Dan före dan…

sömn; OK. Sov lite väl länge…
Känns som en repris det här?

Adventskalendern
Idag var det dags att öppna ruta tjugotre i min LEGO®-Kalender (Kingdoms, 7952) och i lucka nr 23 fanns följande i delar och som jag satte ihop:
[Bild: LEGO-kalender (7952) Kingdoms nr23]
En matlagningsplats. Ena stekbanna som kan vridas in över elden. Åsså några extra bitar…?

Extrabitarna förpassas till ’överblivna-lådan’.

Inte fel med en tillagningsplats inne i borgen:
[Bild: LEGO@ Figuren från lucka 23 (7952) i borgen (7946)]
Det börjar bli trångt nu…

Farsan
Ringde och pratade med han lite. ’Det rör på sig’. Brodern hans flickvän och hans barn ska dit idag. Vi åker till far i morgon.

Eksem
Det verkar som om den 1%-iga cortisonkrämen har effekt. Huden ser mindre förbannad ut nu.

Tidig julklapp
[Bild: SonyEricsson® XPERIa X10 mini pro, röd]
En SonyEricsson XPERIA X10 mini pro, röd. Här med tangentbordet utfällt och displayen visar min blogg, i miniformat – helt oläsligt. Men det går att förstora, lätt.

Det tog ett tag men med lite handpåläggning fick jag igång 3G med mitt ’gamla’ Comviq/Tele2 kontantkort. Jag fick ’gå in’ på både comviq.se och tele2.se och dels hämta ’inställningar’ och dels installera dito.

Har skapat en egen ePost, [x10 ( a ) ngn.nu], till just den här mobilen. Det skötte sig inte automatiskt. Visserligen kan man ha en snabbväg till Gmail men varför göra det enkelt för sig?

Nisses Mozartkulor
Det ligger på mig att göra detta i vår familj traditionsenliga julgodis. Jag gör dem på Odense Marsipan och Odense Nougat och så använder jag Marabou mjölkchoklad.
500g Marsipan
250g Nougat (lägges i kylen direkt man kommer hem från affären)
400g Choklad

Rullar marsipanen till en ca 5-kronas diameter. Skär den i 42 bitar.
Nougaten delas 7×6=42 bitar (rullar dem lite i handen för att hörnen ska ’försvinna’. Eventuellt kan man låta dem stå en stund i kylen så blir det inte så kletigt i nästa moment.
Marsipanskivorna, ca 5-6mm tjocka, plattas ut och ’viras’ runt nougaten. Sedan handrullas det hela så det blir en slät fin boll (givetvis valfritt vilken form man vill ha – jag vill ha dem runda).
Chokladen delas i bitar, läggs i en microsäker skål och så tillsätter jag en ’skvätt’ matolja (i mitt fall blev det rapsolja). Sätter micron på halv effekt och tar en minut i taget tills chokladen är en lagom trög smet.
Marsipanbollarna (med nougat i mitten) läggs en och en i skålen med smält choklad. Med en tesked rullar jag runt den och lägger den sedan på ett smörpapper. Smörpapperet ligger på en ungsplåt.
Blir det choklad över klickas de på det ’bollar’ som kan anses behöva få lite mer choklad på sig.
In i kylen – de ska ätas ’kalla’.

Hälsoläget:
Förmiddagen kändes lite orolig men så lättade det. Resten av dagen får godkänt, inga försämringar alltså. Steady state.
[04-07-050-025]

4 svar på ”Dan före dan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *