En Måndag i USB-minnens tecken

sömn ua. Men jag har en attans lång insomningstid. Nästan över en timma.

Kroppsförbättring
Jag har kortat håret till 12mm och ’skägget’ till 1mm.

Data-LiveUSB
Har lagt en hel del tid på det där idag också. Och jag är färdig och nöjd!

I morgon har jag tänkt publicera hela tillvägagångssättet, med allt krångel. Enbart läsning för extrema tekniknördar.

Apoteket
Idag blev jag uppringd av en snäll människa som erbjöd mig en presentcheck på 100 SEK som ’plåster på såren’. Det tyckte jag var mycket bättre än att få mer piller…
Känns som en trevlig Julklapp även om den nu kommer i mellandagarna.

Bilen
Fick nya vindrutetorkare enligt order från hustrun…

Mina ’Live’-värden
Morgon;
-Bltr: 142/89 mmHg
-Puls: 60 s/m
-Vikt: 94,1 kg
-Midjemått: 105 cm
-BMI (94,1/(1,79×1,79)=): 29,4
-Andel-Fett: 25,2%
-Andel-Vatten: 51,4%

Hälsoläget
Morgonen: Lite småvärk i armarna och benen. Det är väl förkylningen som håller på att förlora sitt övertag…
Under dagen: Faktiskt inget att klaga över… Förkylning känns bara lite. När jag går i trappan märker jag att ryggen inte är OK.
Kvällen: Gasläcka i huvudet annars inget som förvånar. Kan det vara det att jag tar läkemedel i lägre doser men tätare. Det borde ju innebära att man har en mer optimal s.k. terapeutisk dos i kroppen. Det åker inte upp och ned.

8 svar på ”En Måndag i USB-minnens tecken

 1. Nisse!
  Det var väl bra att apoteket gav lite kompensation för allt krångel du haft! Det är inte mer än rätt. Min erfarenhet är att dom är bra att ha att göra med,men det är så klart olika från plats till plats och person till person.

  Vad är det för märklig våg du har som räknar ut andelen fett respektive vatten?? Är det något du litar på?
  Kramar!

  • Jo, lite blidkad känner jag mig. Bara det nu inte är en presentcheck som bara gäller på Apoteket…
   … fast det går ju det med :me:

   Tekniknörd som jag är så vet jag att det inte går att lita på elektroniska apparater över huvudet taget.

   Det intressanta är ju att man kan få referensvärden.

   Jag har nog skrivit om det förut men den där roliga vågen har roat mig många gånger. Om hustrun har byxor på sig och ställer sig på vågen så visar den ”err-h” och tittar man i manualen så står det ”Fettvärde för högt – ej mätbart”, eller något liknande. Skitkul är det i vart fall.

   Kramar!

 2. En cm minskning i midjemått om dagen-inte illa! En undran, hur fungerar det där eg.med att man mäter kroppsfett/vatten, hur kan vågen-för det är väl en slags våg-”känna av” detta? har jag aldrig förstått…Det där med blodtryck är nog bra att ha koll på, har oxå lååång insomningstid och upplever att det liksom pulserar i nacken, precis som om man sätter på en kran-min teori är att det väl varit dålig försörjning där under dag & belastning och så blir det xtra tryck när man vilar och skall sova då.Men jag vet inte, obehagligt är det iaf.Ursäkta den långa kommentaren!Ha d fint!

  • Nu ska vi inte ropa ’Hurra!’. Det midjemåttet åker in och ut som om det vore en innerslang till ett bildäck där det är ett litet hål som det pyser ut lite men så blåser jag in lite extra emellanåt för att det inte ska bli punktering, eller nåt?

   Vågen är elektronisk (elektrisk) det är två metallplattor på den där man ska placera fötterna.

   Efter att vikten är vägd så skickar vågen en svag ström, i två olika pulser eller frekvenser, in i den ena foten. Sedan väntar den, det handlar om nanosekunder (troligtvis) den första signalen som kommer fram är den som gått genom vatten och den andra är den som gått genom fett.

   Genom att mäta de där pyttetiderna och pytteskillnaderna och lägga in det i en formel med värden som vikt, längd, ålder och kön.

   De sista fyra värdena måste man alltså knappa in i förväg. ’Programmera’ vågen.

   Insomningstiden är jag liksom medveten om, jag kalkylerar med den och jag vet av vilken anledning jag har så lång insomningstid.

   Jag ligger och funderar på det som jag gjort, vad har hänt, vad har jag upplevt, vad har jag tänkt och sagt. Hur har det känts etc.

   Inte ovanligt så ligger jag också och fantiserar om hur morgondagen ska bli.

   Jag vet att jag med s.k. aktiv avslappning snabbare kan komma till sömn. Men oftast är jag inte intresserad av det.

   Det där funderandet ger en slags mental ro.

   Men när det börjar gå över en timma…

   När jag jobbade så va insomningstiden som mest 30 minuter. Så det måste innebära att jag numer funderar mer.

   Ibland kan jag också ha sådant där ’pulserande’ men då beror det oftast på att jag ’överansträngt’ mig fysiskt eller blivit väldigt mentalt upprörd.

   Jag har ju mitt ’muskelbubblande’ och små muskelryckningar, och liksom nålstick lite här och var, innan jag somnar. Och jag vaknar oftast av min gasläcka i huvudet eller av att musklerna har hittat någon häftig djungelrytm som inte alls passar ihop med mitt sovande.

   Och några ursäkter för långa kommentarer godtas inte :me:

   Kramar!

 3. Även jag önskar en riktigt härlig & skön Jul! Fyll på den där ”innerslangen till bildäck”:))med god mat & dryck-det skall jag göra..Och så hoppas vi det blir minimalt med smärta & maximalt med behagligt välbefinnande!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *