Teknikdag

sömn; inget vidare.

De popcorn jag köpte på bion, i går kväll, var tydligen av en sort eller nå’t som min mage inte gillade. Hade ont i magen halva natten…

Farsan
Hustrun gjorde ärende på stan och jag var hos far. Försökte fixa till ett felmeddelande som dyker upp när han startar Works 6 (Windows 7).

Installerade om en massa gånger. Försökte installera i annan katalog (inte ’Program Files’). Installerade som Administratör. Hjälpte inte. Felmeddelande är inte så värst upplysande heller:
[Bild: Felmeddelande: Works 6 i Windows 7]
Vilken åtgärd?

Och klickar man på [OK] så startar allt hur normalt som helst.

Mikroskop
Har beställt ett (bluemonkey.se): USB-mikroskop som förstorar 200x: 448 SEK
[Bild: USB mikroskop 200x]
Ska ha det när jag vill dokumentera, främst, (döda) småkryp. Har noterat att min kamera med makroobjektivet är svårhanterligt, även med stativ. Autofokus funkar inte och jag har skitsvårt för att se om skärpan är bra eller inte genom sökaren (jag har ju glasögon som ställer till det).

Har ju funderat på att investera i ett mer avancerat hobby-mikroskop än det jag har. Det jag har förstorar; 100x, 200x & 300x. I lördagens inlägg var jag ju inne på att investera i ett mikroskop som förstorar från 10x-1600x direkt på en LCD-display och med justerbart objektunderlag. Har läst på lite nu. Okularen förstorat 4x, 10x & 40x. Sedan förstorar betraktelseokularet 10x så då blir det 40x, 100x & 400x. De där 1600x skulle man få via digital förstoring…

Jag skulle vilja ha ett mikroskop där jag kan belysa objektet från flera håll, underifrån och från sidan. Objekthållaren ska vara justerbar i x & y led (korsbord). Och så ska mikropskopet antingen kunna kopplas direkt till PC eller via okularkamera och då i upplösningar som ska ligga i närheten av en vanlig digitalkamera (5-12Mpix).
Okularen vill jag ska ha mer ’vida’ (flexibla) förstoringar’ typ; 10-1000x, finns det?
Finns det modeller där man kan justera skärpedjupet?

Till ett vettigt pris?

Betraktelse
Har noterat att mitt liv handlar mycket om teknik och jag kan inte tillägga: ’just nu’. Det har det alltid gjort men ’just nu’ verkar det vara mer än vanligt…
I mitt fall brukar det betyda att jag inte är helt nöjd med tillvaron. All denna ’teknik’ är leksaker och i mitt fall betyder det verklighetsflykt.

Så nu ska jag klura på vad det är jag försöker fly från. Eller, vad är det jag försöker undvika att se…

Hälsoläget:
Morgonen var inget vidare. Kraftlös. Och jag blev bara svagare. Sängbesöket var nödvändigt och där blev jag i ca 3-4 timmar. Nu ska jag strax gå och lägga mig, igen.

4 svar på ”Teknikdag

 1. Hej igen!

  Har du någon förklaring varför det gick att sluta med alla mediciner i Turkiet?Du hade ju mycket!
  Var det värmen eller ledigheten?Vad tror du själv?
  Det är ju intressant psykologi!!
  Men det var ju toppen!
  MVH,Gerd

  • Jag åkte till Turkiet i mening att testa om det skulle påverka mina besvär. Och det gjorde det. Exakt vad det beror på har jag egentligen inte en susning om men det lutar mest mot klimatet – som helhet.

   Har nu under vår Svenska och faktiskt i år stadigt kalla vinter noterat att så länge vädret är ’stabilt’ så blir jag inte sämre. Min försämringar kommer alltså när klimatet (vädret) förändras och det leder mina tankar till någon form av reumatiska besvär vilket jag f.n. håller på att utreda och diskutera med min s.k. husläkare.

   ’Ledighet’ tror jag inte så mycket på då jag led besvärande mycket av att vara ensam och utan hustrun under så lång tid. Hon var dit och hälsade på under en vecka.

   Men att det utöver sjukdom, klimat, kroppslig påverkan också finns en psykologisk faktor är för mig en självklarhet – allt hänger ihop och påverkar varandra.

   Därför börjar jag alltid varje dag med att le, oavsett hur jag känner mig eller hur jag mår.
   Jag sänder då en positiv signal in till kroppen med hjälp av en motorisk fysiologisk medveten process som mycket väl kan svara upp med positiva psykologiska omedvetna processer (de som t.ex. får oss att spontant le).

   Kramar!
   [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *