Bemärkelsedag!

Idag fyller Kenneth 40 år!

Grattis!

Hela dagen!


sömn; helt ok. Jätteskönt att få sova i den egna sängen.

Släktforskning
Har det blivit lite idag. Jag är fortfarande på Sandberg. Nu är det Maria Christina Sandberg f. 1877 8/3 i Alunda (Uppsala län, Uppland) som sätts under luppen;
Hon bor med familjen å Prästgårdens ägor i Alunda fram till 1804 då hon tar tjänst som Piga i Börstilsbyn, Börstil 1804-1805. 1805 flyttar hon till Söderby inom Börstils församling. Även där tjänstgör hon som Piga. Redan samma år, 1805, flyttas det vidare till Söderby Herrgård. 1806 flyttar hon tillbaka Alunda Prästgård (inte fädernehemmet) och får tjänst som Jungfru. 1810 flyttar hon till Uppsala p.g.a. oklara omständigheter (faktiskt oläsliga…). Jag hittar henne inte som inflyttad (till Uppsala) med däremot som utflyttad, samma år och nu med en dotter, Christina Elisabeth f. 1810 15/7 i Uppsala (Uppsala län, Uppland).
Ingen fader är uppgiven. Med på dopet är en Lundmark och paret Carl Nordström och hans hustru Stina Lundmark samt en Piga Cath: Lindström.
Flytten går tillbaka till Alunda (1810). Men ingen uppgift om vart i Alunda och inte heller om barnet (Christina Elisabeth) och mamman (Maria Christina Sandberg) hamnar på samma ställe.

Helt klart är det i vart fall att Maria Christina Sandberg hamnade i s.k. olämpliga omständigheter på Prästgården i Alunda och skickades till Uppsala för att föda barnet.

Så nu håller jag på att leta igenom husförhörslängderna för Alunda för året 1810 för att få en ledtråd till vart de sedan hamnade. Det finns två HF för perioden 1807-1814 a & b i ’a’ hittar jag dem inte.

Kalas
Vi åkte till inläggets bemärkelseperson och fick god förplägnad och trevligt sällskap.

Hälsoläget:
Jobbigt det här med att jag blir så lätt trött. Blir nog inte uppe länge idag.
[02-05-025-025]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *