KalasOnsdag

sömn ok. Vaknade 05:30 gick upp och tog min tidiga morgonmedicin (06:00). Sov till 08:55 (då ringer det i ’medicinklockan’ för 09:00-medicinen.

Kalasförberedelser
Det föll på min lott att dammsuga hallen och stöda toaletterna. Jag var klar vid ca 15:00. Dammsuga är inte min grej, egentligen. Det är hustruns. Jag blir skakig, i hela kroppen – och det är inte psykiskt! (tror jag?)

Hustrun handlade, promenerade och fixade kalasmaten (redig fru det där.)

Det var också mitt uppdrag att åka till Trollhättan och hämta far.

Kalaset
Var för sonen som fyllde år i måndags. Och han önskade sig porterstek och blåbärspaj med vaniljsås till efterrätt. Det fixade hustrun. Och en liten förrätt. Dessutom var det inte en porterstek utan två. Gjorda på olika sorters kött, en fransyska och en nötstek. Jag märkte egentligen ingen skillnad. Det påstod de andra att de gjorde.

Vid kaffet (och blåbärspajen med vaniljsås) så fick jag pappa att berätta en episod, för sonen, om när han ryckte in på ett repmöte och allt inte blev riktigt rätt. Jag ska försöka återge det hela här, med reservation för att en del detaljer kanske inte riktigt stämmer med verkligheten.

Hästkarlen
[Visa mer…]

Mina Live-värden
[Visa mer…]

Hälsoläget
Morgonen: Trött och seg, vanligt numer? men efterom det far kalasdag så tog jag en kopp kaffe inför städmomentet. Det satte väl lite fart. Men jag fick vila ofta och det värkte besvärande i högersidan och högg till emellanåt i ländryggen på vänster sida. Det gällde att röra sig försiktigt.
Under dagen: Ägnade dagen åt att röra mig försiktigt, dammsuga lite, vila, städa lite i en toalett, vila, etc.
Kvällen: Var nära att behöva ta extra mediciner. Men jag vill inte det. Jag ligger tillräckligt nära maxdoser för Alvedon®, Brufen® och Paraflex®, som det är. Kul att far orkade vara med så länge som han nu var.

7 svar på ”KalasOnsdag

 1. Nisse!
  Ett himla plingande i medicinklockan men det måste vara praktiskt! Jag sätter mobilen på larm, men lyckas av någon anledning glömma det ibland…

  Vi har ju läkemedel som ska verka över dygnet och det är en klar fördel om man tar dom som man ska. Var har du köpt din pling-plong grej?

  Det var en underbar hästhistoria, jag har skrattat gott åt den, vilken syn.. :o)

  Kramar!
  Ps. Att bli skakig i hela kroppen av dammsugande är inte psykiskt! Tror jag inte för i såfall är vi minst två…

  • Min larmgrej kommer från min samling av gamla mobiler. jag har ju svårt frö att slänga grejer som fungerar…

   Och nu visade det sig ju att det var ett bra grepp, i alla fall i detta specifika fallet.

   En gammal mobil, där man kan ställa in en händelse till att upprepa sig vid samma tidpunkt, ’i all oändlighet’.

   I mitt fall är det en NOKIA 2626 (en av de billigaste…)

   Å pappa har fler tokiga historier. Hoppas jag hinner att klämma ur honom så många som möjligt.

   Dammsugning är luriga saker…

   Kramar!

 2. Sen gäller det att skriva ner dem också och gör inte som jag – tro attt du har all tid i världen. Som du vet så tar den plötsligt slut. Min far var en stor historieberättare men tyvärr minns jag inte hälften. En del självupplevt och annat inte. Ja du den där hästhistorien var kul tänk vad man kan fixa till då man ”måste” – är det känslan av att nån tror stenhårt på att man lyckas som gör det kanske?
  Imorron ska jag gå och köpa lightöl, maken hade köpt ett som var jättegott, men jag minns inte vad det hette. Burken var turkosfärgad i alla fall. Allt för BMI-värdet du vet. Att avstå vore ju dumt och torrt liksom!!
  Kram Nonna

  • Skriva ned eller spela in.

   Lite putt är jag på mig själv som inte gjorde som jag tänkt. Spela in mor och far när de berättar om hur det var när de var små, hur de träffades m.m.

   Far är lite ’seg’…

   Hos mig är allt vad light heter bannlyst. Jag går på teorin att det som är ’light’ triggar de blodsockerreglerande systemen så man blir mer sugen än om man valt ’den vanliga’ varianten.

   Kramar!

 3. Nog är det säkert så med lightprodukterna, men det här innehåller färre kalorier och mer humlearom så jag vet inte om det är direkt nån lightprodukt. Du kan läsa om det på http://www.spenrups.se det heter Spendrups BRIGHT 5,0 och innehåller 50% färre kolhydrater än annat starköl. Dessutom är det gott och det var väl det viktigaste i sammanhanget SÅ mycket öl dricker jag inte att det innebär nån kalorikatastrof men ibland är man ju nyfiken och vill testa. Nu blir det dusch efter promenaden jag tagit och lite shopping med den akvarieintresserade maken – han rengör akvariet just nu – besök på kyrkogården och Apoteket o såna där nödvändiga göromål. Sen vankas det potatispalt till middag så det blir mumsigt. Kram Nonna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *