Riktigt bra dag

sömn; helt ok.

Prostata
Fick brev från Västra Götalandsregionen NU-sjukvården

Där står:
”Bäste Nils-Gunnar
Den mikroskopiska undersökningen av vävnadsproverna från din prostata visar helt normal prostatavävnad. Således inga tecken på cancer.
Jag föreslår fortsatta PSA-kontroller var sjätte månad via din vårdcentral.
Med vänlig hälsning
Uddevalla sjukhus
Urologmottagningen
NN
Läkare”

Där föll en tung sten. Det innebär, bl.a., att jag nu kan börja planera för att hitta en plats där jag kan vistas och som är optimal för min kropp. – fast jag har lovat vara med på en del grejer först…

Sjukhistorien
Försöker få färdigt 2009 och passar samtidigt på att samla anteckningar för 2010.

Farsan
Vill ha en stekpanna som passar den minsta plattan på spisen. Har lovat han å fixa det. Hustrun gör iordning en pannkakssmet, för invigningen, av pannan. Jag har bestämt mig för att avstå. Mest beroende på att jag blir sjuk[*] av den typen av föda.
[*]Kan inte hålla mig vaken, blir extremt trött och så får jag diarré.

Vi hittade en stekpanna och hustrun fixade pannkakor – succé!

Släktforskning
Kom på att det fanns en låda med farmors gamla grejer på fars vind. Tänkte att där kanske skulle kunna finnas en del om farfar Gunnar. Det var en guldgruva, tidningsurklipp, betyg, intyg, brev m.m.

Det som överraskade mig mest var ett dokument som visar att han vart efterlyst. Måste studera det mer för jag fattar inte för vad, mer än att bötessumman var 430 kronor, 1921. Det var ju hur mycket pengar som helst. En månadshyra t.ex. kunde vara på ca 20-30 kronor.

Nu har jag studerat dokumentet närmre. Bötesbeloppet är på 5 kronor och det gäller ”Underlåtenhet att fullgöra mönstring”.
Det står att det sammanlagda bötesbeloppet är på 430 kronor men ’430’ är förtryckt och så kan jag ana att det står ’5’ överskrivet med blyerts.
Bedöm själva:
[Bild: Gunnars böter för underlåtenhet att fullgöra mönstring]
(Klicka på den för att få den mer ’högupplöst’. OBS! nästan 1MB)
Och, som det står, så fick de fatt på han och böterna blev betalda (den 7/8 1922).
Den egentliga anledningen till att de inte hittade han berodde på att han just då (1921 30/12), flyttade från Hemmesjö, Åryd till Vassända-Naglum och sedan (1922 12/4) till Trollhättan, Andersberg 5.
Så här står det på baksidan av dokumentet:
Intyg, då den värnpliktige ej anträffats.
1 _ Den värnpliktige har i Hemmesjö blivit förgäves eftersökt, och har därvid utrönts, att han i orten saknar tillgångar till böternas gäldande och att hans vistelsort är Trollhättan Box 10; intygar den 31/3 1922.
fjärdingsman: A.P.Dahl

Pastorsämbetet i Hemmesjö församling *) län härad upplyser, att den värnpliktige är i församlingen kyrkoskriven den 30/12 1921 utflyttat erhållit utflyttningsbetyg till Vassända-Naglums församling af Älvsborgs *) län härad och lärer vistas Hemmesjö den 31 mars den 1922.
Carl Friberg Pastor.

Kommunalnämnden i Hemmesjö socken köping upplyser att den värnpliktiges vistelseort är Okänd. Reisinge den 1/4 1922.
ordförande: CjJohansson.
2 _ Den värnpliktige har i Vassända-Naglum blivit förgäves eftersökt, och har därvid utrönts, att han i orten saknar tillgångar till böternas gäldande och att hans vistelseort är Trollhättan
utmätningsman: Einar Wikmans, fjärdingsman: F.A.Shalsbring
Pastorsämbetet i Vass. Nagl. församling *) län härad upplyser, att den värnpliktige är i församlingen kyrkoskriven, den 192 utflyttat erhållit utflyttningsbetyg till Trollhättans församling d. 12/4 22 *) län härad och lärer vistas Vass. Nagl. den 10/4 1922. Pastor
Kommunalnämnden i frågavarande persons vistelseort är Trollhättan socken köping upplyser, att den värnpliktiges vistelseort är Trollhättan.
betygar Kommunalnämnden i Vass.-Nagl. s:n. ordförande: Ålosén

I det militära utbildade han sig till Korpral och tjänstgjorde som signalist, bl.a. på fartyget H. M. Oden 1918 & 1919.

Hälsoläget:
Vore det inte för att halva kroppen, den högra halvan, förde sitt eget liv – ett smärtfyllt sådant – så skulle jag idag må toppen.
[04-08-050-025]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *