Smått och ännu mindre

sömn; ok. Eller, nja. Fick ta en del extramediciner (mot värk) i går kväll samt Stesolid (muskeavslappande) för att kunna somna över huvudet taget.

Promenad
Preparerade mig med en extramedicin eftersom jag knapp kunde få på mig varken byxor eller skor. Promenaden lättade faktiskt upp de mesta ’låsningarna’. På hemväg hörde jag en fågel kvittra i ett träd. Mycket märkligt, för jag hade lämnat mina hörapparater hemma p.g.a. det myckna regnandet.

Tog en bild på den med min digitala kompaktkamera (NIKON CoolPix s620). Avstånd ca 10 m. Bilden är kraftigt manipulerad med minst två s.k. filter för att få fram att det är en fågel med på bilden över huvudet taget (jag visar ’originalbilden under den s.k. manipulerade.). Kan inte artbestämma den: [not 100329: Men det kunde min vän Håkan Nunstedt; ”Grönfink, hane ser jag att det är. Hanen har en fin, grönskimrande fjäderdräkt.”], tackar!:
[Bild: Fågel, Korseberg, Vänersborg]Grönfink, hane ser jag att det är. Hanen har en fin, grönskimrande fjäderdräkt.

’Obearbetat’, Jag har skalat bilden till bredden 450 pixlar. Originalbredden är; 4000 pixlar.:
[Bild: Fågel, Korseberg, Vänersborg]
Den ’vita ramen’ visar den delen jag ’skar ut’ och sedan manipulerade.

Ljusbord
Det kan ju vara lite knepigt att se vad som är på en diabild eller ett negativ t.ex. Och emellanåt är det något som jag vill kalkera av. Jag har investerat i ett A3 s.k. ljusbord. (Hitintills har jag använt dataskärmen som ljusbakrund, ett fönster (på dagen) eller en bordslampa).

Projektor
En sådan som belyser en bild och sedan visar den mot t.ex. en vägg. Jag ska ha den när jag gör skisser på stora papper. Just det, jag ska försöka börja teckna igen. Även det har jag investerat i.
När jag ska göra en större tavla så gör jag ofta en skiss på papper i A5-format. För att slippa gör aden skissen en gång till kan man lägga den under en ’projektor’ och belysa den större ’tavlan’ som då kanske är tänkt att bli i ca A2-format. Har man då sin A5-skiss så är det lysande enkelt att med en blyerts liksom bara lätt fylla i de viktigaste linjerna i den mindre skissen så att jag lättare får rätt proportioner på den större bilden.

Mitt Te
Stod och lagade bovetegröt och fick då se min Turkiska tekanna. Kom å tänka på att det var ett tag sedan jag kokade lite te så jag lyfte på locket för att se om det dög. Det såg ut så här:
[Bild: Möglat te]
Ganska tjusigt faktiskt som ett landskap sett högt ovanifrån.

Den lilla vita fyrkanten, i bilden ovan, visar bilden nedan tagen med USB-microskopet:
[Bild: Möglat te]

Som ett försvar till att det ser ut så där är att det är bara bra om te får stå till sig lite. Inte så här mycket dock…
Jag vill tillägga att det luktar inte dåligt, utan lite sött, faktiskt.

Hälsoläget:
Ytterligare en dag med extramedicinering. Det är värk och svaghet i vänster ljumske / ben som stör mest.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *