Kanske lite bättre Torsdag?

sömn sådär…
… sover ju med huvudet inne i ett örngott. Jag får mindre ont i halsen då, luften blir lite fuktigare och så blir det mindre partiklar som retar. Men hustrun sa i natt att det nästan är att som att vakna upp bredvid ett monster…

Data-Wiki
Idag har jag inte gjort något med själva textinnehållet i GNYu-Wiki. Jag har fixat som s.k. administratör.

När jag lyckas med någon kod-datagrej som inte är så där direkt och självklart dokumenterad så blir jag lite lätt lyckligt studsande upp och ned.
[Visa mer…]

Friskis&Svettis
Hade tänkt att åka dit med pengarna från varmvattenjympan men förkylningen sitter i huvudet så det får vara. Fixar det i morgon, kanske…

Spikmatta
Vi, hustrun och jag, har bestämt att vi ska investera i ”Den Indiska spikmattan: SHAKTI”. den är av plast med ca 6000 piggar. Den är inte så stor: 68×42 cm, men den ska ju ’bara’ göra gott för ryggen, kanske.

Jag har ju en hud på ryggen som är läderartad. Medicinskt kallas det för apelsinhud och ska bero på att huden får dålig blodförsörjning. Och i mitt fall beror det på kroniskt spända ryggmuskler. De snor väl all näring och dels så stryper de näringstillförseln till huden.

Kanske kan den där spikmattan få fart på det hela?

I morgon har jag tänkt att den investeringen ska ske. 680 SEK.

En bit sådan där plastmatta som man ska ha utanför dörren kanske har samma effekt? Kostar inte alls lika mycket och så har den betydligt fler ’taggar’ och så kan man få den önskad storlek. Ska kolla det när jag blir ekonomiskt oberoende…

Hälsoläget
Morgonen: Inget vidare. Hamnade i soffan och sov väl till ca 11:30
Under dagen: Piggnade till efter hand, i huvudet. Sedan kom en massa värk smygande, inklusive huvudvärk.
Kvällen: Har kunnat roat mig med tangentbordet emellanåt.

8 svar på ”Kanske lite bättre Torsdag?

 1. Hej Nisse! Det var ett tag sedan jag var inne och skrev en kommentar på din sida, men du ska veta att jag följer dina öden och äventyr, trevlig blogg som sagt, numera sedan du gjort avbön och erkänt att du sover med ett örngott över huvudet så är du helt klart min idol, jag och min fru har köpt en dyr luftfuktare (vi är helt klart lurade). Frågan är vilket örngott som jag ska ha över huvudet för att inte skrämma barnen, har ett fint med en katt på, men det bror nog mer på textil strukturen(ler). Ja, vad händer här då, jag jobbar på med Jernsaxen konceptet, även fast området är väl stort, bra som du gjort och nichat det till ryggen. Har du någon aning om vad som händer med Svenska Ryggföreningen, inte ett enda mailsvar därifrån på över två månader.
  Tänkte lägga in en länk till din trevliga och informativa blogg på min sida är det ok? Ha det så bra och ta det lugnt med vad du trär över huvudet innan du sommnar mvh från Peter1

  • Hej Peter ”Jernsaxen” Olofsson!
   Nr 1. Här finns inga måsten så du behöver inte ursäkta dig.

   Det där med örngott överhuvudet kom jag egentligen på en gång för rätt så längesedan då jag hade rethosta.

   Upptäckte då att det blev bättre om jag hade påslakanet över ansiktet. Men antingen åkte påslakanet ned och då försvann ju ’lindringen’. Eller så åkte det upp och då vaknade jag av att jag frös om fötterna.

   Så då tänkte jag: ”F-n! Man skulle ha nåt löst som bara sitter på huvudet.” Jag gick till ’linneskåpet’ och tog ett örngott. Gick till sängen, drog det över huvudet, lade mig ned och höll på att storkna.

   Det var svårt att andas. Upp till linneskåpet igen och fick fram ett ganska gammalt men ändå modernt örngott av billig kvalitet. Vilket i detta fallet innebar att det var tunt.

   Konsensus: Det ska vara örngott av relativt tunt tyg.

   Tänker emellanåt på dig och ditt projekt med att samla kunskap. Jag har ju liknande tankar men försöker avgränsa mig till ryggen.

   Och nu pysslar jag en hel del med att bygga upp GNYu-Wiki till något vettigt. Vet inte vad det blir av det men jag tror att det är viktigt att jag gör det för att jag tycker det är kul och att jag inte har för stora ambitioner.

   Det är bättre att falla en liten bit än från en hög höjd.

   Svenska Ryggföreningen? Senast jag hörde något därifrån var 19 nov 2008. Då svarade Christer på ett mejl där jag undrade en sak.
   Den 18 nov 2008 kom ett nyhetsbrev som delvis handlade om tankar om att: ”… lägga ett förslag till ett upplägg av ny förening, …” och innan det: ”Nu är vi nere i ett besvärsläge, där vi inte har några frivilliga till en viktig ny styrelse.”

   Så, något har ju hänt. Men som skrivet, efter den 19 nov 2008, inte ett livstecken…

   Inga problem med att lägga in en länk till min blogg, varsågod och tack för det.

   Och jag lovar att vara lugn, i alla möjliga lägen…

   Ha’ de’!

 2. Men Nisse då! Sover du verkligen INUTI ett örngott med huvet???
  Kan du verkligen andas??? Skulle få klaustrofobi på 2 röda direkt 🙂
  En förstående hustru du har, tänk om hon skulle bli ”puss sjuk” mitt i natten, å så har du ett örngott över skallen???!!! *asg. hejdlöst*
  😀
  Tala med Ammie om spikmatta, hon har ju erfarenhet av dessa!
  Vete f*n om mattorna man har utanför dörren är nå billigare, i varje fall inte på Beijer, de är svindyra/meter;-)

  Kramar!

  • Ja, jag sover med huvudet inne i ett örngott.

   Ja, jag kan andas. Om nu inte det är ett örngott sytt av ’tjockt’ tyg.

   Den mest fobiske av oss är hustrun…

   Inte direkt ’pussjuk’ men däremot har hon någon gång tänkt klappa mig sådär mjukt och ömt på kinden och jag har då vaknat av: ”Men va’ f-n! Hur har du trasslat in dig?”, eller något liknande.

   Jag är van att ’bjuda på mig själv’. Kan det roa andra så mår jag bara bra.

   Spikmatta; Ja, du har kanske rätt om de där vassa plastdörmmattorna, i metervara. Får jag tid och ork över i morgon så kan jag ju kolla. Hur mycket jag kan få för ca 500 SEK.

   Har Ammie erfarenhet av spikmattor? Har jag missat något?

   Skickar genast ett mejl…

   Kramar!

 3. Var bara tvungen och gå in och kolla vad du och Charlotte menade med mig och spikmatta! Inte ska du köpa en dörrmatta? Den kommer inte funka men är du händig kan du själv slå in ett par hundra spikar jämt fördelade i en avlång bräda. Nä, allvarligt det är en av de bästa investeringar jag gjort och den ligger alltid jämte sängen eller soffan. Jag har god hjälp av den men allt är individuellt!

  Det där med örngott måste jag bara testa! vilken toppen ide’ jag kanske blir av med min täppta näsa? Hadetbäst kram/Ammie

  • Har precis testat den första gången, nu (19:25). I 10 minuter, allt enligt anvisningarna.

   När jag kände på de där taggarna så förstod jag att en dörrmatta, med ’plasttaggar’ är rena skumgummimadrassen i jämförelse.

   ”ett par hundra spikar” i den där ryska plastsspikmattan är det: 4158 st sylvassa plastpiggar.

   Noterade att det jag köpt är något som kallas ”Rysk spikmatta”. Men hälsokedjan annonserar för ”SKAKTI den Indiska spikmattan”

   Helt uppenbart säljer de inte den produkt de annonserar…

   Å andra sidan: Den Rysska spikmattan har en uppblåsbar plastkudde ’i sig’ så att den lättare formar sig efter kroppen.
   Den har ca 4500 piggar, jag räknar till 4158st. Och storleken är 68×38.

   SHAKTI den Indiska spikmattan är något bredare 68×42 och enligt annonsen ska den ha ca 6000 piggar.

   Bägge innehåller en tunn skumgummi-’madrass’.

   Örngott, jag kag kan faktiskt rekommendera det. Det kostar ju inte så mycket att testa :me:

   Kramar!

 4. Nisse!
  Jag förstår mycket väl att din hustru kan bli ”fobisk” när hon sover bredvid ett monster, även om du i din outgrundliga godhet bara anser att hon trasslat in sig! :o)
  För vad du gör, hälsa från mig och säg att jag känner med henne!! Fniss!

  Spikmattor?? Har jag missat något? Uppenbarligen måste jag ha gjort det!
  Hur som helst med det så hoppas jag att det hjälper dig!
  Vi har ju många s.k. triggerpunkter eller akupunkturpunkter som genom stimulering kan hjälpa oss med smärta!

  Kramar till dig!

  • Hustrun är van… det har ju gått några år…

   Det jag vill att spikmattan ska göra, främst, är att få liv i min så gott som döda hud på ryggen.

   Har det sedan andra eventuella positiva effekter så är det bara pluspoäng.

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *