sömn, helt ok. Låg på min värmedyna i går kväll. Somnade helt klart mycket bättre.

Promenad
Inleddes på ett intressant vis. En Älg mer eller mindre blockerade vägen:
[Bild: Älg på Onsjö]

Det var kallt som attan. Visserligen ’bara’ ca 5 minusgrader men det blåste. Mina dubbla vantar klarade inte den kylan så jag fick ge upp att gå med stavar. Jag fick bära dem och skydda och värma mina fingrar.

När jag kom hem skickade jag bilden och en liten text till ttela. Vi får se om de publicerar den.

Städa
I ett svagt ögonblick, igår, lovade jag hustrun att jag skulle städa hela lägenheten, idag. Hon sliter ju nog med sitt jobb och dessutom fixade hon nästan helt själv, igår, med tvätt av handdukar och sängkläder i bostadsrättsföreningens tvättstuga.
dags att sätta igång…

Kom inte ens halvvägs – tar det lugnt. Det är ju en dag i morgon också… :me:

Vardagsrumgolv
Vi var iväg till Coop Forum på Överby köpcenter och lånade hem några golvbitar. Vi är på ’G’ med att lägga nytt golv. Vi lånade hem tre färger av ett *Pergogolv. Ingen av dem kändes rätt så sökandet fortsätter.
*[Bild: Antik alm] [Bild: Antik ek] [Bild: Antik vit furu]

Hälsoläget:
Känns fortfarande hanterligt :me:

8 svar på ”

 1. Hej Nisse!

  Du skulle städa som hemtjänsten gör. Damma allt, dammsuga 3 r o k och torka gloven på 55 min. På den tiden hann hon även att duscha mig , bädda rent och diska. Duktigt, va?

  Nej, det blev inte ens halvdant gjort. Jag har klagat och kunde få en extra städning i denna vecka. Känns lite överlops eftersom jag har städ i morgon.

  Hur skulle du ha gjort?

  Kram från en insnöad Lena

  • Nu ska vårt barnbarn Tova komma och hon lär ha börjat krypa så jag vill ha det lite mer rent än vanligt. Inga ’minuter’ här inte. Här är vi inne på dagar. Nissetempo.

   Hur jag skulle ha gjort? Om städandet var ett hafsverk. Jag skulle ha klagat precis som du gjorde och jag håller med dig om att få städat, samma städning, två dagar i rad, känns lite överarbetat.

   Går det inte att få ett slags (hemtjänst)presentkort som kan utnyttjas mot någon annan tjänst?

   Här är insnöandet också på ’G’.

   Sköt om Dig!

   Kramar!
   [Bild: Sveriges Flagga]

 2. Kallt när det är -5 grader, det kan inte vara sant. Här har vi -22 och det kände lite bistert när jag sökte posten, men ändå var jag svettig efter några vändor med skottkärran full med ved.

  Kramar

  • Det är vår insjö Vänern som ställer till det. Så länge den är isfri och nordan ligger på så blir här råkallt, när det är minusgrader. Norrlänningarna fryser som attan när de kommer hit ned.

   Kramar!
   [Bild: Sveriges Flagga]

 3. Hej!

  Det är ett riktigt ståtligt djur denna älg! Och smaken av köttet sen, mums, det är något jag kan sakna, älg- och renkött!

  Här har vi 14 grader, regn o åska! Trotsade dock vädret o var ut på en kortare promenad. Imorgon bitti bär det av till Antalya men bara över dagen/sen kväll. Ska vinka hejdå till min systerdotter o skicka med henne lite julklappar. Sen är det inte länge kvar förrän nyårsfirande väntar i Istanbul.

  Kramar

  • Hejsan!

   Älgen är imponerande. Det är sällan det ligger Älgkött på min tallrik.

   Visserligen är ju vädret här hos oss ingen höjdare, värmemässigt sett men ditt väder verkar inte vara så värst kul det heller.

   Hoppas allt funkade bra med systerdottern. Ja, att du fick pyssla om henne tillräckligt mycket menar jag :me:

   Så, det bär av till Istanbul, för nyårsfirande?

   I morgon kommer vårt barnbarn Tova, hennes mamma och pappa. Vi ska rå om (eller stå ut med) dem i en vecka.

   Kramar!
   [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *