Trött Tisdag

sömn ok. lade mig relativt tidigt och vaknade relativt sent…

Dagen idag
Har gått i trötthetens tecken.

Det har liksom inte blivit nåt…

Jo! jag lade mig på vardagsrumgolvet och lyssnade på mitt avspänningsspår (ljudfil).

Katten fick ett röjanfall och tycket det var skitkull att i full fart hoppa över mig, i lite olika vinklar samtidigt som han vrålade. Ni som har katt förstår vad jag menar med ’kattvrål’, typ: ”oohhhmmmooouuuuaaauuuuooo!”, med rätt så grov stämma.

Mina Live-värden
[Visa mer…]

Hälsoläget
Morgonen: Trött, orkar inget…
Under dagen: Inte ett dugg piggare. Sov en massa after maten.
Kvällen: Kanske något lite piggare. Väntar på att hustrun ska komma med en semla…

6 svar på ”Trött Tisdag

 1. Läser och bara läser, siter här med tårar i ögonen och ett lugn kommer till mig. Jag fick reda på för ca: 1,5 månad sedan att jag har Cervikal Spinal Stenos och känner igen mig så i allt jag läser här.
  Har börjat hos sjukgymn nu och värken bara ökar, känner mig orolig att dom inte tar mig på allvar för som det ser ut nu så kan jag inte jobba eftersom jag en sån ständig värk som jag inte vet vad jag ska göra med. Jag är bara 28 år och har två små barn som jag vill leva med och leka med länge.
  Ska prata med läkaren på fredag så då får jag se om jag bli forts sjukskriven.
  Tack för allt som du har skrivit det är verkligen jätte bra och kul att få ta del av.
  Mvh Suzan

  • Måste skriva att jag blir illa berörd var gång någon ’känner igen sig’. Men, å andra sidan. det just därför jag ha den här bloggen och min ’sjukdomshistoria’ för att visa att ’vi’ är inte ensamma. Tyvärr är vi många. Många fler än vad statistik kan ta fram.

   Många av oss är över huvudet taget inte diagnostiserade.

   Och det är ytterligare många som självmedicinerar och inte söker vård. Jobbar på tills de går in i den fysiska (kroppsliga) väggen.

   Och så tänker jag mycket på dem som inte blir tagna på allvar, inte blir trodda. Där nonchalans ersätter kunskap – främst hos doktorer.

   Sjukgymnastik:
   Du måste se till att du inte gör några övningar som går ut på att belasta eller skapar motstånd, det bara förvärrar dina besvär.
   Övningarna ska vara s.k. centrala pilatesövningar.

   Promenera, cykla (upprätt sittande) om du har möjlighet.

   Ska du över huvudet taget göra sjukgymnastiska övningar så ska det vara filéträning. Den övre delen av filen. Och, igen, utan motstånd.

   Rörelseträning är viktig. Friskis&Svettis hopp- och springfria samt de mer anpassade för lätta övningar är jättebra allsidig rörelseträning.

   Sjukskrivning:
   Se till, på något vis, att doktorn som sjukskriver dig formulerar sig på rätt sätt.
   Typ: ”P..g.a. CSS (Cervikal Spina Stenos) kan inte NN (Suzan) arbeta med något arbete inom hela tillgängliga arbets- och sysselsättningsmarknaden. NN (Suzan) sjukskrivs till XXX% (100%) fr.o.m. YYYYMMDD t.o.m. YYYYMMDD. Återbesök, för förnyad medicinsk bedömning, är inplanerat X dagar innan utgången sjukskrivninsperiod..NN (Suzan) går regelbundet till sjukgymnastik och i övrigt rehabiliterar hon sig enligt följande; promenader, cykling, lättare jympa, beroende på aktuellt hälsotillstånd.”

   Det är också en fördel att ha kontakt med fler som har liknande problem / besvär.

   Vi är några stycken, trots allt, muntra personer som har bildat en s.k. sammanslutning.
   I huvudsak går det hela ut på att vi ska stötta varandra och kunna fråga och få svar (om hälsan tillåter). Vi har också som mål att när inget annat hjälper så kan vi vara självironiska och bjuda på det. Vi ser alltså humor (sjuk humor :me: ) som ett sätt att hjälp en igenom en besvärlig vardag.

   Är du ensamstående mamma, med två små barn?
   I så fall kan du kontakta din kommuns s.k. biståndsenhet och lägga fram din problematik. Det kan vara så att de kan hjälpa dig med att handla och städa t.ex.
   Det är inte så rackarns dyrt att ringa och fråga…

   Sammanslutningen kallas GNYu och står för: Gnällspikarnas Nordiska Yammer union. Läs vår hemsida: GNYu.

   Och känns det som att detta vore något som du känner för så är du välkommen med en ansökan.

   PS
   Jag skickar ett mejl till dig också. Med lite frågor. Vetgirighet ökar förståelse och underlättar rådgivning och hänvisning. Det gäller att samla på sig erfarenheter.
   DS

   Sköt om dig!

  • Jo, nog hade han kul alltid.

   När jag var färdig med avspänningen så fick han gömma sig under påslakanet som jag har över mig för att inte bli avkyld.

   Ruggit spännade det är att kasta sig över allt som rör sig på ’utsidan’.

   Kramar!

 2. Nisse!
  Ja katter har humor… Kan se framför mig hur du var hans jättestora mysiga leksak :o) säkert hade han hur kul som helst. Hoppas bara du hade hunnit ”spänna av” färdigt!?

  Tar mig friheten att skicka en varm hälsning till Suzan här ovan!

  Var rädd om dig, Nisse och se upp för katten, fniss!
  Kramar!

  • Kan inte säga att jag var färdigavspänd. Det var mitt i den ’kritiska fasen’ då man ska vara som mest avspänd och mottaglig för röstens suggestiva budskap – då vrålar katten…

   Helt övertygad om att Suzan uppskattar hälsningar.

   Jag ska vara rädd om mig! Lovar!

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.