sömn, lite mindre svettig och kanske lite mindre hostig.

Förkylningen
Känns fortfarande av, möjligtvis något bättre nu (10:22) förmiddagen än ihur det var igår.

ttela
Dagens ledare, Ulla Andersson (UA), framförde idag en alldeles utmärkt mening: ”Regeringskansliet kan inte fungera som en servicehus för förvaring av föredettingar i behov av daglig terapi.

Hon skriver det i samband med att den miljöpartistiske landshövdingen på Gotland som har en klantig åsikt om att rika lättare bör få regellättnader vad avser strandskydd, t.ex. och sedan krånglar hon in sig i att det är en konspiration…

Insändare om MC-förare utan ljuddämpare
Jag vet inte om någon varit smart, eller dum. Men, för några dagar sedan var det en insändare som ondgjorde sig över att en del MC-förare lät montera bort ljuddämparen (i princip).
Dagen efter eller eventuellt med någon dag emellan kom en insändare där Kråkestans MC-klubb avsade sig allt samröre med dylikt uppförande. Snyggt signerat med tre namn.
Idag dementerar chefredaktören just den insändaren och menar att de personerna inte alls ligger bakom ’dementin’ utan tidningen har blivit lurad.

Nu infinner sig min fundering: Vem gör sig besväret att fejka en en insändare som avsäger sig beteendet att köra ’utan ljuddämpare’?
När det nu helt uppenbart inte är de tre namngivna.
Min tanke är ju givetvis att det är just dessa tre som kör MC med illegal ljuddämpning (obefintlig alltså).
Och den person som skrev första insändaren eller någon annan har ju på detta finurliga vis namngett syndarna – utan att syndarna kan få reta på vem.

Hade insändaren direkt namngett personerna i sin första insändare så hade insändarredaktionen antagligen tagit bort namnen eftersom dylikt personangrepp inte anses medialt rumsrent.

Sedan kan jag ju fundera på vad det beror på att Kråkestans MC-klubb är så noga med att dementera, att de inte bär sig illa åt? Med dementin får ju i vart fall jag uppfattningen att de kör med bullrande ljuddämpare och tycker det är helt OK, även om det är olagligt.

Tyvärr har jag inte tillgång till insändarna. Hustrun är ingen vän av att spara ’gamla tidningar’ om jag uttrycker mig så. :me:

Självlysande tältlinor
Har jag nu beställt från ett företag, Wild Outdoorlife (www.wild-outdoorlife.se). Där kunde man köpa 4st á 4m för 89 SEK. Vilket jag ansåg som godkänt. Men sedan fick jag se att frakten var 79 SEK, va f-n!

Skickade ett meddelande till dem om att dylik försändelse kan skickas som ekonomibrev för 33 SEK.

Fick svar. Nu har vi gjort upp att jag gör beställningen och förskottsbetalar. Och får snörena för 102 SEK.

Uppladdningsbara knappcellsbatterier
Efter parlamentarisk och demokratiskt diskussion kom hustrun fram till att jag nog ska beställa ett par laddningsbara batterier till.

Hon har nämligen noterat att jag inte alltid har den påslagna eller ens på. Och på frågan vad det kom sig så svarar jag att de uppladdningsbara knappcellsbatterierna verkar ha en maxtid på ca 10 timmar

Eftersom min hustru tycker att hennes liv blivit så mycket bättre efter det att jag fick bättre hörsel, jag hör vad hon säger, så vill hon bli hörd, hela tiden…

Följaktligen har jag nu då beställt, via mejl, ett par uppladdningsbara knappcellsbatterier modell accu+ 312. 375 SEK + frakt.

DVD/VHS-inspelare
Vi har redan en DVD/VHS-spelare. Dår vi kan spela in på VHS.
Hustrun har ju ansatt mig med frågor om detta med VHS och jag måste ju sanningsenligt berätta att det är en hyfsat bra och varaktig teknik men den är utdöende.

Och hustrun har noterat att den digitala tekniken är på ingående.

Så idag fick jag order om att leta upp en lösning som går ut på att enkelt få över VHS-film av mer privat karaktär till en digital media.

Valet föll på en LG RC388 inspelningsbar DVD/VHS med en knapp för ’direkt’ överföring från VHS till DVD.
Vi lär också kunna spela in film, från t.ex. TV, till DVD eller VHS, för den delen.
Det finns också en s.k. DV-ingång. Via den kan jag få mina DV-filmer, på ormar bl.a. kanske bättre och enklare överförda till DVD.

Helst hade jag velat haft en typ, Toshiba RD-XV48 160GB. Utöver det som LG RC388 har så kan Toshiban spela in på hårddisk. Nu gick den typen inte att få tag på så…

Priset vi fick betala för LG RC388 blev 2699 SEK. Jag vet att det med lite trixande hade gått att få ned priset, rätt så mycket, men nu ville vi handla lokalt så då blev det såhär.

I morgon ska jag öppna lådan. Först ska jag städa bort s.k. överflödiga apparater.

Så här ser det ut nu:
[Bild: Mediarack]
A. Trådlösa hörlurar. De ska väck. Läggs undan.
B. Radioantenn. Den får bli kvar.
C. Ett blad från Monsteran. Kommer kanske få bättre plats?
D. Philips DVD 757VR. DVD-spelare / VHS-inspelning/-spelning. Den ska in i hustruns rum. Vi har en extraTV där.
E. DAEWOO Q857. VHS-inspelning/-spelning. Den ska väck.
F. Harman/kardon AVR 2000. Förstärkare (multimediaanläggning). Ska vara kvar.
G. Harman/kardon DVD 1. DVD-spelare. Ställs undan men jag spar den p.g.a. dess höga kvalitet.
H. SONY MDS JE330. MiniDisk. Läggas undan. Skulle jag nu bli bättre… och orka göra Friskis&Svettis jympapass så behöver jag den här.
I. SONY CDP-XE 370. CDR/CDRW-spelare. Läggas undan. De CD jag bränner kan inte spelas av harman/kardon DVD 1. Läggas undan. Använder även denna mest i samband med Friskis&Svettis jympapass. Ska man ut på t.ex. turné så kan man inte räkna med att det finns MiniDisk över allt. Dessutom är det alltid bra att ha en s.k. säkerhetskopia i en annan mediaform.
J. JVC TD-X102. Kassettdäck. Ska väck. P.g.a. av ålder… tekniken är ute.

Sedan ska jag testa att det verkligen fungerar att enkelt föra över från VHS till DVD. Vi har inhandlat ett gäng DVD+RW för den saken. Jag vill ju se hur kvaliteten blir.
Apparaten spelar in i MPEG2. Det innebär att det går att klämma in 14 timmar film på en DVD. Återstår alltså att se till vilken kvalitet…

Promenad
Såpass var det så att hustrun och jag hankade oss ut på en promenad. Vi hade på förmiddagen en misslyckad svampjakt.
Hustrun frågade mig, hennes personlige väderguru, om väderutsikterna och jag sa att det sannolikt kan komma en skur. Så jag tog med mig regnkläder. Hustrun tolkade mitt ’skur’ som något kortvarigt. Den blev långvarig… så vi fick åka hem p.g.a. genomblöt hustru och bara ett par nävar kantareller.

Hälsoläget:
Fortfarande irriterande hosta. Snuvan något bättre. Irriterande tinnitus. Bädden väntar. Varit rätt så trött idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *