MuskelOnsdag

sömn rätt så orolig? Kroppen var stel och värkig på morgonen. Kändes som om jag hållit på med någon maratongrej eller en korpfotbollsmatch, dagen innan.

Tinnitus, kramper, skakningar och ryckningar
Låter inget vidare. Det är det inte heller. Jag hade planerat att hålla mig inne idag och bara göra min filéträning och en stund på spikmattan.

Men så kom solen, och värmen. Jag kunde inte vara inne. Jag promenerade min vanliga* naturrunda. Stannade och vilade flera gånger. Skrämde slag på en hare.

På hemväg hittade jag en Gråsparv (en sådan där liten fågel som är förvillande lik den mer vanliga Pilfinken)
Tog en hel radda bilder. Ska se om någon duger att publicera.
[Bild: Gråsparv (Passer domesticus)]
På min bildblogg redovisar jag för hur jag manipulerat den här bilden.
(Jag gjorde först hela rasket, satt och ’finlirade’ i säkert en timma, då bestämde sig GIMP för att lägga av?! Hade jag sparat? Svar: Nej. Alltså bara att börja om från början. Fast nu gick det ju lite lättare när jag visste mer precis hur jag ville ha det.)

När jag väl kom hem kände jag att det inte var bra. Jag lade mig på sängen. Försökte med all avspänningsteknik jag kunde komma på. Varenda muskel i kroppen skakade, tinnitusen var en kakofoni, emellanåt kom det en del ryckningar. När jag började känna krampliknande besvär så gick jag upp och tog extramedicin. Efter att ha legat i sängen mellan 16-19 så börjar jag känna att jag nog klarar att komma upp lite.

Jag skriver ju det här :me:
*Förr om vårarna har detta varit min lilla favoritrunda om ca 2500m.

Mina Live-värden
[Visa mer…]

Hälsoläget
Morgonen: Väldigt motigt, det hugger och sticker lite varstans. Känselbortfallet vid höger tumme ökar och var stundtals upp i ’brännläget’, gick tillbaka snabbt och det är skönt. Väntar på att medicinen ska börja verka.
Under dagen: Vädret blev ju sådär väldigt våraktigt. Och som jag skrev i början så gick jag ut på en promenad. Tydligen var inte det där så bra. Musklerna och nervsystemet gick i spinn. Först liksom vibrerade alla muskler i hela kroppen. ja det kändes i vart fall så. Sedan började regelrätta muskelryckningar, armar och ben rycker till och för sitt eget liv. Det var när det kändes som att nu kommer musklerna att börja krampa som jag gick upp och tog extramedicin. Efter ca 20-30 minuter lugnade det ned sig och jag kunde vila en stund. Stund å stund, jag sov i ca 2 timmar.
Kvällen: Känns lite bättre. Tinnitusen är på en behaglig låg nivå. Värk och andra besvär har lugnat ned sig. Strax dags att gå och lägga sig, igen.

6 svar på ”MuskelOnsdag

 1. Nisse!
  Usch, vad jobbigt det är med dessa ryckningar och skakningar! Verkar som om det varit extremt för dig idag?
  Och kramper är inget vi ska dras med, klokt att du tog medicin och la dig!
  Men det är oftast så tråkigt att tvingas göra det när man hellre vill vara ute och njuta av våren…

  Vårkramar!

  • Jag vet inte? Det är nog mer att de faktiskt har hållit sig borta ett tag.

   Kompromisser, kompromisser och kompromisser (det låter ju som politik… 🙂 )

   Kramar!

 2. Ja huvvaligen, låter skitjobbigt!

  Kramperna måste nog vara värst, tycker det är nog jävligt när det krampar till i ryggslutet en liten stund på en själv 🙁

  Men visst är det härligt nu när vår solen gläntar lite på det som kommer?
  Fast imorrn kommer det att bli ca-11- -14 grader…burrrrrr

  Solvarma kramar!

  • Nu lyckades jag ju medicinera mig innan kramperna satte igång – en har ju lärt sig att ’lyssna’ på kroppens signaler.

   I vart fall i det avseendet… 🙂

   Det var kyligt idag men det är så härligt när solen skiner och man känner att värmen ändå är på ’G’.

   Dagarna är ju längre.

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *