En rörlig dag

sömn; orolig och svettig. Åt en massa godis och popcorn till DVD-filmen: ”Flickan Som Lekte Med Elden”, del 2 i Milleniumtrilogin av Stieg Larsson. Fick den i julklapp.

Träning
Var till bostadsrättsföreningens gymrum idag (lite väl halt för promenad) och ställde mig på den s.k. CrossTrainingapparaten. Stod där och trampade och drog och skjöv med armarna i 25 minuter. Det känns som om det var lite för länge.

Överby Köpcenter
Skulle köpa antihalkmattor att lägga på vår s.k. loftgång. Det fanns inga? Var till en massa affärer. Någon har uppenbarligen missat nåt – att det är vinter t.ex.

LG
Det har dykt upp en blinkande röd punkt på vår nya platt-TV. Knallade in till inköpsstället EL-giganten. De hade aldrig hört talas om röda blinkande prickar på plasmaskärmar…? Jag fick ett visitkort med ett telefonnummer till LG i Sverige.

Ringde dem när jag kom hem. Fick svaret att eftersom vår TV inte var riktig HD-TV utan ’bara’ HD-Ready så gällde inte pixelgarantin. Jag får alltså finna mig i upp till 4st falerande s.k. pixlar innan garantin träder in, inom garantitiden, givetvis.

Och så fick jag beskedet att jag skulle vara glad för att det var en röd blinkande punkt. Fast vitt lysande anses nämligen värre. Ja då får jag väl se det positivt då.

Wii
Ska nu spelkonsolen löna sig så måste den ju användas och det jag då tänkt använda mest är Wii Fit Plus med balansbräda.

Tovas pappa var ju en hejare på flera av de där grenarna. Det tog mig nästan en timma att slå alla rekord. Tycker nog att jag därmed har tränat över hövan, i dag.

Ångbad
Letar som en tok, via internet, efter ett vettigt s.k. ångbad.
Jag vill att det ska stå på platsen för befintligt badkar. Det innebär utrymmesbegränsningar. Max; 1660x1100x2400 (L/B/H). Och så vill jag, helst, att ’badkarsfunktionen’ ska vara kvar. Två sittplatser tycker jag att man ska kunna begära också. Samt duschmöjlighet. Åsså då givetvis själva ångfunktionen.

Det där är inte en baggis. De flesta ångbad är för hörn. De som här gjorda för att kunna placeras mot en vägg har oftast bara en sittplats, även om det är 1500 cm långt? Hur tänker de?

Det finns en del ångbad, för vägg, med två sittplatser och dusch men då finns det inget kar att bada i.

Nu har jag skickat frågor till några leverantörer och återförsäljare och frågat hur det ligger till.Just nu lutar det åt att köpa en: Ångbastu (fast det är egentligen ett ångbad, enligt min definition) modell 905L från badspecialisten.se. ’L/B/H’-måtten är: 1530/820/2190.
Ångbad 905L[Källa: badspecialisten.se]
Till det får vi försöka hitta antingen någon lämplig sittpall / stol, i plast, eller sådan där sittbräda som finns som hjälpmedeltillbehör för badkar.
Visserligen påstår othala.se som kallar samma produkt för Gotland-15 att den har 2 sittplatser, så…?

Hälsoläget:
All fysisk aktivitet har negativ effekt på min tinnitus…

6 svar på ”En rörlig dag

 1. Nisse!
  Bra artikel du skrev igår och skönt att nån orkar göra något.
  Här var lite debatt om sjukas situation efter att jag spelat för scootern men det stillade sig fort.

  Och livet knallar på medan människa efter människa slängs ut i cynismens kyla…
  Det är som om ”vanligt” folk inte fattar allvaret för hur sjuka behandlas?

  Pixelgarantin gäller inte på en ny TV som är uppbyggd av pixlar men ändå ingen ”riktig” HD-pixel TV? Man vet ju inte om man ska skratta eller gråta åt hur det går till… Dom skulle banne mig få stryk med antennen! Men den kanske inte heller ingick i det hela..

  Hoppas i alla fall ni ska hitta ett mysigt ångbad som passar både måtten och er. Ni kan sätta in en palm och bara sitta där under palmen med en öl och njuta och drömma er bort en stund :o)

  Kramar!

  • Känner ju att jag vill försöka göra något…

   Jag tror att ’folk’ inte vill fatta.

   En jag känner, bemötte mig när jag bl.a. påstod, våren 2008, att sjuka skulle få ett helvete. Personen sa: ”Det är klart att de kommer att se till att ingen kommer att fara illa – så naiv får du inte vara så att du tror att de är så dumma.”

   Samma person hör jag senare (nyligen), i ett samtal med en annan: ”Det är förfärligt men allt det Nisse sa skulle hända, har hänt. Ja, han läste ju på bra om de nya reglerna så han kan ju det där.”

   Någonstans i bakhuvudet kände jag till det där om pixelgarantin men jag tänkt att en röd en kanske skulle hanteras annorlunda än en vit…

   Och nej, det ingår ingen antenn.

   Jag längtar verkligen efter ett ångbad. Jag inbillar mig att det ska hjälpa min kropp att inte bli så dålig nu under vinterhalvåret.
   I ett ångbad kan jag sitta mycket längre än i en bastu.

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

 2. Det där med röd punkt på TV:n hände oss också, men en reparatör från Siemens kom redan nästa dag och fixade det på några minuter.

  Det där med Wii låter läckert! Jag blir riktigt sugen på att skaffa ett spel..

  • Aha! Ni hade en giltlig pixelgaranti. Lyckosar.

   Wii Fit Plus (den med balansplatta) är inte så tokigt. Kanske i dyraste laget. Spelkonsol + platta + spel = ca 3200 SEK

   Men det hela håller reda på min träning och hur mitt BMI utvecklas.

   Jag gillar mest balansövningarna då jag känner att det är det jag behöver träna mest. Har ju en del muskler som inte fungerar fullt ut och jag vinglar och snubblar lätt.

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

 3. God fortsättning eller nåt sånt!!!

  Måste bara fråga vad du gjorde , du”skjöv med armarna”?? Vad betyder det? Nyfiken är jag också…

  Att en ny TV ska ha pixelfel kan inte vara rätt. Kan du inte vända dig till någon annan eller till konsumentombudsmannen/kvinnan på orten? (Var nu och frågade min tekniker till son och han säger att upp till 5 pixelfel får man godta, sen ska garantin träda in. Berodde också lite på var de satt i bilden. ”Döda pixlar” kallade han det)

  Hjälpte det dig något? Jag fattade nada….

  Kram från en snorig Lena

  • Tack det samma med fortsättningen!

   ’skjöv’ är Västgötska (möjligtvis så specifikt som Trollhättemål; ’skjôv’) och härstammar från ’skjuva’. Korrekt ordval ska väl annars vara: ’skjuvde’.
   Man flyttar något framåt genom att trycka på det.

   Till mig sa de att gränsen för min modell gick vid 4 pixlar.

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *