Hektisk Måndag

Sömn ok. Kunde vara bättre…

Djur & Natur
När jag kom ned för vår spiraltrappa fick jag syn på den här:
Stor trädgårdssnigel (Limax maximus)

Jobbet
Kopia på beslutet om Sjukersättningen ska till arbetsplatsen, facket och afa (arbetsgivarförsäkring).

På min arbetsplats är det så finurligt att jag lämnar originalet sedan kopierar en vänligt person det i så många kopior som behövs och ser sedan till att de blir skickade dit de ska.

Passade givetvis på att träffa mina gamla och nya medarbetare, min vikarie bl.a. Gör alltid lite ont i mig när jag kommer till jobbet. Jag trivdes bra och det var kul och utvecklande.

Sjukgymnastik
Blev lite knepigt idag. När jag kom dit så var jag inte inbokad. Nu var jag i.o.f.s. lite inne på det då tiden jag fått var: MÅN 9/9 14:00.
Jag antog att sjukgymnasten nog skrev fel på datum och inte veckodag, jag hade fel.

Men det ordnade sig. Jag fick träna ändå. Men med lite mindre överinseende än vanligt. Fick ett papper med instruktioner och så kom hon och tittade till mig.

Koncentrerade mig på att andas samtidigt som jag använder ländryggmuskulaturen. Fick beröm över hur duktig jag var med det :me:

Pröva själva och se hur ni klarar det;
1. Ligg på rygg.
2. Dra upp benen och sätt dem med fotsulan nedåt lite lagom bort från rumpan.
3. Pressa nu ned ryggslutet / ländryggen (svanken) mot golvet, allt vad ni klarar, och samtidigt andas avslappnat.
4. Rapportera till mig hur det gick.

Efter dagens övningar (samma som tidigare) kunde jag knappt ta mig upp från golvet och när jag väl kom upp så vek sig knäna. Jag fick ta ett hårdare tag i den pelare jag redan höll i.

Det där berodde antagligen på att jag överansträngt musklerna strax ovanför knälederna. Och det var möjligt tack vare att jag andades under övningarna. Jag fick då mer kraft till själva övningen och jobbade då mer med rörelsemuskulaturen än med andningsmusklerna (de jobbade ju normalt).

Friskis&Svettis
Kanske lite klantigt att ta vägen om F&S Reception i nya lokalen, Tändsticksfabriken. Men jag skulle hämta en handkassa (växelpengar) och få lite info inför varmvattenjympastarten nu på söndag kl 18:00.

Jag kom därifrån och hem sedan var det sängen som gällde – bums.

Teknik – Foto
Funderar allvarligt på att komplettera min fotoutrustning (givetvis, det gör jag jämt). Det jag funderar på nu är en makroblixt/-belysning. Det finns i princip två varianter.

En s.k. ringblixt. Monteras framtill på objektivet och blixten är då en ring runt.
Eller s.k. satellitblixtar. De monteras också på objektivet (tror jag) men är satta i lite längre armar och belyser därmed motivet lite från sidorna.

Så, det ska nu kollas upp vilket av dessa lösningar som kan vara vettigast för mina behov och givetvis var priserna hamnar.

Hälsoläget
Nu, på kvällen, har jag lite ork. Annars har jag mest legat i sängen. För att orka med jobb-besök och sjukgymnastik samt F&S-besök.

Armvärken ökar sakta men säkert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *