Ugglekväll

sömn: ok.

Ny Kamera
Nu har jag då till slut bestämt mig. Har gått å klurat i månader. Jag har beställt en digital systemkamera. Ja, nu har jag ju redan en men jag vill ha en till.

Egentligen är det där ganska tokigt. Här köper man en systemkamera för att man kan ha olika objektiv och byta efter behov. Då tycker man det är jobbigt och så köper man ett extra s.k. kamerahus – så man slipper å hålla på med att byta favoritobjektiv.

Jag har beställt en SONY DSLR a230 och så ingår det ett standardobjektiv (18-55/3,5-5,6). Det har jag ingen användning för eftersom jag redan har ett. Men på något knepigt vis blir det liksom billigare att köpa med objektiv, än utan.

Priset blir: 3420 SEK
Och jag har beställt det från: rajalacamera.se vilket är likamed fotovideo.se

Jag är naiv, jag vet. Jag är godtrogen också. Det 'r den snälla och positiva människan inom mig som styr.

Här har jag precis lämnat ett nervkrig med 'pixmania' och så gör jag då ett försök med 'rajalacamera' – ja jösses!

Den som lever får se.

Egentligen hade jag siktat in mig på en SONY DSLR a380, den har mera pixlar och s.k. LiveVisning, pris: 5130 SEK.

Läste en massa tester och foruminlägg och kom fram till att den SONY a100 jag har, egentligen kvalitetsmässigt, är bättre än efterföljarna som vänder sig till min kundkrets.

Nu gick det inte att få tag på varken ny eller begagnad SONY a100, till ett vettigt pris. Det fanns allt, både på blocket och på tradera men då var priserna högren än vad en nyare modell skulle kosta.

Så, jag köpte alltså den billigaste nya och enklaste modellen jag kunde hitta.

Nu återstår att se hur 'rajalacamera' sköter sig.

Bildlogistik
'Jobbet' med att få ordning på mina bilder och alla andra 'filer' fortgår.

Farsan
Pappa har fått (en massa) papper från ett Vindkraftaktiebolag som har initierat sig på börsen – jösses. MorVivan köpte 4st aktier som ett slags delägande i en vindsnurra. Nu har det där skenat iväg till 100st aktier. Efter en 'split' och börsintroduktion. Och fars s.k. aktieportfölj är för närvarande värd 0 kr…

Om  jag inte minns fel så köpte morVivan aktierna för 1000 SEK per styck.

natti natti
Far har på min inrådan ring sängföretaget natti-natti. Hans säng håller på att falla isär. Och då är den ny. Pappa har försökt komma i kontakt med natti-natti sedan i måndags (de skulle 'höra av sig'. Någon telesvargrej.).
Det tog mig 5min att få fatt på en person som skulle skicka dit en person per omgående – va f-n är det här?

Ugglekväll
Med korvgrillning. I kväll ska Håkan Nunstedt prata om och förhoppningsvis och locka fram en eller flera ugglor. När vi var med förra året kom ingen. Vi får se hur det blir i år.

Det gick lysande!
Ugglexperten Håkan Nunstedt förbereder sig:
[Bild: Håkan Nunstedt, Ugglekväll, Halleberg]
(jag har gjort övriga personer 'suddiga' PUL – ni vet…)

Kvällen började innan Håkan kom. Vi grillade korv. Fler personer hörde Sparvuggla och till slut gjorde jag det också…

Senare gick vi bort mot 'vändplatsen' för att se om Håkan kunde locka fram en Kattuggla. Alla hörde massor med Ugglor – inte jag. Har väl med mitt hörselproblem att göra. Men så – så hörde även jag, en Kattuggla. Håkan har en bandspelare med sig med olika Uggleläten, han letade fram Kattugglan. Efter en stund hörde vi hur den hade närmat oss. Satt bara kanske 50 meter bort. Håkan körde bandspelaren en gång till.

Då händer det. Kattugglan kommer flygande ut ur skogen och sätter sig i ett stort träd med glest grenverk, kanon! Även om det skymmer så ser man att där sitter, en Kattuggla (hane) och försöker klura ut vart den där revirinkräktaren egentligen tog vägen?

Hellyckat. Jag hörde Sparvuggla och hörde och såg Kattuggla – förtjusande!

Bilder från WikiPedia, på Sparvuggla respektive Kattuggla. Klicka på dem för att läsa om dem:

[Bild: Sparvuggla (WikiPwedia)]
Sparvuggla

 [Bild: Kattuggla (WikiPwedia)]
 Kattuggla

Min minnesbildskiss, av Kattugglan. Vi stod väl ca 10 meter bort:
[Bild: 'Min' Kattuggla]

Hälsoläget:
Förmiddagen
: Har ont i ländryggen.
Eftermiddagen
: Svårt för att lyfta vänsterbenet.
Kvällen
: Vänsterbenet och då vänster del av ländryggen vill inte vara med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *