Besvärande Tisdag

sömn ua.

Apoteket
Nu ska jag beställa mediciner över internet. Jag prövade igår om jag kunde logga in med mitt s.k. BankID och det gick och där hittade jag mina recept, massor? [Visa mer…]

Tekniken
Var till far och fixade med ett par ’timers’. Någon idiot (jag) hade ju ställt alla små ’switchar’ åt helt motsatta hållet. Inte nog med det. Det finns en knapp på sidan där man kan skifta mellan ’timer’ och ’på hela tiden’. Gissa vilket det var inställt på?
[Visa mer…]

Prenumeration
En märklig kunskap. Far hade fått räkning på lokalblaskan ttela, 2015 SEK per helår. Det där tycket far var dyrt och det tycker jag med.
[Visa mer…]

Hälsoläget
Morgonen: Lite segt. Balansproblem, greppsvårighet. Men jag kom igång till slut, efter lite havregrynsgröt med standardmjölk o mosade jordgubbar.
Under dagen: Har haft allmän värk i hela högra halvan av kroppen och att gå ut till bilen var ingen positiv upplevelse. Jag spänner mig både omedvetet och medvetet när det är halt ute och efter ca 75m promenad är det så hela kroppen skakar på mig.
Kvällen: Det var attan. Det sitter i. Mest besvärande är värken i armarna och högerbenet samt gasläckan i huvudet. Inte ens extrameduciner hjälper. Så det blir bädden direkt efter den här ’publiceringen’. Natten!

15 svar på ”Besvärande Tisdag

 1. Hade åxå ett sjuhelsike problem i början med apoteket via nätet. Har inte blivit mycket bättre mer än att jag vet hur jag klickar mig fram. Man får akta sig och klicka i fel val av mediciner då du kan åka på mellankostnaden på medicinen om i fall inte din doktor skrivit får ej bytas på e-receptet.
  I mitt fall med mina 800 mg Neurontin var det rena rama detektivarbetet för att kolla så det var en skåra i tabletten då jag tar 1 ½ tab X 3 om dagen och hade jag inte kollat upp detta via fass att paralellimporterade billiga varianterna inte hade skåran hade jag fått samma problem som förra gången då jag fick fel. Och då blir ju inte tjänsten så smidig när man och hämtar ut i kassan men ändå får ta en kölapp och reklamera och beställa rätt sort.

  Det är mycket med det jordiska men tekniken hänger inte alltid med de i heller(: När jag frågade om tjänsten både på apoteket och per telefon om hemsidan där mina recept skulle finnas var https säkrat kollade de på mig som jag var ett ufo! Ville ge mig en folder men förklarade att den hade jag redan men vill veta om tjänsten är säkrad med en https sida men de sa till mig att ringa deras tekniker ha,ha! Då gav jag upp och frågade grannen som hade reggat sig vad det stod på webbläsaren när han var inne på sin sida. Fredens Liljor/Ammie

  • Det mesta problemet hade jag med att de konsekvent använder färger som går ’ton-i-ton’. Mörkgrön text på något ljusare grön bakgrund. Och de är konsekventa!

   Det där med ’fel sort’ har jag botat numer genom att förmå min doktor till att införa ”Får ej bytas, pat. betalar mellanskillnad. + vb”

   Det där innebär att jag får de preparat min kropp är van vid samt att jag i värst fall får lägga fram några extra kronor. Det där ’vb’ är viktigt, jag kan nu ta ut läkemedel lite innan de tar slut. Passa på när jag ändå är i stan, så att säga.

   https’, jag kollade inte ens. Sådant får man inte fråga apotekspersonalen om , fy på dej! :me:

   Kramar!

 2. Nisse, jag läser din blogg nästan dagligen, måste bara få säga att jag får mig då oxå ett gott dagligt skratt mitt i värk & elände:)Humor! ”gasläckan i huvudet” är ett aber, har oxå detta ”TV-testbild-tjut” som jag kallar det, dock bara på ena örat (diskbråck sidan) fattar inte hur det där hänger ihop eg. Antar det är spänningar, (och eftersom de doktorer jag träffat hävdar det inte finns ngt direkt samband..så får man ju själv leta förklaringar och därmed kanske hitta ngn sätt att minska d hela)kan det vara taskig blodgenomströmning-pga skadan tro, som stryps av spända muskler runt om? själv har jag gjort hörseltest, som jag såg du oxå skulle göra, hade bra hörsel och det ledde därmed ingen vart. Har nästan som lock när det är som värst. Hursomhelst, ville bara lägga en kommentar om att det är kul & läsa din blogg. Ha d fint!

  • Utan humorn vete katten hur det hade gått…
   …å inte svarar kattfan på det även om han nu visste…

   Ett ”TV-testbild-tjut” får jag också, emellanåt. Men det varar väldigt kort stund, vilket jag är väldigt tacksam för. Det räcker med gasläckan som ibland förstärks med ett metalliskt fågelkvitter.

   Det är märkligt det där att doktorer inte ser någon samband. Eller, har vi träffat samma doktorer?

   1. Allt i kroppen hänger ihop och påverkar i alla riktningar.
   2. I övre delen av ryggmärgen sticker det ned några s.k. nervcentra för våra s.k. kranialnerver. Där hörselnervens centra är en av dem. Så, muskler, ryggmärgsnerver, ryggmärg, pons, (lillhjärna & hjärnan) och kranialnerverna hör absolut ihop. Allt annat vittnar om anatomiska okunskaper.
   3. Flera av nacken och ryggradens muskler (främst filén) har muskelfästen i nacken och upp mot bakom örat. Det går inte att utesluta att ständigt spända muskler kan skapa ljudvibrationer.
   4. Vi har massor med tuggmuskulatur där några av dem räknas som kroppens starkaste. Spända dito vet man att det kan orsaka ljud som hörselsnäckan tar upp. m.sternocleidomastoideus (fästen i nyckelbenet, bröstbenet samt precis bakom käkbenet och bakåt under örat och sedan
    lite till bakåt/uppåt) anses också vara en stor bov i uppkomsten av tinnitus orsakad av spända muskler.
   5. Strypt blodförsörjning som du nämner absolut! Även om ett blodförsörjande blodkärl ligger en bit i från målet så kan en sammanpressning (eller annat) få till effekt att målet får betydande sämre funktion. Och hur denna sämre funktion sedan skapar andra effekter kan inte förutses. Vi är lika olika på insidan som på utsidan.

   Kul att du tycker det är kul :me:

   Kramar!

 3. Nisse!
  Ja, teknik i all ära och man lär sig ju efter hand… men jag tror jag tar mig till apoteket ;o)
  Jag har ändå mest såna läkemedel som måste hämtas, men jag har kärestan + en vän med fullmakt så kan jag inte själv så löser det sig.
  Tanken är ju annars idealisk att beställa hemifrån och få det hemskickat.

  Låter inte som nån bra dag för dig idag!
  Skickar en styrkekram, det kanske fungerar :o)

  • Enda anledningen till att jag använder ’tekniken’ är att jag råkat ut för att de meduciner jag velat ha, varit slut, på Apoteket.

   Genom att beställa dem så är jag garanterad (hoppas jag?) att de finns på det Apotek jag angett.

   Igår var ingen vidare dag om vi ser till besvärligt värkläge. Annars var det en ganska bra dag.

   Kramar!

 4. Ja du Nisse, det är inte lätt med de här timers, gjorde samma ”idiotfel” som du, med min mors lampa….efter mycket om och men så kom jag ju på ”felet” *fniss*;-)

  Det med apoteket lät ju intressant…men kan man verkligen lita på det??!! Som Ammie säger:Man får akta sig och klicka i fel val av mediciner osv osv. Kan bli jäkligt kinkigt!!

  Din ”gasläcka” låter inte nå vidare må jag säga…..tycker det räcker när det tvärtjuter i öronen nån sek.!!!

  Skickar oxå en el två styrkekramar till dej 🙂

  • Det är med timers som med sommar/vintertid. Jag har noll koll på åt vilket håll både ’switchar’ och klockan ska ställas.

   Läste i dagens morgonblaska att arbetet med att ’avmonopolisera’ statligt ägda Apoteket rullar på. Men tydligen ska själva Apoteket få vara kvar, för receptmedicinerna.
   Och som jag tidigare skrivit jag ser inte några som helst fördelar med ett privat monopol framför ett statligt. Speciellt inte nu när det verkar vara skattepengar som är enda räddningen för gigantiska privata (monopol)företag (tänker då på banker och fordonsindustrin).
   Om man kan lita på Apoteket och dess ’webbshop’? Ja jag har inga aktier i det företaget. :me:

   Någon gång, ibland, händer det att det ’bara’ susar. Nästan mysigt.

   Kramar!

 5. Jag undrar nu vad det är för mening med att skaffa ett sånt system som svenska Apoteket nu har. Hur mycket har det kostat att skapa dessa program och hur mycket tid slösas av patienterna på att krångla med dessa beställningssidor. Vari ligger vinsten? Det verkar ta längre tid, är krångligare och ger samma resultat som förr, dvs du går till Apoteket och hämtar din medicin. Vad var det för fel på den gamla sortens recept, då? I jämförelse verkar det ha varit ett alldeles förträffligt system.

  • Om jag inte hade haft Stesolid® så hade jag fått alltihopa hemskickat.

   De gamla recepten är allt kvar.

   Så vi kan väl säga att systemet är till för dem som har förflyttningsproblematik, är datorkunniga och inte har problem med färgnyanser som ligger nära varandra.

   Jag gjorde det mest för att testa, blev väl inte så värst imponerad.

   :me:

   Kramar!

  • Har faktiskt inte så noga kollat men jag har ett svagt minne av att det skickas med något som kallas posten hempaket och då kommer de och ringer på dörren och så får man signera i en liten digital sak.

   Jag kan blanda ihop det med DHL eller annat paketleveransföretag men hem till dörren kommer det.

   Stesolid är ett s.k. Bensodiazepinpreparat. Beroendeutvecklande och har s.k. toleransutveckling (tar man det var dag så ’krävs’ det, efter ett tag, att man måste ta mer för att uppnå samma effekt). Och så är det populärt i (tyngre) missbrukarkretsar som ’nedåttjack’, de ’varvar’ ned på det ofta tillsammans med alkohol. Alkoholister kallar det för torrfylla.
   [se slutet; Bensodiazepin inom akutpsykiatrin:]

   Jag för min del är ute efter den muskelavslappnade och kramplösande effekten. Och jag tar det max 2-3 ggr/vecka.

   Det är också ett preparat som är bra mot ångest och oro samt sömnstörningar.

   Det är också ett preparat som , i princip, inte går att överdosera. du kan alltså ta det tills du uppnår önskad effekt.

   Däremot så funkar inte bensodiazepinpreparat och alkohol ihop (för den ’ovane’) eftersom de aktiva substanserna i bensodiazepinpreparaten förstärker alkoholens s.k. andningsdeprimerande effekt.

   Bensodiazepin inom akutpsykiatrin:
   När jag jobbade inom akutpsykiatrin (jättelängsedan) så var Stesolid och Sobril förstahandspreparat att ge alkoholister som tenderade till att ’gå in i’ Delirium tremens (fylledille), puls över 120, var en tidig signal.

   Delirium tremens: Hallucinerar, panikångest, paranoid etc. Inte ovanligt att det leder till hjärtstillestånd (hjärtflimmer) om det inte hävs.

   Gick det så långt så var det ett preparat som kallas Heminevrin som gällde. I riktigt svåra fall satte vi heminevrindropp. Läkemedel rätt in i blodet. Syftet var att söva ned.

   Det blev änna en lång utläggning :me:

   Kramar!

  • Det är i princip narkotikaklassat (stöldbegärligt) och får därmed inte köras ut med paket. En regel helt enkelt.

   Det måste hämtas av mig personligen och jag måste legitimera mig eller så kan jag ha skrivit en fullmakt och då får den personen hämta personligen mot legitimering.

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *