En lugn Måndag

sömn ua.

DataGNYu-Wiki
Pysslat med Wikin de stunder som känts bra.

Snart moget att släppa ut till offentligheten.

Fastighetsmarknaden
Vi är ju intresserade av att flytta till en lite mindre lägenhet, med hiss. Vi har en på gång. Men mäklaren är envis och i mitt tycke inte verklighetsanpassad.

Vårt förslag är att han kan sälja vår 4:a och för de pengarna köper vi 3:an. En ’win-win’-situation som jag ser det.

Men han mal på i högkonjunkturens[*] era. Och menar att det måste nog i så fall bli så att vi lägger ett antal 10 tusen emellan.

Det är ju möjligt att läget var så för ca 2 veckor sedan. Men nu har det totalvänt.

I den här regionen håller folk andan. Vad ska hända med Saab & Volvo? De industrier som är ryggraden i vår trakt. Trollhättan & Vänersborg med omnejd.

Regeringen kommer inte att gå in och stötta bilindustrin specifikt. Och, ursäkta mig nu alla som riskerar att förlora jobben, men jag är av den bestämda åsikten att företag ska sätta undan, fondera pengar som ska användas för dåliga tider.

Så har inte skett utan jämfört med det stora antalet arbetare så har ett fåtal skott sig och blivit stormrika. Och så är det ’storebror over there’ som dikterar villkor.

Nu tigger de om bidrag. Skattepengar. Vad får skattebetalarna tillbaka? I bästa fall får de behålla jobben.

Om nu staten, skattebetalarna, ska hålla på att rädda banker och fordonsindustri är det då så himla farligt att staten driver egen bank? (utöver SBAB)
Och faktiskt driver en egen fordonsindustri som inte går att sälja till utländska investerare, koncerner som strävar efter monopol.

En billig folkbil, med låg energiförbrukning och miljöanpassad så det nästan blir stilleståndsböter om den inte används – för att rena luften.

Med det i ryggen borde mäklarn fatta att fastighetsmarknaden är på väg ned. Det hjälper inte att Riksbanken sänker reporäntan med 1,75%.

Det får egentligen mest effekt mot finansvärlden typ banker och företag som behöver riskkapital (lån).

Flera banker ämnar ju ta bort den rörliga räntan. Av vilken anledning då? Jag kan inte tolka det annorlunda än att bankerna räknar med att räntan kan gå ned ytterligare. Och vad ger det för signaler?

Ja, det stimulerar inte fastighetsaffärerna.

Jag tycker synd om tanten som fått serviceboende och nu då blivit ’lovad’ av mäklaren att 375 000 SEK det ska hon allt kunna få. Hur då? En rik Norsk?
[*]Konjunkturer (tillbaka)

Hälsoläget
Morgonen: Kändes bra.
Under dagen: Inget anmärkningsvärt.
Kvällen: Har hållit mig i stillhet hela dagen. Den meducindos jag har nu verkar funka, för min livstakt. Småvärker, mer mot ’ont’ men väsandet i huvudet är kvar. Det ger sig inte.

6 svar på ”En lugn Måndag

  • Jomen det har jag sagt till han. ”Säljer du lägenheten till oss så får du uppdraget att sälja vår och då ska mäklararvodet vara inkluderat.”

   Kan inte se det som annat är en ’Win-Win’-situation.

   Hur det då än blir så kommer ju mäklaren att tjäna pengar (x2). Det är ju bara det att de är så attans ’snikna’ eller kapitalistiska om man så vill så de pressar folk till nervösa sammanbrott för att krama ur så mycket pengar det nu bara går.

   Är det inte bättre att göra fler och snabba affärer än att dra ut på tiden?

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *