Hektisk Tisdag

Något besvärligare sömn. Värker som attan i höger ben och arm. Musklerna ’bubblar’ – nästan överallt. Och jag väcks av en intensiv tinnitus (väsande som närmar sig tjut). Och att överkroppen ”skakar”.

Ny ordning
Testar nu att begränsa min tid framför datorn till de sista timmarna innan det är dags för bädden.

Kuratorbesök
Var till kuratorn i dag och fick gnällt av mig. Hon är även duktig på massage och lite tillhörande kunskap. Hon tyckte att jag skulle pröva att försöka rigga upp min bärbara dator och sitta på en sådan där stor gymboll (jag har en sådan).

Jag behöver ju träna eller stärka de där små musklerna nära ryggraden nu när själva kotorna och diskarna håller på att krackelera. Det är ju värt ett försök…

Och möjligtvis kan det kanske göra själva ergonomin för dataanvändandet bättre? Vi får se. Ska fundera på det där.

Och så fick jag bokat in mer tider; kl 10:00 måndagarna 22/9, 20/19 och 17/11.

Sjukgymnastiken
Kontaktade min sjukgymnast. Vi kom överens om att jag inte skulle göra några övningar som innebar vikter eller s.k. stora hävarmar. Vi ska mer sikta in oss på stabiliserande övningar. Ska träffa henne på måndag den 25 augusti kl 10:00. Då får vi gå igenom vad som kan göras.

Försäkringskassan
Ringde min handläggare. Ringde ju en häromdagen och fick då veta att jag fått en ny. Av denne fick jag veta att det inte är säkert att jag får henne utan kanske en annan – jösses!

De har det inte lätt i sin omorganisation och vad rörigt det blir för oss…

Samtalet resulterade i alla fall i att ett planerat avstämningsmöte (8/9) med främst arbetsgivaren och FK ställdes in. Främst beroende på att mitt tillstånd inte förbättrats, vilket alla hoppats på, inklusive mig själv och dels på FK’s röriga situation.

Och eftersom jag försämrats så är det liksom inte aktuellt att diskutera arbetsträning, vilket var tanken.

Och försämringen innebär att då vill säkert både arbetsgivaren och FK ha ett utlåtande (medicinsk bedömning) från min doktor. Och det besöket (15/9) var / är inplanerat till veckan efter avstämningsmötet.

Skönt – nu behöver jag inte grunna på det. Nu kan jag koncentrera mig på läkarbesöket.

Och så gäller det att jaga FK så de tar upp min ansökan om fortsatt (förlängd) sjukersättning om max 18 månader. Men det verkar som om jag först får 12 månader. Om det nu går vägen.

Nuvarande sjukersättning upphör sista augusti och FK har september på sig att ta beslut. Sjukersättningen kommer månaden efter, därav den ’fristen’.

Samtalet slutade med att handläggaren lovade skicka skriftligt besked om vem som kommer att bli min handläggare vilken jag då snarast vill träffa, personligen.

Och när jag skrivit färdigt det här inlägget ska jag författa ett ePostmeddelande till ’nuvarande’ handläggare och meddela aktuella bokningar.

Lägenhetsvisning
Det är en bostadsrättslägenhet, med hiss, på 4:e våningen, till försäljning. Balkonger åt bägge håll. 2 rum och kök. 79 kvm.

Den är möjlig att bygga om till en liten 4:a. Badrummet behöver totalrenoveras och skicket på den inbyggda balkongen på framsidan ser väldigt tveksamt ut.

Vi får se om det blir ”affär”. Hyran blir ca 1500 SEK billigare per månad. Det och hissen…

Som sagt, vi får lura på det här.

Bildlänksfixande
Nu har telia ”släckt” mina hemsideutrymmen vilka jag hade via deras bredbandsabonnemang som nu då verkar vara definitivt uppsagt.

Men, det innebär att nu har jag lite pyssel med att ändra sökvägar / bildlänkar, lite här och var.

bilder.ngn.nu är klar. Håller på med ngn.blogga.nu. Ska fortsätta med april 2007 och sedan fortsätta bakåt i tiden. Och så ska jag ta itu med ngnfoto.blogg.se, alla inlägg därifrån är inte överförde till bilder.ngn.nu.

Lite kul e det att kolla vad jag har hållit på med.

Friskis&Svettis
Nu är det klart att jag får bli s.k. värd vid en F&S VBG Vattenjympor. Den i distrikssjukgymnastikens rehabbassäng. Passar mig utmärkt. Varmt vatten och bastu efteråt. Får nog beställa sjuktransport hem efteråt…

På söndagar kl 18:00, blir det, med start vecka 37.

Hälsoläget
Har besvär med högersidan. Hela sidan värker, från örat ned till tårna? Och så har värken i armarna ökat. Nästan så jag får använda bägge händerna för att lägga in backen – kanske snart dags att fundera på att ge upp bilkörandet?

Och så fort jag lägger mig eller sätter mig så sätter det igång att ’bubbla’ i musklerna. Det känns som om det ska bli en kramp men så blir det inte det – det bara ’bubblar till’. Väldigt irriterande och störande.

Och när jag går så känns det som om jag ska gå sönder. Jag upplever mig skör. Nu vet jag inte om det är så men det känns så och det är otäckt det också.

Funderar på att öka Paraflexen ytterligare nu till natten. De där rytmiska muskelvibrationerna i bröstmuskler och skulderbladsmuskler, på höger sida, har återkommit.

Kom å tänka på att jag kan inbjuda vilken allianspolitiker som helst att försöka leva mitt liv en vecka. Skulle vara intressant att få veta hur det skulle upplevas.

Men det skulle nog bli ganska brutalt – värk och smärta skulle ju behöva tillfogas – och det är nog inte riktigt tillåtet.

Vem skulle frivilligt ställa upp på att bli sådär lagom mörbultat var dag så att du får svårt att gå och har värk nästan över allt? (Om vi nu bortser från t.ex. boxare och liknande).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *