Det verkar som att det mesta krånglar?

sömn; ok

Bilen
Fick kontakt med Volvo Brandts verkstad så nu är bilen där. De plastar in den…?, i avvaktan på en ny ruta. Har 'vi' tur så finns det en i Borås annars så blir det Frankrike och då kan det ju ta lite tid.

Och vi som ska med katten till veterinären i morgon 16:30. Antingen får vi låna bil eller så skjuta på veterinärbesöket.
Vi sköt på besöket. Det blir nästa tisdag 16:30.

Fick en liten promenad hem från Verkstaden.

Nya mobiltelefonen
Har inte ännu fått någon respons angående mobiltelefonen SonyEricsson XPERIA X10 mini pro U20i. Varken från SonyEricsson Support eller supporten på eShop247.

Just nu har jag lyckats installera en programvara kallad Sony Ericsson PC Companion på en Win Vista-maskin (pappas gamla). Och det verkar som att jag fått igång en uppdatering av telefonens operativsystem; Android. Det håller på att 'Hämta" nu så vi får se hur det går?

Det verkar som att jag fick den nya versionen av Android (2.6.29) installerad och mobilen gick igång – med SIM-kort i!

Det tog dock flera timmar att få igång internet & MMS. Och i slutändan visade det sig att det var strul med comviqs mailserver…

Tog en bild på katten Linus, skickade den till sonen och fick en bild tillbaka på en av hans flickväns hundar. Så bevisligen funkar MMS. Internet också. Har även fått igång ePost och Wi-Fi.

Men det var attan vad batteriet är slött! Har fått laddat upp det en gång under dagen…
3,5-4 tim aktivitetstid och ca <360 tim s.k. passningstid.
Batteriet som sitter i heter BST-38 och är på 970 mAh.
Om man vill köpa ett extra batteri, äkta sonyericsson så säljer Sony Ericsson ett BST-38 på 930 mAh och billiga ersättningsbatterier är på 900 mAh. Vem vill köpa extrabatterier som har sämre kapacitet?

ReadTech har ett ersättningsbatteri på 980 mAh (169 SEK).
24.se har ett på 750 mAh (99 SEK).
24.se har ett sonyericsson original(?) BST-38 på 930 mAh (95 SEK).
mytrendyphone har ett på 900 mAh (79 SEK).

Undrar hur 24.se resonerar när de säljer ett ersättningsbatteri (med sämre kapacitet) för ett högre pris än sonyericssons original (med bättre kapacitet)?

Aktiverade 'appen' Facebook också.

Mer teknik
Hustruns syster hade problem med sin stationära PC-tröskverk. Den visade endast BIOS startbild sedan var det tvärstopp. Hon transporterade den hem till mig och jag kopplade in tangentbord, mus, bildskärm och ström samt satte på PC:n och då gick den igång…(magi…?)

Ett gått råd till alla med datorproblem: Ta med datorn ut på en biltur.

I det här fallet kom jag fram till att det var en s.k. drivrutin till grafikkortet (ATI) som havererat. Sannolikt beroende på något glapp, någonstans.

Datorer kan vara känsliga för snabba klimatförändringar både vad avser temperatur och luftfuktighet. De senaste dagarna har vi ju haft bägge…

Farsan
"Det knallar å går". I morgon ska det bli flytt till korttidsboende i Trollhättan. Sedan är det tänkt att det ska bli hemmet nästa när han fått rehabiliterat sig såpass så att han klarar ett hembo.

Eksem
Ett par bilder som visar mitt eksem som jag har i huden ovanpå bröstbenet (sternum):
[Bild: Eksem på huden vid sternum]
(lite muskler finns det i bröstmusklerna – jag lovar!)

Närbild:
[Bild: Eksem på huden vid sternum]
Behandlar det f.n. med en receptfri kortisonkräm Mildison® Lipid 1% (hydrokortison). Det verkar hålla det i schack. Har ju snart en tid hos min husläkare så då kanske jag får något bättre.

Jag smörjer med krämen varje morgon och kväll samt efter dusch. Inte en chans att man missar det. Det känns och det svullnar upp och så spricker det på sina ställen.

De här eksemen som jag också har lite av på pannan och i hårbotten vid 'polisongerna' samt en bit upp, i hårbotten, och normalt har jag också två fläckar på låren.
En på vardera lår med lite olika placering. Har inte märkt av det i år?

Visar bilderna för det är kanske någon som känner igen det?

Eftersom de här eksemen bara kommer höst/vinter tillsammans med en del andra hudförändringar (t.ex. skinn som 'försvinner' på vänster tumme) och led-, muskelbesvär så misstänker jag någon form av psoriasisartrit.

Hösten 2009, då jag var i Turkiet okt/nov så visade sig aldrig de här eksemen. Inte heller vintern 2009/2010.

Hälsoläget:
Känns som om jag håller på att få halsontbesvär, varför inte? Eller, vad annars? Det enda som inte besvärat mig idag är värk i benen (bara lite när jag promenerade…). Batterierna till mina hörapparater har jag bara ett kvar av nu. Hustrun får uppdraget att köpa en 'karta'.
[02-08-025-025]

6 svar på ”Det verkar som att det mesta krånglar?

 1. Visst är det så vissa dar, allting är bara ”ur led”? Det där eksemet kanske du skulle kunna få någon ljusbehandling på, eftersom det hjälpte med Turkietsolen. Det är ju svårt med hudutslag man får olika förklaringar och ingen vet något med säkerhet..osv. Musklerna kan du ju vara stolt över vi måste få ”malla oss” över det vi har kvar 😉
  Hoppas att man kan fixa rutan snabbt utan bil är ju allt så
  krångligt fast ni har säkert bättre lokaltrafik än vi har.

  Kram Nonna

  • Tror du att jag kanske skulle kunna få en sådan där liten bordssollampa, på recept eller nåt sånt?

   Muskler…, det är faktiskt lite muskler, det mesta är fett ett ca 1,5cm tjockt lager.

   Min forna dagars styrka (vilken jag var mycket stolt över) är en bra bit bort numer.

   Lokaltrafiken är nog det som är riktigt bra här. Busshållplats ca 30m bort.

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

 2. Herregud du ser ju ut som värsta broilern så sluta oja dig!!! Numera har jag ingen kroppsdel alls att visa upp vare sig med eller utan utslag…så malla dig du!! Inte tror jag dom hyr ut kvartslampor 😉 ..men solarium under korta stunder tror jag på och ljusterapi som vårdc. har det kanske vore nåt, där får ju psoriasisdrabbade hjälp.
  Kämpa på – själv har jag bassängtränat och var sämre efteråt än innan men så är det ju ibland – imorron blir en jättebra dag då fortsätter jag att röja i bokhyllan!! Tack gode Gud att jag inte ska upp kl. 05.00 som de senaste 30 åren!
  Kram Nonna – en skadad donna

 3. Nu är jag ingen hejjare på eksem, men det är otroligt likt psoriasis…
  och just att du skriver att det var bättre i Turkiet, det brukar bli bättre med psoriasisen i sol.
  Tycker nog du ska kolla med läkaren…för det finns numer bra preparat för det.
  För min mor blommade det ut när hon flyttade hit till Sverige, men har salvan Betnovat för sina besvär, däremot är den en aningens kladdig, men vet att det kommit ut någon bättre salva nu som jag inte kommer ihåg namnet på nu.

  Hoppas ni har det någorlunda bra.

  Kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *