Måndag med besvärande ryggvärk

Besvärsläget
Idag har det varit ’knepigt’. Inte alls så trevligt som gårdagen. Och detta beror på att jag cyklade bort till Onsjökärret. Spanade på ormar i kanske 1 timma. Cyklade hem igen.

Har haft besvärande värk i övre delen av bröstryggen hela dagen, efter det. Inte hjälpte det så värst med att ta extra meducin.

Djur – kräldjur – ormar
Hittade den helsvarta stora snokhonan. Några meter från henne låg en hanne helt lugnt? Vad menas? Här släpar jag med mig DVideokameran och så blir det inget. De slöar?

Antagligen beror det på att honorna inte är ’mogna’ ännu eller så har jag missat det hela – helt? Våren har ju varit knepig.

Hittade ytterligare två snokar. Ingen huggorm idag. Och grodor och paddor är oroande sällsynta. Ser ingen rom i någon endaste pöl.

Diet
Jag är ju satt på ’specialdiet’. Idag var det nära att jag pajade den. De sålde godis för 49 SEK kilot, på Coop Forum Överby, läste jag i ett reklamblad. De vet vad de gör reklammakarna. Men jag stod emot – skitduktigt!

Data – programmering – gambas – EXIF
Har hela dagen, emellanåt, pysslat med att få till det med en funktion så jag kan läsa s.k EXIF data från digitala bildfiler, tagna med digitalkamera.

Jag fick tips om ett program, gratis, EXIFtool. Ett kompetent program. Det kan göra massor. Men givetvis var dokumentationen för Linux ubundu gambas programmerare obefintlig. Det blev till att gissa sig till det mesta.

Och nu har jag fått till det. Ska dock försöka snabba upp det hela lite genom att försöka hitta en rutin för att läsa in ’allt’ som jag vill åt, på en gång. Och lagra det i en matris eller array. Där har jag något att klura på. Det finns krångliga lösningar och enkla.

De enkla är tyvärr dåligt dokumenterade.

5 svar på ”Måndag med besvärande ryggvärk

 1. Ja det var ju duktigt att du ”höll på dig” när det gällde godiset. OM du nu mår bättre av det?
  Man kan ju äta allt det är bara mängden som styr man ska ju inte överdriva med nånting egentligen.
  Här har inga ormar visat sig men däremot har jag några vackra fåglar i trädgården som jag aldrig sett förut ska försöka fota dem och lägga in dem – om de nu vill visa sig då jag har kameran redo.
  Har tagit en halvtimmes cykeltur vi får väl se vad det leder till. Fick en TENS-app igår så jag ska köra både på underarm och underben med den för att avleda smärtan. Scanlab gjorde ingen nytta men det var inte förvånande, det var ju mer de muskulära smärtorna vi jagade med den och såna har jag inte så mycket av utan det är nervsmärtor.
  Har laserat lite takpanel imorse och lyckades välta färgburken och måla ner lite garagevägg, sopborste, dammsugarmunstycke, askavskiljare och några vilsna brädbitar som befann sig i närheten.
  Det e inte bara på hoj man kan ha skoj!’
  Kram Nonna som glömmer de där förbenade siffrorna man ska lägga ihop VARENDA GÅNG = sifferallergiker

  • Och detta skriver du i samma stund som jag precis köpte godis – jag föll till föga…

   Vore kul att se hur de ser ut de där fåglarna. Här, i mitt ’Onsjökärr’ har det dykt upp ett fågelpar som jag inte begriper vad det kan vara för något.

   Mellanstor fågel, trastsstorlek, ljus? ’spetsig’ i både kropp och vingar(?). Skygg. Flyger snabbt iväg och har ett läte som jag inte känner igen. Och som jag inte kommer ihåg hur det låter…

   ’Laserat’? Det betyder typ måla. Är det så smart? Jag menar utöver att du klantar till det :me:

   Jamen det är väl bra att allt inte försvinner, som man skrivit, eller?

   Kramar!

 2. det här med plussa ihop glömmer jag med då och då men det hjälper om man backar så finns texten där hihihi (skönt att man inte är ensamm om vissa saker ;-)))) )

  • Det finns ju andra lösningar. Jag tycker bäst om de som visar en separat ’godkännandesida’ och där det man skrivit inte försvinner.

   Ska kanske anstränga mig och lägga till en ’popupruta’ som säger: ”Fyll i mattefrågan!”, eller nåt?

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *