En bra Fredag!

sömn OK

Data-Projekt-Hemligt
Pysslat med det, idag också.

Tycker det är dags att avslöja vad det handlar om.
Jag håller på att bygga upp en GNYu-Wiki, en WikiPedia (som baseras på MediaWiki), där det ska handla om allt som är relaterat till ryggproblem.

Sjukgymnastiken
Idag var jag jätteduktig! Innan sjukgymnastiken. Kollade i brevlådan, där låg ett vackert handskrivet brev, med Kalligrafi (en skrivstil).

Så jag gick upp igen och öppnade, det var från dottern, sambon och bebisen(?), mig veterligen bara en grodd, än så länge. Men vackert var det, tack! Det var till fars dag.

Innanför ingången till sjukgymnastiken träffade jag en gammal badmintonkompis (i första hand) och jag stannade upp och vi pratade en hel del.

Så kom jag då till slut in på sjukgymnastiken och blev ’reggad’. Numer räcker det att jag visar mig – de vet precis vad jag heter och vad jag har för födelsedata. Har man nu gått där sedan 2002 så…?

Inne i omklädningsrummet satt en farbror som jag brukar byta några ord med. Han har ’passet’ före mig. Denna gång verkade det som om han ville prata lite mer. Så vi pratade lite mer.

Jag kom rejält försent till min tid 11:00. Men jag tyckte ändå att jag hade prioriterat rätt. Möten, med människor, är skitviktigt. Det är det som skapar mening med livet och det är det som befäster: ’Här och nu’.

Apoteket
Ärendet var att införskaffa en ’tablettklyvare’.

Den som hjälpte mig var samma som sist. Jag ångade på om vår senaste diskussion (min mage). Hon höjde en stoppande hand och meddelade att hon möter ca 500 människor per dag (det blir lite mer än en person per minut om man jobbar 8 timmar, in ett sträck(?)) och mig kunde hon inte placera. Jag brydde mig inte om det där utan greppade burkar och flaskor från hyllorna och körde en ’repris’.

Då kom hon ihåg och ville nu veta hur det gått. Jag meddelade att det var på rätt väg. Och jag sa till henne att jag hörsammat hennes varning om att jag antagligen tog alldeles för mycket Inolaxol och att jag egentligen inte skulle ta det alls.

Hon såg jättenöjd ut när jag berättade att jag följt alla hennes råd och att det redan nu fungerade bättre.

Jag fick min ’tablettklyvare’. Den kostade 75 SEK och jag ska ha den för att dela mina 400mg Brufen så jag kan testa om det kanske räcker med 200mgx3?

Jag börjar lugnt med att halvera lunchdosen, i en vecka, så får vi se hur det går.

Hemma
Väl hemma igen blev det sängen direkt efter att jag ätit.

Blev väckt av att hustrun kom hem, från sitt jobb. Masade mig upp och där satt hustrun vid köksbordet och åt middag och drack öl – vad gör en då? En fredag? Det satt givetvis gott med lite öl för egen del.

Jobb
Fick också ett jättetrevligt brev från min nuvarande chef, på mitt jobb, som jag är (långtids)sjukskriven från.

Hälsoläget
Morgonen: Som vanligt. Segt till en början sedan lättar det. Småhugger och värker till. Är lite bekymrad över det där. Det kan vara ’förskalv’ inför det stora ’utbrottet’ – så, nu var jag negativ, igen. Positivt tänkande: Förmiddagen var helt OK.
Under dagen: Vilat mest denna tid. Lite småont – inget ’stort’.
Kvällen: Eftersom hustrun inspirerade till lite öldrickande så känns det ganska bra – alkohol är luriga saker…

4 svar på ”En bra Fredag!

 1. Klart man prioriterar en äldre man som är lite pratsjuk:-)
  En fin gest, inte många som har tid med det numera, att stanna upp och lyssna till en annan människa! ( Men ”vi” har ju tid, eller hur?) ;0)

  Det där med alkohol är lite lurigt, knepigt vad ett par öl kan lindra!!!! :0)
  Själv ska jag på fest ikväll, kan behövas komma sej ut bland folk nu känner jag. Har blivit lite isolerad sen dottern flyttade upp, å jag sålde bilen ( har tyvärr inte hittat nån ”gammskrutt” att skjutsa rumpan i än)

  Ha det gott denna lördag! Ta en öl till, det förtjänar du å din fru! ;0)

  En bunt kramar!
  Charlotte

  • Precis, jag har börjat upptäcka värdet av att stanna upp, på riktigt. Det ger liven mer innehåll.

   Alkohol ÄR lurigt, i alla fall i den kropp jag har. Vore det inte vanebildande och andra taskiga effekter så skulle jag ständigt vara lite smålullig.

   Hoppas din fest blev kulig.

   Det bidde inga mer öl, jag tog igen det på lördagen :me:

   Kramar!

 2. Alkohol ÄR verkligen lurig, tala om att bli 20 igen, men söndagen var ”tung” Om jag bara kunde låta bli att ”headbanga” så har det gått riktigt bra, där spriten går in går vettet ut!!!!! Som sagt, nacken är inge vidare ;o)
  Å kuligt hade jag!!!! :0)

  • Åhh! Vad det därför söndagen var så låååång?

   Jag lyckades ’nästan’ hålla vettet på plats, i lördags (8/11). Missen var en buggrunda med en kvinna som ansåg att bugg var någon slags dragkamp.

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *