Bemärkelsedag!

Idag fyller Daniel, Tovas pappa år!

Grattis!

Hela dagen!


sömn; antagligen ganska bra. Hade svårt för att vakna och när jag väl vaknade hade jag svårt för att ta mig upp ur sängen. Snacka om valrosskänsla. En med reumatiska problem…

Läkarbesök
Var till min husläkare.

Läkemedel
Diskuterade och justerade.

Prostata
PSA-proverna såg inte bra ut. Remiss till urologen

Lungor
Prover visade ingen infektion och askultation (lyssna med stetoskop) lät tydligen bra. men det blev en remiss till lungröntgen, för säkerhets skull.

Och så fick jag en kortisonnässpray. Ifall det är något inflammationsliknande i de övre luftvägarna som ligger och spökar.
(Jag är ju ’bara’ förkyld på vänster sida…)

Berättade också om den infekterade slemhinnan, i munhålan, på vänster sida, som tandläkaren ’hittade’.

Vikten
Blev rådd att läsa en bok med namnet, typ; ”Hjärnkoll”. Jag tror hustrun har den. Hon har läst valda delar ur den för mig. (Hon hittar den inte…)

Sambandet mina besvär och lufttrycket
DR såg egentligen inga konstigheter i det. Många med migrän påverkas av lufttrycket så det kan mycket väl vara så i mitt fall.

Psyket
Är ju nedstämd emellanåt – ingen åtgärd. (Behövde egentligen bara ’tala om det’.)

Så nu blir det att vänta på kallelse till Urolog (och antagligen obeskrivligt hemska prover…) och en kallelse till lungröntgen.

Apoteket
Hämtade ut nässprayen.

Släktforskning
Har ’pillat’ lite med det idag.

Mikrofilm
Har ju beställt mikrofilmer från Riksarkivet (SVAR).
Jag trodde jag beställde mikrofilmer över församlingsböckerna från Ilstorp 1900-, 1910-, och 1920-. Det visade sig endast var de sidor som SCB samlat in;
7 sidor för 1900
7 sidor för 1910
5 sidor för 1920
När man beställde framgick det inte hur många sidor det var.

Så det här vart ju en lite besvikelse.

Ingen större skada skedd. 1910 & 1920 har jag lånat så de skickar jag tillbaka.

Har experimenterat, nästan hela den vakna dagen med att hitta bästa sättet att få in det mikrofilmade till datorn. Makrofoto såg lovande ut men jag fick bara skärpa i mitten som sedan ’suddade’ ut mot kanterna (cirkulärt). Samma med det digitala USB-mikroskopet.

Lyckades till slut få hyfsad kvalitet via den ’större’ skannern CanoScan 8800F och med skannerprogramvaran inställ på positiv färgfilm, 9000 dpi. Men det blev väldigt stora filer av det.

Bok
Fick boken Reptiles and Amphibians of Europe – Princeton Field Guide, E. Nicholas Arnold och Denys W. Ovenden, Princeton University Press, 2002, ISBN: 0-691-11413-7.

Har beställt den via Amazon. com men det är spinetinglers som stått för distributionen. Och igår svarade jag på ett mejl från dem att jag inte fått boken och då skulle de genast skicka ett nytt exemplar. Och så kom den idag. Skickade genast ett mejl om att jag fått den. Hoppas de hinner stoppa den andra.

Vila
Efter läkarbesöket och att hustrun kom hem så tog liksom pengen slut. Lade mig väl ca 15:00 och vaknade ca 19:30.

Det var den dagen det.

Hälsoläget:
Trött och seg. Det allra minsta tar emot. Fast läser jag här ovan så verkar jag hu ha hunnit med att pyssla med en hel del…
[03-08-075-050]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *