsanpassaren skulle omedelbart 'ta tag i det' och så kom vi överens om att hantverkarna kontaktar mig så gör vi upp om en tid då jag kan släppa in dem. Varit mest inne. Var ju ute en sväng och hämtade bildskärmarna, med hustruns hjälp, när vi var inne en sväng i matvarubutiken bredvid paketutlämningsstället så nöp det till så in i h-e i dels ena benet och strax därefter i i hö ländrygg. Jag klarade det med andning och en stunds rörelseuppehåll. Den sega slöheten har fortfarande ett grepp om mig

Folkspel.se
Är de medvetet dumma i huvudet eller vad beror det på att de inte svarar på enkla frågor?
Far har länge betalt 159 SEK per månad, till dem. För det har han fått 2st Sverigelotter á 25 SEK 1st fakturaavgift 10 SEK och 1st 'födelsedatumlott' á 99 SEK. Far ville inte vara med i det där födelsedagslotteriet så jag skrev till dem och undrade om det gick att bara få lotterna. Såhär frågade jag:
"I ett mejl skickat, till er, den 26/1-2011, med rubriken: 'Nej tack till födelsedagslotteriet', ber jag Er om att far vill avstå från att vara med i födelsedatumlotteriet.
Men, han tycker det är OK att Ni skickar 2 st Sverigelotter á 25 SEK + 10 SEK i fakturaavgift = 60 SEK.

Kan Ni inte fixa det så vill far säga upp abonnemanget så ser vi barn till att far får lotter på annat vis.

Är det något med detta som är oklart?

Vänligen

Nils-Gunnar Nordlundh (äldste sonen)

PS
Nu har han ju fått en ny omgång. Faktura: XXXXXXXXX. Är det OK att jag endast betalar 60 SEK på den?

DS
"

Och så får jag följande svar:
"Hej Nils!
Tack för ert mail.

En gång i månaden får man ett utskick från oss som innehåller:

1 lottcertifikat ( det lottdatum man har valt att tävla med ) summa 99 kronor

2 stycken Sverigelotter. summa 50 kronor

fakturaavgift 10 kronor

Totalt 159 kronor.

Då den betalningen inte är oss tillhanda på förfallodatumet så krediterar vi lottcertifikatet, 99 kronor. Det innebär att man inte är med i datumdragningen utan endast betalar för Sverigelotterna samt fakturaavgiften.
Vid ytterligare frågor ber vi er att kontakta oss per telefon.

Med Vänliga Hälsningar
nn

Kundtjänst
"

Antingen är jag otroligt trögfattad eller så är jag helt ordblind, så jag skickar följande meddelande:
"Tack för svar.
Jag har problem med hörseln och kraften i armarna så jag undviker telefon.

Innebär svaret att det går bra, för far, att betala 60 SEK och hänvisa till faktura
XXXXXXXXX?
Vänligen

Nils-Gunnar Nordlundh (/Nils Nordlundh är min far)
"

Pixmania
Idag fick jag svar på min fråga (surfplattan). Svaret blev typ: "Vi hör av oss.".

Sjukgymnastiken
Blev mest en besvikelse. På något märkligt vis var jag för frisk? Politiken har sparat in på resurser så till den milda grad att det är endast de som har mycket svårt för att röra sig som kommer i åtnjutande av varmvattenträning.
Jag blev hänvisad till den privata och ideella marknaden. Korpen VBG, där var det ju kört så nu ska jag försöka med Älvhögsborg i THN.

Bloggen
Har problem med gårdagens inlägg det är två bilder som inte vill visas…
… Det var ett gäng s.k. hakparanteser '[' & ']', i texten innan bilderna, som ställde till det? När jag bytte ut dem mot '(' & ')' så visades bilderna på så vis som jag tänkt.

EL
Via KRAFTUM bytte jag precis elbolag från Vattenfall till Borås Elhandel AB.

Skatteverket
Nu har jag anmält vårt lägenhetsnummer – hoppas det blev rätt…

Grafikkort
Har ändrat lite i '/etc/X11/xorg.conf'. Mest för att finjustera hur det ska se ut på min två bildskärmar. jag vill ju att det ska se så lika ut som möjligt, färgmässigt.
I den filen lade jag till följande rad (i avdelningen för nvidia twinview):
'Option       "ConnectedMonitor" "CRT,CRT"'

Hälsoläget:
Varit lite upp och ned, liksom både och. Haft ett par rejäla hugg i vänsterbenet. I övrigt har jag känt mig hyfsat rörlig. Värk i hö arm har ökat. Min tinnitus finns där men har inte stört mig idag. Prostatan verkar dock ha fördubblat sin storlek, funkar inte att sitta och pinka.
[03-04-025-025]

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *