Turkiet – Alanya – Dag 3 av 62

Planering:
(Utforska Alanya)

Hoppas hitta reptiler och andra djur att fotografera.

Till internetcaféet
– Uppdatera bloggen
– förhoppningsvis kunna publicera någon bild

Så här blev det:
sömn ok. Blev lite sent igår men vaknade som vanligt.

Lite öm i fötterna efter gårdagens långpromenad ut till Alanya’s nya Marina.

Handlade
Var iväg till en ’Market’ Migros. Också en rätt så lång promenad.
Köpte toarullar papperslappar och vatten.

Kamel
Fotograferade en kamel. Det blev ett jäkla liv på kamelägaren. Han ville tydligen ha betalt. Jag bara gick jag. Då följde han efter. Men för en gångs skull var jag snabbare. Kamelen sinkade honom.
[Bild: Kamel Alanya]
Efter promenaden förstod jag att mina fötter hade fått blåsor. Två på den ena och en på den andra. De två blåsorna ’i’ var sin häl går inte att se – bara känna…

Den tredje blåsan sitter på vänster fot, i trampdynan vid stortån.
[Bild: Blåsa]
Så jag tänker vila fötterna så mycket det går under resten av dagen.

Lägenheten
Är ju inte precis i tipp-top.

Det var inte städat och det konstaterade även kontaktpersonen som hade varit nere och städat kvällen innan. Jag förutsätter att detta innebär att jag inte behöver bekymra mig över en s.k. slutstädning.

Efter ett snabbt och inte så noga svep med sopborsten:
[Bild: Smuts]

Kastruller och några andra köksgeråd fick jag rengöra innan jag använde dem.

Toaletten var smutsig. Kontaktpersonen sa att hon slitit med att försöka få den ren. Jag tog toaborsten och vispade runt, längst ned, efter att hon gått. Nu är WC-stolen så ren som jag vill ha den…

* En skåpslucka i kökspentryt hänger på trekvart.
* Elplattan funkar inte. Däremot funkar de andra tre gasplattorna.
* Duschkabinen läcker vatten så en måste torka golvet med en mopp efter duschen.
* Det hänger sådana där remsor för fönstren och altandörren. En remsa var nedramlad (jag satte upp den idag). Remsorna går att vinkla men inte flytta på. Det är ett par plastdetaljer som är sönder uppe i skenan.
* Bäddsoffan går inte att bädda ut. Det fattades någon plåtgrej. Kollade det där. Nog var den ’sönder’ men det berodde på att ’plåtgrejen’ hade fastnat där den ska föras in. Jag pillade ut den och monterade den så som den andra ’plåtgrejen’ var monterad och se, nu fungerar bäddsoffan.
* En av stolarna på balkongen är ohälsosamt instabil.

Håller det på så här så kan jag snart begära att få slippa betala sista månadshyran. Ska faktiskt kolla med G Nilervall om en prisreducering är möjligt. Men bäst att vänta lite – jag kan ju upptäcka fler fel.

Data – filöverföring
Lyckades komma i kontakt med den där hårddisken som jag har ståendes på golvet i hustruns rum och nu lyckats överföra några bildfiler.

Data – foto
Skulle tanka bilder från nya kamerans minneskort, via datorns inbyggda kortläsare. Hände inget…
Tog då fram den externa kortläsaren som jag har med för att kunna läsa CompactFlash kort. Satte minneskortet SDHC i den. Hände inget.

Nu blev det lite nervöst. För att slippa ha med mig alldeles för mycket kablar så lät jag USB-kablarna till kamerorna vara kvar hemma.

Innan jag gav mig iväg på ’the mission’ att hitta en passande USB-kabel så tänkte jag att jag får nog först pröva om jag kan komma åt bilderna via Ubuntu. Jag har med mig en s.k. LiveUSB med Ubuntu 8.04 LTS på.
För hemma kunde ju den stationära datorn läsa just detta minneskort.

Satte in USB’en och startade om datorn. Det tar ett tag, när det ska köras från USB-minne.

Satte sedan in SDHC minneskortet i datorns interna kortläsare. Hann knappt blinka innan enheten dök upp på skrivbordet.

Det är alltså Windows XP’s sk drivrutiner för kanske just den här korttypen som saknas?

Fick i vart fall kopierat bildfilerna till en katalog på den bärbara datorn så att jag kunde jobba vidare med dem efter omstart och med de program jag installerat för just det ändamålet.

Så nu får jag väl pyssla lite med å se om det går att få fatt på lämplig drivrutin? …

… h-e! Vad det körde ihop sig. Datorn sänktes. Har hållit på i kanske 4 timmar nu med att rätta till det igen. Microsoft har ingen vettig drivrutin till min inbyggda kortläsare, de hänvisar till datortillverkaren. I detta fallet acer. Det hade visserligen en ny s.k. drivrutin men det funkade inte med den heller. Då följde jag några tips på några forum. Det skulle jag inte ha gjort…

Men nu funkar det igen.

Hade tänkt renskriva mina anteckningar från den 2 & 3 Okt. Det får anstå tills i morgon. Det börjar ju snart bli dags för sängående.

Hälsoläget:
Om vi bortser från fotblåsorna så tycker jag att det känns OK. Inget har i vart fall blivit värre.

2 svar på ”Turkiet – Alanya – Dag 3 av 62

 1. Hej Du!
  Inte visste jag att du skulle emigrera till utlandet och framförallt inte Turkiet!;) Firade min 50-årsdag i Turkiet, Side då bodde vi ju visserligen på hotell. Strongt att hyra lägenhet. Skall bli spännande att följa ditt äventyr! Kram från kusinen Annelie

  Ps se nu till att det inte blir någon infektion av blåsorna!!!!!!!!!!

  • Fridens!

   Det var osäkert in i det sista.

   Side har jag åkt förbi, med buss. Ja, jag såg i vart fall en vägskylt som pekade dit. Bussen gick genom Manavgat.

   Har inte kommit ut till någon natur men upplever det likväl som ett äventyr. Det är ju en hel del en ska klura ut hur det fungerar och vad som finns var.

   Jag är noga med att hålla skinnet helt över blåsorna. Det ser jag som en bra idé.

   Kramar till alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *