Rengöringsdag

sömn; ok men fortvarande svettig. Kan bero på att det blir varmare…

Promenad
Blev det ingen idag. Vi åkte och tvättade bilen i stället och därefter till Vänersborgs Vattenpalats. Där satte jag mig i ångbastun. Efter att ha fått peta lite på J:s bebis. Det var bebissim på ’G’ i varmvattenbassängen.

Efter ångbastun gick jag in i torrbastun. Därefter ut i ’relaxavdelningen’. ’Lade’ mig i en liggstol. Vinkade till en bebis i bubbelpolen och fick en vink tillbaka. Föräldrarna verkade bli mycket förvånade. Tydligen var det första gången barnet vinkade…

Hustrun kom och det var dags för tvagning – var å en för sig. Det hade vart nåt om de hade haft en sådan avdelning, i Vänersborg, en tvagningsavdelning. Lite mer Turkiskt bad.

Farsan
När jag precis fått på mig kläderna och satt på mobiltelefonen ringer far. Hans hyra går numer via autogiro och det blev något ’fel’ vid årsskiftet – han hade fått en påminnelse (den andra) – uschliga saker…

Göromål
Vi åkte till FK och hämtade ut var sitt pensionärsintyg. Ni vet väl det, Ni som har sjukersättning, hel eller delvis att ni har rätt att få ut ett intyg som intygar att ni är pensionärer och därmed kan föräras sällsynta rabatter. En sådan är att jag kan bada billigare på Vattenpalatset. Ibland kan det innebära billigare mat.

De där intygen får man på ett utskrivet A4. Man får sedan själv klippa till det. Vika det och se till att få det inplastat (eller lagt i en lämpligt stor plastficka). Vi valde att gå till Bokia och få dem inplastade. Kostade 15:- för bägge. Vi fick vänta 10min på att lamineringsmaskinen skulle bli varm. Att vänta  10 min i en bokhandel är inte svårt.

Besök
Hemma vankades det mat. Sonen kom lämpligt på besök, efter jobbet. Kul o pratat med pojken.

Mera farsan
Åkte till far för att reda ut det där med påminnelsen – det fixade vi. Skickade ett mejl till fastighetsägaren där jag tyckte att de kunde skriva av påminnelseavgiften då det inte var fars fel att autogiro inte fungerar ’klockrent’.

Överby köpcenter
Stannade till där på hemvägen. hade bestämt att jag skulle investera i några filmer. man kunde köpa 3 för 99:-. Jag köpte:
Clint Eastwood;
Örnnästet (+Richard Burton & Mary Ure) [Where Eagles Dare]
Dirty Harry [Dirty Harry]
Magnum Force [is this Dirty Harry in Magnum Force]
Hårdingen [The Enforcer]
Martin Lawrence, Black Knight
Bruce Willis, lucky number slevin (+Josh Harnett, Morgan Freeman, Ben Kingsley, Lucy Liu och Stanley Tucci)

Pixmania
De har fortfarande inte gjort rätt för sig. Det saknas fortfarande: 253 SEK
Och på ’Pix och jag’ står det fortfarande att de inte fått varan, fastän jag fått ett bekräftelsemejl på att de mottagit varan. Och jag har ringt och fått bekräftat att det är ett fel som ska rättas till…

Hälsoläget
:
Det var väldigt skönt med ångbastu, bastu och vilstol.

2 svar på ”Rengöringsdag

 1. Ja det intyget har jag skaffat har dock inte ännu haft användning för det men det kanske kommer. Teaterbiljetter kan vara billigare vet jag. Bra insändare man kan ju hoppas att dom läser dem men det väcker ju tankar hos oss alla andra.
  Ha det bra imorrn är det fredag – igen!
  Kram Nonna

  • I dessa tider duggar mina insändare tätt politiken öser ur sig lögner.

   Ja, jösses! Nu är det fredag, igen…?

   Tiden går fort när man…
   …gör det jag gör…

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *