Lite nostalig och annat…

sömn; ok.

Nostalgiinlägg:
I mitt administrativa logistik-äventyr hittade jag en del dagboksanteckningar. Bl.a. några från tiden då hustrun och jag bodde på landet och hade djur; tuppkycklingar, kalkoner och grisar.

Den första jag publicerar handlar dock om ett förbättringsarbete, dräneringen runt huset. Jag hade t.o.m. ritat bilder:
Dränering m.m. 13/6 – 5/7 1984.
Kycklingar och kalkoner 2/7-12/10 1986.
Grisarna 28/6-11/10 1986.

Politik
Idag kom min (senaste) insändare med i morgonblaskan ttela (som svar på debattartikel: Alliansen vill bryta utanförskapet 8/2-10):

[Bild: FK-Bild]

Den nya sjukförsäkringen är cynisk och otrygg och mycket dåligt genomtänkt, anser insändarskribenten.
Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Fråga de utförsäkrade

vad de tycker

Svar på Peter Hemlins(M) debattartikel (8 februari)

Om jag förstått det hela rätt så vill den s.k. alliansen ”möta varje människa utifrån sina egna förutsättningar” först efter det att de gett de välbesuttna sin del. Blir det sedan något över så ska det, kanske, fördelas bland sjuka, halta och lytta.

Nu vill jag absolut inte anklaga någon för att ha dålig kontakt med verkligheten och jag har tidigare fått intrycket att Peter Hemlin har varit duktig på verklighets- förankring.

Men var är han nu? I en egen trygg isolerad innanförskapsbubbla?

Ta några steg bort till Försäkringskasse- kontoret och fråga handläggarna hur de mår och fråga sedan deras utförsäkrade ’kunder’ om de känner sig ’innanför’ eller ’utanför’. Fråga främst de som är i slutet på sin sjukpenningsperiod och de som söker sjukersättning.
Fråga framför allt de som fått avslag på sin ansökan om sjukersättning.

Det är möjligt att den den ’gamla’ sjuk- försäkringen var passiv men den var trygg. Den nya är ju cynisk och otrygg och mycket, mycket dåligt genomtänkt. Är den genomtänkt ja då är det riktigt skrämmande.

NILS-GUNNAR NORDLUND

De ha redigerat en del. I början hade jag stycket:

”Om jag förstått det hela rätt så vill den s.k. alliansen ”möta varje människa utifrån sina egna förutsättningar” först efter det att de gett de välbesuttna sin del. Blir det sedan något över så ska det, kanske, fördelas bland sjuka, halta och lytta.”

Och sist hade jag stycket:

”Jag är numer varaktig sjukpensionär och jag känner mig inte ett dugg utanför. Jag känner mig omhändertagen. Och det var inte tack vare rehabiliteringskedjan det var trots den.”

Och ’min’ rubrik var: ”Utanförskap”


Data
Krånglade med VirtualBox. Ett program som kan köra ett s.k. operativsystem i en s.k. virtuell miljö.

Jag har MS WIN 2000 Pro i en sådan virtuell miljö. Jag har ju en ’värstingskanner’ (Canon CanoScan 8800F), en som kan skanna dia, och fotonegativ. Men Linux Ubuntu vägrar att ’hitta den’. Det har mest å göra med att Canon inte vill lämna ifrån sig tillräckligt med information till Linuxprogrammerare (tror jag). Det kan också vara så att det kanske inte finns så många linuxprogrammerare som är duktiga på att skriva drivrutiner för just den typ av skanner jag har. Jag kör den alltså via VirtualBox och MS WIN 2000 Pro. Där finns det drivrutiner.

Idag var det dock tvärstopp. VirtualBox meddelade att den inte hade behörighet att komma åt den virtuella enheten?

Det brukar spöka med VirtualBox när de som sköter Ubuntu 8.04 gör uppdateringar i ’kärnan’ (kernel). Då ’brukar’ VirtualBox trilskas så jag körde ett par kommando i terminalen:  sudo apt-get install linux-headers-$(uname -r)
och: sudo /etc/init.d/vboxdrv setup

Hjälpte inte.

Letade runt på en massa forum – inget. Tänkte att då avinstallerar jag och installerar föregående version. Så har jag gjort förut och då brukar det funka.
I terminalen skrev jag alltså: sudo apt-get purge virtualbox-2.1

’Surfade’ till www.virtualbox.org och klickade på ’Downloads’ och fick då se att det fanns en betydligt nyare version av VirtualBox, 3.1.2. Jag hade 2.1. Alltså tänkte jag att jag först testar å installera den. Gjorde det och nu fungerar det.

Promenad
Hustrun fick ut mig på en promenad – inte illa…

Hälsoläget:
Det har varit riktigt motigt idag. Ländryggsutmattning är väl den närmaste förklaringen jag kan komma. Och tillhörande bensvaghet.

Det mest funkar bra så länge jag inte rör på mig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *